![Evoluția și viitorul Ligii 1 din România și impactul DonRo cazino live](https://arges-sport.ro/wp-content/uploads/2025/01/pexels-photo-3684122-150x150.jpeg)
Dragoș Radu și Robert Neagoe, piteștenii care s-au luat la trântă cu ”diavolii roșii” Ronaldo și Rooney!
![Dragoș Radu și Robert Neagoe, piteștenii care s-au luat la trântă cu ”diavolii roșii” Ronaldo și Rooney!](https://arges-sport.ro/wp-content/uploads/2019/12/80963067_2933883896645302_2848445228652691456_n-1.jpg)
Așa cum am amintit în prima parte a reportajului de la Antwerpen, în anul 2004 FC Argeș și Royal Antwerp FC au semnat o înțelegere prin care cele două cluburi se înfrățeau. Nimic special în fotbalul european, unde cluburile mari își caută ”frați mai mici” cu scopul de a roda acolo jucători foarte tineri. De altfel, gruparea din Antwerpen avea în derulare, în acel moment, un contract de colaborare mult mai complex cu Manchester United. Zeci de jucători au fost trimiși de-a lungul anilor la Antwerpen, cel mai cunoscut fiind căpitanul naționalei Irlandei și ulterior al Diavolilor roșii, John O’Shea!
Pe același principiu, conducerea clubului Royal Antwerp a dorit să împrumute de la FC Argeș doi jucători: pe Dragoș Radu și pe Robert Neagoe. Ne aflăm în anul 2005, FC Argeș este într-una dintre cele mai bune perioade ale sale din acea decadă, cu Sorin Cârțu la timonă și cu multe ambiții, unele dintre ele și la nivelul conducerii. Se pregătea preluarea clubului de un extrem de potent om de afaceri piteștean, Cornel Penescu, iar Sorinaccio era garantul că echipa poate ataca din nou pozițiile fruntașe ale campionatului românesc.
Povestește Robert Neagoe, unul dintre eroii reportajului nostru: ”Am fost într-un cantonament cu FC Argeș în Belgia, iar noi am jucat un amical cu Royal Antwerp. După meci am avut o masă la ei, la baza sportivă, unde am mâncat împreună cu cei de la Antwerp. În timp ce mâncam, a venit președintele la mine și mi-a spus că i-a plăcut foarte mult de mine și că ar vrea să mă transfere la ei. Am fost foarte fericit, pentru că îmi doream foarte mult să experimentez ceva în afara țării, iar Belgia este o țară foarte frumoasă și la Royal Antwerp ai condiții excelente pentru a face performanță. Apoi am ajuns în Pitești și am așteptat cu nerăbdare telefonul. După o săptămână m-au sunat de la club, de la FC Argeș, și mi-au spus că cei de la Antwerp mi-au luat biletul de avion în două zile”.
Ocazie unică în viață: un meci împotriva lui Manchester United!
Nu numai unul, ci doi jucători au fost chemați la Antwerpen de către belgieni: Dragoș Radu și Robert Neagoe. Cei doi urmau să fie testați de către antrenorul lui RAFC, iar singura modalitate de a face asta era într-un meci amical deja programat. Numai că acel meci amical nu era unul oarecare, ci meciul festiv cu Manchester United, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la înființarea lui Royal Antwerp!
”Fratele mai mare”, Manchester United, a tratat meciul cu Antwerp cu cea mai mare seriozitate, pentru că Sir Alex Ferguson se afla la începutul pregătirii, iar peste numai o săptămână ”diavolii roșii” aveau să dea piept cu Debrecen, în prima manșă din turul preliminar al Ligii Campionilor. Astfel, pe 3 august 2005 United a venit cu cea mai bună echipă pe Bosuilstadion, excepție făcând trei jucători cu oarecare probleme de sănătate: Ryan Giggs, Louis Saha și Park Ji-Sung.
