Selectați Pagina

OPINIE – Hai cu egalul ăla cu Slovacia!

OPINIE – Hai cu egalul ăla cu Slovacia!
Distribuiţi ştirea!

Cârcotașii pot să cârcotească cât vor! Haterii pot să haterească până nu mai pot! Există o vorbă românească din popor: “Gura lumii nici pământul nu o astupă”. Indiferent de rezultatul final cu Slovacia, se vor găsi voci care să critice! Ceva… orice!

Există în spațiul public o dezbatere la infint: să facă sau să nu facă România egal cu Slovacia, în ultimul meci din grupa de la EURO? La prima vedere, o înțelegere între cele două echipe, care este reciproc avantajoasă, seamănă cu un Biscotto! Adică blat, dar în italiană… Orice înțelegere este dezaprobată, orice blat este hulit în fotbal! Dacă nici românii nu mai știu ce este blatul…

Dar, în ciuda tuturor moraliștilor, un egal cu Slovacia nu ar fi nici ilegal, nici imoral! Și am să explic imediat de ce:

Fotbalul mondial a cunoscut de-a lungul istoriei câteva partide celebre care au mirosit a blat și care au rămas în istoria neagră a jocurilor dezavuate de microbiști. Am putea aminti aici înțelegerile dintre Spania și Malta din 1983, celebrul meci încheiat cu scorul de 12-1! Sau la fel de celebrul RFG – Austria 1-0, de la Mondialul din 1982, care a trimis Algeria acasă! Ca să nu mai spunem de cel mai recent, acel Suedia – Danemarca 2-2, de la EURO 2004…

Problema este că la aceste meciuri, rezultatele au dezavantajat alte echipe, le-au privat de obținerea unor calificări pentru care au muncit. Mai mult, scorurile au fost exact cele care au trebuit, niciun gol mai mult, niciun gol mai puțin! Înțelegerea dintre Spania și Malta a lăsat acasă Olanda, care avea golaveraj mult mai bun decât ibericii înainte de meciul cu probleme, un golaveraj cu fix 11 goluri mai bun! La Suedia cu Danemarca, a fost și mai strigător la cer, pentru că un 0-0 sau un 1-1 ar fi trimis Italia în optimi, pe când cu 2-2 sau 3-3, cele două formații scandinave au mers de mână mai departe!

Ei, bine, toate aceste probleme nu se regăsesc în situația de mâine. România – Slovacia se desfășoară de la aceeași oră cu Belgia – Ucraina, deci un egal în primul meci nu încurcă cu nimic nici pe belgieni, nici pe ucraineni să joace pentru calificare! Cine pierde, pleacă acasă pe bune! Dacă se termină egal, pleacă Ucraina acasă, dar România și Slovacia nu au nicio vină că vecinii noștri nu sunt în stare să își asigure calificarea pe teren!

Așadar, un egal cu Slovacia nu e un complot împotriva vreunei echipe! Un egal este reciproc avantajos pentru noi și slovaci, dar nu influențează cu nimic rezultatul din celălalt meci. Un egal nu e un biscotto, nu e nici pe departe un blat. Mai degrabă, este o înțelegere tacită, așa cum a fost la derby-ul grupei D de la acest EURO, dintre Olanda și Franța, când jucătorii ambelor formații au pasat o jumătate de meci de-a latul terenului, pentru că un 0-0 le proteja interesele!

În plus, este foarte greu să joci la egal! Niciun antrenor din lume nu va spune că își pregătește echipa pentru un egal. Desigur, sunt antrenori care spun că vor „punct sau puncte” dintr-un meci, dar nu există strategie sigură pentru remiză. Una cât de cât viabilă este „strategia autocarului”, adică una dintre echipe să se apere cu toți fotbaliștii în fața propriului portar, dar aceasta este destul de riscantă, deoarece invită adversarul să atace aproape continuu și o presiune continuă poate duce la apariția gafelor în apărare.

Cel mai probabil, dacă jucătorii români și slovaci se vor înțelege din priviri să nu forțeze, acest lucru se poate întâmpla abia spre finalul meciului, fiindcă nu este nimeni atât de nebun încât să facă non-combat din minutul 1.

Așadar, în ciuda tuturor suspiciunilor și criticilor, HAI CU EGALUL ĂLA ODATĂ!

Foto: uefa.com

 

Despre autor

1 Comentariu

 1. Silviu

  Da, da, doar ca nu e deloc asa!!!
  Egalul asta reciproc avantajos, indiferent de celalalt rezultat o trimite pe Slovacia pe locul 3 in grupa…. ceea ce nu cred ca e foarte confortabil pentru ei. Asadar eu cred ca Slovacia va lupta si va castiga meciul cu noi… noi in principiu suntem specialisti sa ne dam cu stangul in dreptul, insa, din fericire ne putem califica si cu 3 puncte…. dar… surpriza ar putea fi un egal in celalalt meci (ceea ce, probabil ca nu ii convine Belgiei…deci, Belgia va lupta pentru victorie daca vrea primul loc…. dar daca Slovacia ne bate pe noi, oricum tot pe 2 vor fi… si in cazul asta ar putea accepta un egal de dragul de a califica Ucraina….. si noi ne ducem linistiti acasa!!!!
  Incercati sa mai si ganditi un pic, nu va mai lasati asa luati de val!!!! Hai sa fim realisti!!!!….
  – avem 50% sanse sa prindem ultimul loc din grupa!
  – un egal nu e deloc avantajos pentru Slovacia!
  – suntem in stare sa ii batem!? Oare!? Eu nu cred!… nu critic, nu hateresc, dar nu cred in ei…in opinia mea, am avut doar foarte mult noroc in meciul cu Ucraina si ni s-a cam suit aiurea la cap! Asta e realitatea daca suntem in stare sa o vedem!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri