Tudor Costescu a fost prezentat azi într-o conferință de presă
BCM U FC Argeș și-a prezentat azi, într-o conferință de presă organizată la sediul Clubului Sportiv Municipal Pitești, noua bancă tehnică pentru sezonul 2020-2021: cuplul Tudor Costescu (antrenor principal) – Alex Ziguli (antrenor secund), cel care a obținut ultima performanță pentru baschetul piteștean, câștigarea Cupei și Supercupei României în anul 2012. Alături de cei doi, directorul Dragoș Șerban și team-managerul Sorin Căprărescu au vorbit despre provocările inedite pe care le vor avea de înfruntat pe parcursul noului sezon, odată cu problemele cauzate de pandemia de coronavirus.
Actualul antrenor al echipei naționale de baschet masculin spune că a revenit la Pitești cu mare încredere și a recunoscut că a avut în trecut momente când și-a dorit să fie ofertat de conducerea clubului. „Găsesc un club mult mai bine organizat, un club mult mai aproape de cerințele baschetului profesionist, cu niște oameni mult mai rutinați, inclusiv eu, față de situația în care ne aflam acum opt ani. Acum este un club care își dorește performanța, atunci era un club în schimbare care nu avea susținerea directă a autorităților locale. Am trecut împreună prin acest proces de participare la fenomenul sportiv. Clubul s-a dezvoltat extraordinar, există o emulație deosebită atât din partea autorităților, cât și din partea publicului, pe care atunci îl aveam doar la rezultate deosebite, dar acum lumea vine meci de meci la sală, indiferent de competiție”.
Pe lângă provocările profesionale oferite de noua postură, aceea de antrenor al echipei BCM U FC Argeș, Tudor Costescu trebuie să treacă și peste provocările oferite de pandemia de coronavirus. Starea de alertă din România nu permite în acest moment echipelor de baschet să se antreneze în sală, și chiar și afară sunt unele protocoale greu de îndeplinit de către un sportiv de performanță. „Va fi un campionat cu totul și cu totul atipic, ne aflăm în fața unor provocări profesionale fără precedent. Sunt sportivi care au stat cinci luni fără niciun fel de activitate, ceea ce e greu pentru baschetbaliști, o să fie ca și cum ai avea o întreagă echipă venită după o accidentare foarte gravă. Antrenamentele specifice care le-au lipsit nu pot fi recuperate într-o lună sau două. Cel mai important în acest sezon este să rămânem sănătoși, atât din punct de vedere al accidentărilor, cât și să ne ferim până la final de coronavirus. O să fie extraordinar de greu de gestionat această situație în care ne aflăm”, a mai spus Tudor Costescu.
În ceea ce privește obiectivul echipei în acest sezon, team-managerul Sorin Căprărescu spune că obiectivul final este ocuparea unui loc între primele 4, dar personal își dorește să câștige din nou Cupa România, fiindcă este un trofeu mai accesibil decât titlul, în acest moment. Campionatul va debuta la începutul lunii octombrie, iar până în acest moment s-au înscris la start 15 formații. Fiind un număr impar de cluburi, se caută soluții pentru un sistem competițional care să se întindă pe durata a 11 luni și care să ia în calcul și multiple amânări de meciuri din cauza coronavirusului.