Meciul nu a avut istoric: Manchester United s-a impus cu scorul de 6-1, prin golurile marcate de Ruud Van Nistelrooy (hattrick), Paul Scholes, Cristiano Ronaldo și Darren Fletcher. Cei 20.000 de spectatori i-au mai putut admira, printre alții, pe Edwin Van Der Saar, Tim Howard, Gary și Phil Neville, Rio Ferdinand, John O’Shea, Roy Keane, Wayne Rooney, adolescentul Gerard Pique, ba chiar și pe actualul manager Ole Gunnar Solskjaer!
În aceste condiții, închipuiți-vă șansa uriașă pe care au avut-o piteștenii Dragoș Radu și Robert Neagoe! Doi jucători din anonimul campionat românesc să evolueze împotriva atâtor monștri sacri ai fotbalului mondial! Ne povestesc acum, la 14 ani și jumătate de la acel moment, cei doi protagoniști ai fantasticului eveniment:
Dragoș Radu, antrenor secund FC Argeș: ”O experiență pe care nu o uiți toată viața”
A.S. – Dragoș, cum ai ajuns să joci împotriva celor de la Manchester United?
D.R. – Din ce îmi aduc aminte, am fost întrebați dacă vrem să jucăm acolo, la Antwerp. Atunci, la vremea aceea, doream să schimb ceva, antrenor la FC Argeș era Sorin Cârțu, eram în timpul campionatului și eu nu prea eram în grațiile lui, nu prea jucam. Am ajuns împreună cu Robert la Antwerp, a mai fost un chinez în probe, plus câțiva tineri împrumutați de Manchester acolo. Am stat 3-4 zile, am făcut două antrenamente cu echipa, plus jocul cu Manchester United. Din păcate pentru mine, eu nu am fost ales de belgieni, nu știu de ce, a fost oprit doar Robert.
A.S. – Cum e să te trezești în față cu Ronaldo și cu atâtea vedete?
D.R. – A fost acel meci de gală, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la înființarea clubului, iar Manchester a venit cu prima echipă. În repriza întâi, la Antwerp au intrat jucătorii de bază, noi ceilalți am jucat în repriza a doua. Am stat și i-am urmărit de pe margine, erau fantastici. Vă dați seama că în prima repriză i-au năucit, au dat vreo 5 goluri. Eu zic că amândoi am intrat bine, am făcut față jocului.
A.S. – Cu cine ai făcut schimb de tricouri?
D.R. – Cu cine am apucat, pentru că vedetele care au jucat în prima repriză au apucat să promită tricourile jucătorilor titulari de la Anvers. Vă dați seama că toți voiam pe-al lui Ronaldo sau al celor mai buni, Rooney, Van Nistelrooy… Am schimbat până la urmă cu Gary Neville. Este singurul tricou pe care l-am păstrat dintre toate pe cele pe care le-am luat în cariera mea!
A.S. – Cum a fost experiența, per total?
D.R. – A fost o experiență frumoasă, am jucat fotbal împotriva uneia dintre cele mai mari echipe din istoria fotbalului. Apoi, la dineul oficial Sir Alex Ferguson a venit și a dat mâna cu toată lumea, ne-a felicitat și ne-a urat succes. A fost frumos, o experiență pe care nu o uiți toată viața!
A.S. – Acum, ca antrenor secund al lui FC Argeș, deci oficial al clubului, ai considera oportună o reluare a relațiilor cu cei de la Antwerp?
D.R. – Bineînțeles că ar fi benefic pentru club o asemenea relație, mai ales că Antwerp e acum un club important al Belgiei, e și antrenat de un român, Ladislau Boloni, noi avem și noi aspirații mari, să promovăm în prima ligă… Dar nu știu ce să zic, totul ține de organizarea conducerii, noi suntem la început în acest proiect și toți pașii trebuie făcuți cu atenție.
