Selectați Pagina

România U21 s-a calificat la turneul final al Campionatului European de tineret!

România U21 s-a calificat la turneul final al Campionatului European de tineret!
Distribuiţi ştirea!

Echipa națională de tineret a învins în această seară Elveția cu scorul de 3-1 și a terminat grupa de calificare la EURO 2025 pe primul loc, obținând direct biletele pentru turneul final din Slovacia! Este a patra calificare consecutivă pentru România U21 la un turneu final!

România U21 avea nevoie de victorie în această seară, în Giulești, pentru a termina în fața Elveției și Finlandei și a se califica direct la EURO. Cu un joc fantastic, super-ofensiv și inovativ, „tricolorii mici” au subjugat puternica echipă a Elveției și au câștigat cu scorul de 3-1, cu golurile lui Ianis Stoica (2) și Umit Akdag.

Meciul a fost marcat de o fază importantă petrecută în minutul 28, atunci când selecționerul Daniel Pancu a avut o criză de nervi și a sărit la arbitrul de centru, din cauza faptului că acesta oferise doar un cartonaș galben unui jucător elvețian, care intrase extrem de violent la Louis Munteanu. Pancu a fost eliminat, însă reacția surprinzătoare a antrenorului nostru l-a făcut pe arbitrul olandez să își regândească opțiunile și, chiar fără să beneficieze de VAR, a revenit și a schimbat cartonașul galben în roșu pentru elvețianul Jaquez.

Rămasă în 10 oameni pentru mai mult de o oră, Elveția a rezistat greu până la pauză (2-0, goluri Ianis Stoica), însă în repriza a doua a forțat și a jucat foarte ofensiv, având nevoie de victorie. La scorul de 2-1, românul de origine turcă Umit Akdag (foto) a liniștit apele, marcând primul său gol pentru România U21.

Așadar, România U21 se califică pentru a patra oară consecutiv la un turneu final, după reușitele din 2019 (antrenor Mirel Rădoi), 2021 (antrenor Adrian Mutu) și 2023 (antrenor Emil Săndoi).

Turneul final va avea loc în vara viitoare, în Slovacia, în orașele Bratislava, Trencin, Trnava, Zilina, Nitra, Kosice, Presov și Dunaska Streda. Vor participa 16 formații: Slovacia (ca țară gazdă), câștigătoarele grupelor de calificare (România, Italia, Spania, Olanda, Germania, Portugalia, Danemarca, Slovenia, plus Ucraina sau Anglia), 3 cele mai bune echipe de pe locurile 2 din grupe, dar și 3 învingătoare din baraj.

Iată lotul României care a reușit această performanță superbă cu Daniel Pancu antrenor:

PORTARI:
Răzvan Sava (Udinese / Italia)Robert Popa (UTA Arad)Alexandru Roșca (Dinamo);

FUNDAȘI:
David Maftei 
(Oțelul Galați), Alexandru Pantea (FCSB), Cristian Ignat (Rapid), Ümit Akdağ (Toulouse FC / Franța), Gabriel Dănuleasă (Farul Constanța), Cristian Licsandru (Dinamo), Costin Amzăr (Al Nasr / Emiratele Arabe Unite), Andrei Borza (Rapid);

MIJLOCAȘI:
Cătălin Vulturar (Rapid)Ovidiu Perianu (Unirea Slobozia)Marius Corbu (APOEL Nicosia / Cipru)Robert Silaghi (Universitatea Cluj)Constantin Grameni (Rapid), Mihnea Rădulescu (Petrolul Ploiești)Octavian Popescu (FCSB)Rareș Ilie (OGC Nice / Franța), Cristian Mihai (UTA Arad), Ianis Stoica (FC Hermannstadt);

ATACANȚI: 
Louis Munteanu 
(CFR Cluj)Vladislav Blănuță (Universitatea Cluj).

Foto: Alex Nicodim / frf.ro

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Urmărește-ne pe Facebook

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri

Categorii