Selectați Pagina

Theodor Proca, cantonament la altitudine în Turcia

Theodor Proca, cantonament la altitudine în Turcia
Distribuiţi ştirea!

Lotul național de înot al României se pregătește intens la Bazinul Olimpic Palandöken din Erzurum, Turcia, în perioada 19 octombrie – 9 noiembrie 2024. Cantonamentul de altitudine este organizat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) și are ca scop creșterea performanței sportive în competițiile internaționale.

Bazinul Olimpic Palandöken este unicul bazin olimpic de mare altitudine din lume, situat în inima orașului Erzurum. Altitudinea de 2.000 de metri oferă condiții ideale pentru antrenamentele de altitudine, stimulând organismul să producă mai multe globule roșii, ceea ce duce la o mai bună oxigenare a mușchilor și la o creștere a rezistenței.

Încă din 2017, bazinul a atras sportivi din peste 50 de țări, precum Germania, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Italia, Grecia, Ucraina, Brazilia și Lituania, devenind un adevărat hub internațional pentru înotătorii de performanță.

Antrenamentul la altitudine este o componentă esențială în pregătirea înotătorilor de elită„, e de părere Viorel Ciobanu, antrenor la CSM Pitești. „Nivelul scăzut de oxigen stimulează organismul să se adapteze, iar acest lucru se traduce printr-o performanță sporită la competiții.Eu, împreună cu Theo Proca, vom sta aici timp de 3 săptămâni, încercând să ne adaptăm și să ne pregătim pentru a obține rezultate excelente atât pe plan intern, cât și internațional„, a declarat antrenorul piteștean.

Cantonamentul de la Erzurum reprezintă o investiție importantă în viitorul înotului românesc, oferind sportivilor noștri șansa de a se antrena în condiții de excepție și de a-și atinge potențialul maxim.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Urmărește-ne pe Facebook

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri

Categorii