Selectați Pagina

Piteșteanul Daniel Vasile a câștigat în premieră o cursă din campionatul european de karting

Piteșteanul Daniel Vasile a câștigat în premieră o cursă din campionatul european de karting
Distribuiţi ştirea!

Daniel Vasile, 23 de ani, a reușit să câștige, în weekendul 6-7 iulie 2024, cursa de la Aragon (Spania) din cadrul Campionatului European de Karting, prima etapă la clasa KZ2, potrivit unei știri de pe siteul fras.ro.

Mai mult, Daniel Vasile este primul român care a reușit o victorie la un asemenea nivel, în acest sport exclusivist unde, în general, banii sunt singura cale de a accesa marea performanță.

Astfel, victoria din Spania îl menține pe Daniel Vasile în lupta pentru câștigarea chiar a titlului european, în acest moment ocupând locul 2 în clasamentul general, cu 88 de puncte, la 6 puncte în urma liderului Matteo Spirgel (Italia).

Daniel Vasile scrie istorie în Europeanul de karting: victorie pe circuitul din Spania. Daniel Vasile este vicecampion european la Karting – KZ2 și locul 3 în Campionatul Mondial, la aceeași clasă, titluri obținute în 2023, an în care a fost desemnat și cel mai complet pilot de KZ2.

Datorită acestor rezultate, românul de 23 de ani a primit un contract din partea clubului pe care îl reprezintă, Birel Art (Italia), clubul condus de Ronie Sala și Julian Todt, fiul lui Jean Todt, fostul președinte FIA, gruparea asigurându-i, pentru acest sezon, toate taxele necesare participării la etape + bonusuri de performanță.

Cum a început totul

Daniel Vasile, despre care siteul nostru a scris în urmă cu mai mult timp, a făcut primii pași în karting la Palatul Copiilor din Pitesti, la 10 ani, sub îndrumarea profesoarei Cristiana Mitroi.

„Am văzut un amic că și-a dorit asta și m-am dus și eu cu el. Am început relativ târziu față de alții, care încep și la 3 ani și jumătate, dar am avut șansa să progresez repede. Totodată, pot fi recunoscător că am avut și profesori foarte buni de la care am avut ce învăța”, explica Daniel, în 2023, pașii făcuți în România, într-un interviu acordat Eurosport.

După reușitele din 2023, Daniel Vasile a primit oferte de la toate cluburile de top, dar a preferat continuitatea și a rămas la Birel Art.

Despre autor

2 Comentarii

  1. Ovidiu balta

    Se numește Daniel Vasile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Urmărește-ne pe Facebook

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

  • Kamala Harris anunță ca SUA vor ajuta Libanul. Administrația Biden a aprobat un sprijin umanitar în valoare de 157 de miloane de dolari 6 octombrie 2024
    Kamala Harris a anunțat o asistență de 157 milioane de dolari pentru libanezi afectați de conflictul Israel-Hezbollah. Ea a subliniat gravitatea situației umanitare din Liban și îngrijorarea pentru securitatea civililor. Harris a promis că Statele Unite vor continua să sprijine nevoile umanității din regiune. Kamala Harris a anunțat că administrația Biden a aprobat o asistență […]
  • Ucraina își va prezenta „planul de victorie” în Germania, la Ramstein 6 octombrie 2024
    Ucraina va prezenta pe 12 octombrie la Ramstein „planul de victorie” pentru încheierea războiului cu Rusia. Planul include cereri pentru mai multe arme și relaxarea restricțiilor la rachetele cu rază lungă. Reuniunea va aduna 50 de state, iar Biden va participa, marcând prima sa vizită în Germania în mandatul actual. Ucraina își va prezenta „planul […]
  • Cercetătorii cehi și chinezi au creat „antibioticul atomic”, capabil să distrugă orice bacterie 6 octombrie 2024
    Cercetătorii cehi și chinezi au creat un antibiotic inovator capabil să distrugă orice bacterie, fără a dezvolta rezistență, folosind mangan și grafen modificat genetic. Studiile au arătat eficacitatea antibioticului în vindecarea șoarecilor infectați cu Stafilococ Auriu, o bacterie periculoasă din spitale, cu scopul de a o eradica în unitățile sanitare într-un an. Următorul pas include […]
  • Milionarii din Dubai stimulează cererea globală pentru avioane private 6 octombrie 2024
    Dubai atrage peste 6.700 de milionari în 2024, stimulând cererea pentru avioane private, cu o piață estimată la 943 de milioane de dolari până în 2029. Voyex oferă zboruri private luxoase, cu opțiuni personalizate pentru pasageri, inclusiv mâncăruri preferate. Aviația privată emite mult CO2, iar industria caută soluții durabile, dar impactul asupra mediului rămâne o […]

Arhivă știri

Categorii