Selectați Pagina

Ionuţ Mihu: „Proiectul de la ARO Câmpulung este unul indrăzneţ, creionat pe termen lung”

Ionuţ Mihu: „Proiectul de la ARO Câmpulung este unul indrăzneţ, creionat pe termen lung”
Distribuiţi ştirea!

Promovarea celor de la ARO Câmpulung în Liga 3 a adus cu sine şi o nouă strategie managerială, în care se pune accent pe creşterea jucătorilor ce pot face pasul către eşalonul al treilea. Mai mult, pe banca tehnică a fost adus Ionuţ Mihu, ce a lucrat ultima oară la Farul Constanţa, grupare renumită pentru atenţia pe care o acordă schimbului de mâine al fotbalului autohton.

Tânărul tehnician se numără printre cei 29 de absolvenți ai licenței UEFA PRO, generația 2015, din care au mai făcut parte şi nume cunoscute în fotbalul nostru precum Bogdan Andone, Marius Baciu, Cristian Coroian, Constantin Enache, Mihăiţă Ianovschi, Adrian Iencsi, Erik Lincar, Florin Motroc, Victor Naicu, Claudiu Niculescu, Alexandru Pelici, Anton Petrea, Florin Pîrvu, Constantin Schumacher, Flavius Stoican şi Eugen Trică.

Într-un interviu acordat siteului nostru, Ionuţ Mihu ne-a dezvăluit planurile pe care le are cu echipa din Câmpulung.

AS – Ce te-a determinat să accepți oferta celor de la ARO?

Am acceptat pentru că se dorește formarea unui brand de succes, cu o echipă de seniori susținută în spate de un centru de formare care să ofere tinerilor posibilitatea de a se afirma. Ne dorim să fie formați corect și să continue formarea prin prezenţa la echipa de seniori. De altfel, va fi un proiect pe termen lung, cu stabilitate financiară și cu obiective foarte bine stabilite.

AS – Cum apreciezi parcursul echipei în etapele care au trecut?

Am început foarte bine, iar în meciurile unde am evoluat pe terenuri bune, pot spune că ne-am bătut de la egal la egal cu orice adversar. Din păcate am avut meciuri în care am dominat și nu am reușit să câștigăm. Sunt puține puncte, trebuie să reușim să câștigăm mai multe meciuri și în cazul în care dăm de terenuri mai puţin bune, să învățăm să luptăm și să reușim să marcăm mai mult.

AS – E un proiect pe termen lung, crezi că iubitorii fotbalului din Câmpulung vor avea răbdare?

Dorim să avem publicul de partea noastră, nu o putem face decât prin joc și mai ales prin rezultate pozitive. Trebuie să aibă răbdare și să înțeleagă că nu se pot face lucrurile de pe o zi pe alta. Publicul muscelean este unul care dorește rezultate imediate și sperăm să le putem aduce bucurii. Momentan, atât se poate și sperăm că vom găsi înțelegere în timp.

AS – Ce model de antrenor ai din fotbalul românesc și cel internațional?

Îmi place foarte mult Răzvan Lucescu, simt că rezonez foarte bine cu felul în care comunică și cu modul cum arată echipa sub comanda lui. E remarcabil faptul că a reușit să iasă de sub umbra tatălui și cred că este un antrenor de succes. De asemenea, îmi place Mirel Rădoi, dar şi modul cum evolua naţionala României sub comanda lui. Dintre antrenorii străini îi pot enumera pe Roberto De Zerbi (Brighton), Ange Postecoglou (Tottenham), pe care îi consider inovativi și care au creat echipe competitive (așa cum ne dorim și noi), ce se luptă cu granzii din Premiere League.

AS – Poate fi adaptat aici modelul de la Farul, de unde ai venit?

Nu doresc să implementez modelul „Farul”, care de fapt este modelul „Academia de Fotbal Gheorghe Hagi”, doresc să construiesc din punct de vedere al modelului de formare și de joc un stil propriu, în care să facă lucrurile complet și eficient, având la bază modelul „Fotbal Total” care își are rădăcinile în anii 1970, și care cred că se potrivește de minune climatului fotbalistic internaţional actual la care tot sperăm să ne aliniem.

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

www.alternativo.ro

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro