Selectați Pagina

EURO OPINIE | Demisia Heripotăr, variantele Paris și Londra!

EURO OPINIE | Demisia Heripotăr, variantele Paris și Londra!
Distribuiţi ştirea!

Azi și mâine se joacă semifinalele EURO 2024, cu Franța și Anglia încercând să își obțină biletele pentru finală, în dauna Spaniei și, respectiv, Olandei. Franța și Anglia, adică două dintre cele mai urâte echipe nu numai de la acest turneu final, ci din istoria EURO!

Franța și Anglia au fost, sunt și vor fi două dintre cele mai puternice echipe din Europa. Nu doar tradiția și rezultatele (mult mai multe ale „cocoșului galic”) le legitimează, dar mai ales valoarea fiecărui jucător luat în parte! Nu de puține ori s-a spus despre Didier Deschamps că ar putea alcătui 3 echipe naționale de aproximativ aceeași valoare la cât de mulți fotbaliști incredibili a crescut Franța în ultimii ani… Iar despre Gareth Southgate ce să mai vorbim? A lăsat acasă nume uluitoare de fotbaliști fiindcă nu au avut loc în lotul de 26, precum Grealish, Rashford sau Sancho, ca să dăm doar 3 nume de „uriași”…

Deschamps la EURO

Două naționale cu vedete de miliarde de euro, dar cu un joc atât de plictisitor încât doar cei care au apucat să deschidă o bere mai rămân să se uite la meciurile lor, în rest majoritatea mută pe Netflix. Trebuie să ai punctul de fierbere al nervilor extrem de ridicat ca să reziști să te uiți la meciurile Franței și Angliei! Este peste orice putere de înțelegere cum fotbaliști care în Liga Campionilor ne ridică extazul peste limita unui orgasm multiplu al celuilat sex, neinteresat de fotbal, pot să plictisească în așa hal la EURO!

Și nu o spunem doar noi, cârcotașii de serviciu… Este realitatea cruntă! Franța și Anglia au încheiat meciuri victorioase la EURO în huiduielile propriilor suporteri! Presa din Hexagon și din Insulă toacă mărunt selecționerii și vedetele deopotrivă. Pe lângă aspectul evident de tot ra*atul (scuzați asteriscul), jocul fiind o țurcă de pe maidanele din Cuca Măcăii (să ne ierte și cuca-măcăuanii), ziariștii au început să scoată din ultra-computerele care monitorizează totul la EURO statisticile degradante ale așa-ziselor vedete: Harry Kane, de exemplu, în meciul care le-a adus englezilor calificarea în semifinale, a avut 0 șuturi, 0 driblinguri, 0 pase reușite, 0 dueluri câștigate! Iar Mbappe a primit la un meci nota 2 conform reușitelor din teren! 2 (D-O-I)!!!

Dacă pentru noi, cei neutri, e un supliciu un meci al Franței sau al Angliei, vă dați seama cum este pentru fan? Unul (mbine…, milioane, de fapt) care așteaptă 3-4 zile cu sufletul la gură meciul naționalei lui, se pregătește cum știe mai bine, se ceartă cu nevasta și copiii dacă ăștia nu sunt cu fotbalul, pleacă la terase, își cumpără promoționale în culorile preferate, zeci de mii chiar își rup de la gură și fug în Germania ca să vadă pe viu sau din Fan Zone… Și după atâtea alergături și stresuri, când începe meciul, în loc să urli ca nebunul de fericire, ațipești într-un colț pentru că Mbappe îi pasează lui Kante, care dă înapoi la Upamecano, care joacă safe cu Maignan, care o scoate la margine la Kunde, care îl vede liber pe Saliba, care joacă curajos cu portarul, care verticalizează la Tchuameni, care pregătește faza cu o pasă în margine la Hernandez… și tot așa… Apropo, înlocuiți numele astea cu Kane, Rice, Walker, Pickford, Bellingham, Saka și efectul e același…

