Selectați Pagina

Piteșteanul Daniel Vasile a câștigat în premieră o cursă din campionatul european de karting

Piteșteanul Daniel Vasile a câștigat în premieră o cursă din campionatul european de karting
Distribuiţi ştirea!

Daniel Vasile, 23 de ani, a reușit să câștige, în weekendul 6-7 iulie 2024, cursa de la Aragon (Spania) din cadrul Campionatului European de Karting, prima etapă la clasa KZ2, potrivit unei știri de pe siteul fras.ro.

Mai mult, Daniel Vasile este primul român care a reușit o victorie la un asemenea nivel, în acest sport exclusivist unde, în general, banii sunt singura cale de a accesa marea performanță.

Astfel, victoria din Spania îl menține pe Daniel Vasile în lupta pentru câștigarea chiar a titlului european, în acest moment ocupând locul 2 în clasamentul general, cu 88 de puncte, la 6 puncte în urma liderului Matteo Spirgel (Italia).

Daniel Vasile scrie istorie în Europeanul de karting: victorie pe circuitul din Spania. Daniel Vasile este vicecampion european la Karting – KZ2 și locul 3 în Campionatul Mondial, la aceeași clasă, titluri obținute în 2023, an în care a fost desemnat și cel mai complet pilot de KZ2.

Datorită acestor rezultate, românul de 23 de ani a primit un contract din partea clubului pe care îl reprezintă, Birel Art (Italia), clubul condus de Ronie Sala și Julian Todt, fiul lui Jean Todt, fostul președinte FIA, gruparea asigurându-i, pentru acest sezon, toate taxele necesare participării la etape + bonusuri de performanță.

Cum a început totul

Daniel Vasile, despre care siteul nostru a scris în urmă cu mai mult timp, a făcut primii pași în karting la Palatul Copiilor din Pitesti, la 10 ani, sub îndrumarea profesoarei Cristiana Mitroi.

„Am văzut un amic că și-a dorit asta și m-am dus și eu cu el. Am început relativ târziu față de alții, care încep și la 3 ani și jumătate, dar am avut șansa să progresez repede. Totodată, pot fi recunoscător că am avut și profesori foarte buni de la care am avut ce învăța”, explica Daniel, în 2023, pașii făcuți în România, într-un interviu acordat Eurosport.

După reușitele din 2023, Daniel Vasile a primit oferte de la toate cluburile de top, dar a preferat continuitatea și a rămas la Birel Art.

Despre autor

2 Comentarii

  1. Ovidiu balta

    Se numește Daniel Vasile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri