Selectați Pagina

Proiectul ,,Centrul Țițești – nod local al rețelei Multisport” intră în linie dreaptă în procesul de implementare

Proiectul ,,Centrul Țițești – nod local al rețelei Multisport” intră în linie dreaptă în procesul de implementare
Distribuiţi ştirea!

Pentru prima oară de la înființare „Clubul Sportiv Olimpicii” a participat la selecția publică a proiectelor sportive la nivelul județului Argeș, în anul 2024, iar proiectul înscris de organizație a reușit să se numere printre cele care au fost propuse spre finanțare.

Afiliat, din anul 2023, la Federația Română de Oină „Clubul Sportiv Olimpicii” este și semnatarul unui Acord de cooperare, Primăria Țițești alăturându-se astfel eforturilor de implementare a proiectului. Ca un prim rezultat al cooperării o selecționată, de jucători, veniți din trei comune și anume, Țițești, Boțești și Băiculești, a participat la Campionatul Național de Juniori ce s-a desfășurat în Constanța, tinerii bucurându-se din plin de această experiență, pentru unii dintre ei inedită.

Cu un președinte tânăr, pasionat de jocul sportiv românesc, susținut de, un senior al fostei echipe “Pacea Țițești”, actualmente arbitru de oină și de un cetățean al comunei, pasionat de tradiții și obiceiuri, echipa de conducere a organizației își propune să pornească un proces de revitalizare a oinei, în principal în comuna Țițești, dar și în alte câteva localități, foste cândva ,,centre” importante ale sportului nostru național și în plus să multiplice bazele prin alăturarea unor noi ,,centre” în Argeș. Odată cu debutul noului an școlar, echipa de implementare a proiectului va merge în școlile și liceele din județ pentru a derula activitatea de promovare a jocului de oină.

Va urma seria de sesiuni de ,,descoperire” a jocului, în urma cărora toate școlile participante vor fi invitate la evenimentul sportiv ,,Memorialul Constantin Dumitrescu și soții Stanciu” la oină.

Pe lângă activitățile sportive, participanții vor avea oportunitatea de a se implica în activități de transformare digitală, organizate sub forma unui concurs.

Proiectul se va încheia cu o serie de sesiuni de „activități recreative în familie”, unde vor fi invitați să participe atât copiii cât și părinții și bunicii, iar exemplul acestui tip de activitate va fi activitatea care a avut loc deja cu ocazia „Zilei Comunei Boțești”, când seniorii localității au jucat meciuri de oină alături de echipa școlii generale, după cum au declarat domnii profesori Monica Ilie și Irinel Vasilescu.

Localitățile vizate pentru revitalizarea jocului de oină sunt: Țițești, Boțești, Beleți-Negrești, Priboieni, Topoloveni, Ștefănești, Davidești și Bălilești, iar partenerii proiectului, înainte de semnarea contractului de finanțare sunt:

Școala Generală ,,I.C. Lăzărescu” Țițești
Școala Generală Davidești
Școala Generală Bălilești
Școala Generală ,,Ilie Stoenescu” Boțești
Școala Generală Beleți – Negrești
Școala Generală ,,C. Rădulescu – Codin” Priboieni
Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni

De la lansarea proiectului, în urma desfășurării unor activități, în colaborare cu Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti și-au manifestat dorința de a participa și alte unități de învățământ printre care amintim:

Școala Generală ,,Negru Vodă” Pitești
Școala Generală ,,Vintilă Brătianu” Ștefănești
Școala Generală ,,Radu Golescu” Ștefănești
Liceul Teoretic ,,Ion Mihalache” Topoloveni
Liceul Tehnologic Topoloveni

,,Inspirația de a pune lucrurile în mișcare se transmite din generație în generație, iar o dovadă în acest sens o reprezintă punctul de plecare al acestui proiect, și anume manuscrisul învățătorului Constantin Dumitrescu din Țițești, în care se menționează faptul că, în urmă cu câteva decenii, oina se practica la un nivel înalt atât în comuna Țițești, cât și în alte localități din apropiere”, a declarat vicepreședintele asociației, domnul Gheorghe Stoica.

Proiectul ,,Centrul Țițești – nod local al rețelei Multisport”, implementat de Clubul Sportiv Olimpicii, este finanțat prin Programul de Finanțare Nerambursabilă în baza Legii Nr. 350/2005, pentru domeniul sport, Programul Național ,,Sportul Pentru Toți”, conform contractului de finanțare Nr. 12709/09.05.2024. De asemenea, proiectul este implementat în cooperare cu Primăria Țițești, în baza Acordului de cooperare Nr. 6243/05.07.2024.

Pentru mai multe informații despre proiect, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook dedicată, dar și pagina „Argeșul Redescoperă Oina”:

https://www.facebook.com/CentrulTitestiNodLocalAlReteleiMultisport/
https://www.facebook.com/argesulredescoperaoina/.

Haideți să descoperiți alături de noi, prin joc și voie bună, frumusețea sportului nostru național, oina!

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Urmărește-ne pe Facebook

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

  • Kamala Harris anunță ca SUA vor ajuta Libanul. Administrația Biden a aprobat un sprijin umanitar în valoare de 157 de miloane de dolari 6 octombrie 2024
    Kamala Harris a anunțat o asistență de 157 milioane de dolari pentru libanezi afectați de conflictul Israel-Hezbollah. Ea a subliniat gravitatea situației umanitare din Liban și îngrijorarea pentru securitatea civililor. Harris a promis că Statele Unite vor continua să sprijine nevoile umanității din regiune. Kamala Harris a anunțat că administrația Biden a aprobat o asistență […]
  • Ucraina își va prezenta „planul de victorie” în Germania, la Ramstein 6 octombrie 2024
    Ucraina va prezenta pe 12 octombrie la Ramstein „planul de victorie” pentru încheierea războiului cu Rusia. Planul include cereri pentru mai multe arme și relaxarea restricțiilor la rachetele cu rază lungă. Reuniunea va aduna 50 de state, iar Biden va participa, marcând prima sa vizită în Germania în mandatul actual. Ucraina își va prezenta „planul […]
  • Cercetătorii cehi și chinezi au creat „antibioticul atomic”, capabil să distrugă orice bacterie 6 octombrie 2024
    Cercetătorii cehi și chinezi au creat un antibiotic inovator capabil să distrugă orice bacterie, fără a dezvolta rezistență, folosind mangan și grafen modificat genetic. Studiile au arătat eficacitatea antibioticului în vindecarea șoarecilor infectați cu Stafilococ Auriu, o bacterie periculoasă din spitale, cu scopul de a o eradica în unitățile sanitare într-un an. Următorul pas include […]
  • Milionarii din Dubai stimulează cererea globală pentru avioane private 6 octombrie 2024
    Dubai atrage peste 6.700 de milionari în 2024, stimulând cererea pentru avioane private, cu o piață estimată la 943 de milioane de dolari până în 2029. Voyex oferă zboruri private luxoase, cu opțiuni personalizate pentru pasageri, inclusiv mâncăruri preferate. Aviația privată emite mult CO2, iar industria caută soluții durabile, dar impactul asupra mediului rămâne o […]

Arhivă știri

Categorii