Buuun, dar odată ajunși aici cu lectura o să vă întrebați ce a vrut să zică autorul! Care e scopul editorialului ăsta lung cât un meci al Franței și Angliei… Păi, dragi argeșeni: nu vă e cunoscută cumva situația? Ia aduceți-vă aminte de FC Argeș în sezonul 2021/2022… FC Argeș care, după zeci de ani de chinuri, retrogradări, faliment și alte nenorociri termina campionatul SuperLigii pe LOCUL 4! Locul 4, fraților! Voi vă dați seama? După CFR Cluj, Fcsb și Craiova! Băi, băieți: LOCUL 4! Cred că nu realizați! Un fel de semifinalistă, așa cum sunt Franța și Anglia acum.

V-ați adus aminte, da? FC Argeș, ăla cu Prepe! Ăla de juca atât de urât încât ne băgăm șurubelnițele în ochi ca să nu mai suferim atât! FC Argeșul ăla care dracu știe cum câștiga, la cât de prost juca, dar câștiga! Mai cu un gol în prelungiri, mai cu un penalty marcat de Garita, mai cu adversari fraieri care se băteau singuri… Dar câștiga! Că doar nu ajungea așa, aiurea-n tramvai, pe LOCUL 4!

Ei, bine, acel FC Argeș avea în tribună niște „suporteri” care îl huiduiau pe Prepe la fiecare meci și care îi cereau demisia constant, și care veneau cu bannere cu Harry Potter cu scopul de a-l enerva și a-l face să-și dea demisia singur. Să plece, să ne lase! „Demisia Heripotăr”! Suporteri care (se zice) erau încurajați și de conducerea partidului… pardon, conducerea clubului, să ne lase, că noi vrem să trecem la alt nivel! Conducere care până la urmă l-a și umilit pe Prepe, retrogradându-l pe postul din fișă, acela de antrenor de portari… Umilință pe care și-o merita, de altfel, pentru contraperformanța de a duce echipe pe LOCUL 4! Ce a urmat, știe toată lumea. Alt nivel, adică Liga a 2-a…

Andrei Prepeliță, un antrenor venit de nicăieri (vorbim strict de antrenorat) care face performanță! Didier Deschamps, un antrenor venit aproape de nicăieri (o finală de Ligă cu Monaco, titluri cu Juve în plin scandal Calciopoli, un titlu cu Marseille) care face performanță! Gareth Southgate, un antrenor venit de nicăieri (un stagiu insignifiant la Middlesbrough) care face performanță! Trei antrenori diferiți, dar cu strategii asemănătoare: un joc inestetic, dar aducător de rezultate!

Deci, parafrazând un film celebru, cum o dai să fie bine? Un joc frumos, avântat, care ne face să bem 4 beri în 90 de minute, să sărim în sus la goluri și ratări? Sau un joc așezat, un 0-0 cinstit (maxim un glorios 1-0), care ne face să ni se încălzească prima bere în sticlă și care ne adoarme în fotoliu? Primul are riscul de a nu aduce rezultate, ci doar extaz, al doilea „are riscul” de a aduce rezultate, dar și agonie. Cum e mai bine?

Luând la puricat rezultatele Argeșului, Franței și Angliei în epocile pre și post-Prepe/Deschamps/Southgate, am vedea că performanțele sunt de partea antrenorilor. Dar cum rămâne cu fanii? Totuși, fotbalul pentru ce se joacă? Pentru glorie sau fani? N-am văzut suporterii Franței și ai Angliei trăind bucuria Zidului galben la acest EURO. Mbappe, Bellingham și ceilalți pleacă în huiduielile propriilor fani la vestiare, chiar dacă trec tur după tur.

Deci? Demisia Didier/Gareth Heripotăr sau băgăm capul în pământ și strângem mâna lui Ceferin la mijloc de Cuptor?

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Urmărește-ne pe Facebook

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri

Categorii

Reclamă