Robert Neagoe: ”Erau atât de buni încât nu îmi venea să cred că există în realitate!”
A.S. – Cum a fost meciul împotriva celor de la Manchester United?
R.N. – Am avut ocazia să joc împotriva unor mari jucători precum Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney sau Ruud Van Nisterlooy. Erau atât de buni încât nu îmi venea să cred că există în realitate asemenea jucători. Ronaldo era pur și simplu ireal! Țin minte că am trecut de căpitanul lor de atunci, Roy Keane, printr-o fentă cu călcâiul, iar imediat ce am trecut de el m-am trezit dintr-o dată jos, fără să îmi dau seama ce s-a întâmplat! Era puțin supărat de cum încercasem să trec de el… Adevărul e că tot el a venit la mine, și-a cerut scuze și mi-a întins mâna să mă ridic. A fost o experiență fantastică, la sfârșit am făcut schimb de tricouri, iar după meci președintele clubului a venit și mi-a spus că lui Sir Alex Ferguson i-a plăcut de mine și că o să mă urmărească în continuare. A fost o seară fantastică pentru mine și nu o să o uit niciodată!
A.S. – Cum a fost sezonul petrecut acolo? Cum erau oamenii, cum era orașul?
R.N. – A fost ceva nou pentru mine, de la oameni până la colegi, antrenori și suporteri. Aveam câteva sute de suporteri la antrenamente, eu nu mai văzusem așa ceva. Condițiile de pregătire erau făcute pentru performanță, iar oamenii din conducere se ocupau de tot, tu doar să te gândești la ce ai de făcut. Era ceva diferit pentru mine. Oamenii pasionați de fotbal și suporterii erau tot timpul lângă jucători. Eu aveam un fan club al meu cu persoanele care mă plăceau cel mai mult, iar după fiecare meci mergeam acolo și sărbătoream cu ei. Te făceau să te simți important, iar tu nu aveai cum să nu îi răsplătești cu evoluții pe măsură în teren.
De oraș m-am îndrăgostit imediat, oamenii erau foarte simpli, calzi și îndrăgostiți de echipă. Mergeam prin restaurante cu colegii, prin supermarket cu soția mea și peste tot se găsea cineva să te cunoască și să vrea să vorbească cu tine și să te felicite pentru ceea ce faci.
A.S. – Ai amintiri plăcute de acolo? Dar neplăcute?
R.N. – Țin minte primul meci al meu acolo, cred că a fost printre cele mai bune meciuri ale mele din carieră! După meci pur și simplu nu mai puteam să ies de la vestiare de suporteri. Nu mai trăisem așa ceva, toți voiau să mă felicite, să vorbească cu mine, să facă poze. Erau bucuroși că eu eram acolo. Un alt episod frumos a fost atunci când 6 jucători de la Manchester United, împreună cu asistentul lui Sir Alex Ferguson, au venit împrumut la noi pentru un an de zile. Am învățat foarte multe de la ei în perioada aia. Erau jucători fantastici, iar acum joacă în Premier League o parte dintre ei: portarul de astăzi al lui Aston Villa, Tom Heaton, a fost și el atunci, Johnny Evans, care a jucat la Manchester United și acum joacă la Leicester, Frazier Campbell, care a jucat la Tottenham Hotspur și Hull City… Foștii mei colegi joacă astăzi în Premier League.
La neplăcute pot să spun că a fost o perioadă când echipa nu mergea prea bine, iar suporterii nu mai aveau răbdare cu noi. Țin minte că după o perioadă în care nu câștigam, am pierdut un meci acasă și știu că am stat în vestiar încă două ore după meci, suporterii erau foarte furioși, îi auzeam prin geamurile de la vestiar. Nu a fost prea plăcut momentul, dar după aceea lucrurile au revenit la normal.
![](https://arges-sport.ro/wp-content/uploads/2019/12/80576596_2933884289978596_8553011299322167296_n-300x225.jpg)