![De ce dublarea mizei poate fi o strategie riscantă și cum să o abordezi corect](https://arges-sport.ro/wp-content/uploads/2025/01/De-ce-dublarea-mizei-poate-fi-o-strategie-riscanta-si-cum-sa-o-abordezi-corect-150x150.jpg)
Pariuri pe tenis: Învață cum joacă profesioniștii și aplică sfaturile acestora
![Pariuri pe tenis: Învață cum joacă profesioniștii și aplică sfaturile acestora](https://arges-sport.ro/wp-content/uploads/2019/12/tenis-img1-pariuri2019.jpg)
Potrivit unui sondaj realizat recent la nivel național de GfK, una dintre cele mai mari companii de cercetare de piață din lume, tenisul este al doilea sport ca popularitate în România, 55,9 dintre români declarând că îl urmăresc. Pe primul loc în topul preferințelor este fotbalul (cu 97,1%), iar pe locul 3 este handbalul (cu 37,3%).
Mulți dintre cei care se uită la sportul alb obișnuiesc să și parieze pe el, ocazional sau frecvent. Dacă te numeri printre ei, te poți ghida după sfaturile profesioniștilor pentru a-ți perfecționa modelul de analizare a meciurilor. Cu alte cuvinte, este bine să acorzi o atenție sporită elementelor care pot face diferența în duelul dintre doi jucători de tenis.
Cele mai noi predicții din tenis de la specialiștii PariuriX țin cont de suprafața de joc, de motivația, forma și starea fizică a jucătorilor, de locurile din clasamentul ATP/WTA, de istoria confruntărilor directe, dar și de detalii precum frecvența așilor, frecvența break-urilor sau numărul de erori neforțate.
Suprafața de joc, un factor important
Informații utile, statistici și știri de ultimă oră, se găsesc chiar pe site-urile oficiale ATP si WTA. Desigur, pentru a paria în deplină cunoștință de cauză, trebuie să urmărești cât mai multe meciuri pentru a fi familiarizat cu stilul și calitățile fiecărui jucător. În funcție de ele, se poate face o corelație cu tipul suprafeței de joc, după cum urmează:
Hard-ul (sau asfaltul) îi favorizează jucătorii care au un serviciu puternic și pe cei care lovesc mingea foarte tare în urcare. Totodată, pe această suprafață jucătorii sunt foarte precauți. Terenul este dur, iar presiunea pe articulații este mare, deci și riscul unei accidentări este ridicat.
Zgura este cea mai lentă dintre suprafețele de joc și îi favorizează pe jucătorii care lovesc cu efect, care fac foarte puține greșeli forțate și care sunt rezistenți la efort. Pe zgură se realizează cele mai multe break-uri, pentru că mingea plecată din serviciu nu prinde o viteză foarte mare după ce lovește „pământul”.
Iarba este o suprafață de joc foarte rapidă, dar și alunecoasă, deci sunt avantajați jucătorii care au centrul de greutate mai jos. Felul în care sare mingea diferă în funcție de calitatea ierbii, de uzura ei sau de cât de recent a fost tunsă. Terenurile de iarbă favorizează jucătorii care practică un joc bazat pe servici-voleu.
Motivația generează cele mai multe surprize
(link pe poză https://www.youtube.com/watch?v=9XIObKIBles)
Următorul element de luat în seamă în aprecierea unui meci este motivația jucătorilor. La competițiile fără importanță, care preced turneele de Grand Slam, apar multe surprize. Jucătorii de top nu forțează și pierd în fața unor adversari mai puțin valoroși, dar care sunt mai determinați. Acestea sunt situațiile în care specialiștii recomandă să se meargă pe mâna jucătorilor tineri în ascensiune, care au ceva de demonstrat. Premiile puse în joc pot reprezenta o motivație solidă pentru ca jucătorii de top să ia în serios turneul.
În cazul în care motivația este aceeași de ambele părți ale fileului, trebuie luați în calcul alți doi factori: diferența de valoare și diferența de formă. Este important de știut și dacă sportivii sunt în regulă din punct de vedere fizic. În tenis, turneele se succed cu rapiditate și se poate ca un sportiv să joace zilnic, timp de o săptămână. Astfel, poate fi obosit sau chiar se poate accidenta.
Pariurile live sunt cu dus-întors
Raportul întâlnirilor directe este un alt capitol de analizat, cu accent pe întâlnirile directe disputate pe suprafața de joc pe care urmează să se joace meciul analizat.
Specialiștii recomandă evitarea pariurilor live pe tenis, pentru că viteza mare în care se desfășoară acțiunea te poate face să greșești. Totuși, dacă pariezi live, ține cont că este esențial să urmărești meciul și să ajustezi sistemul de pariere în funcție de realitatea de pe teren. Poate că favoritul/favorita prinde o zi proastă și observi asta după primele schimburi de mingi. Un bun parior știe cum să întoarcă cotele în favoarea sa.