Selectați Pagina

Iulia Borcan, de la naţionala de tineret a României, la Dacia Mioveni!

Iulia Borcan, de la naţionala de tineret a României, la Dacia Mioveni!
Distribuiţi ştirea!

Dacia Mioveni a transferat şi o jucătoare care este angrenată cu naţionala României la europeanul de tineret, găzduit de judeţul nostru, este vorba de Iulia Ștefania Borcan.

Iulia s-a născut pe 6 octombrie 2004, la București. Este componentă a echipei naționale de tineret a României cu care participă la Campionatul European U19 şi joacă pe pozițiile ”centru” și „extremă stânga”.A început să practice handbalul la CSS 6 din București. De la 12 ani a evoluat la DHC Slavia Praga (Cehia) echipă care a câștigat campionatul intern.A participat la numeroase turnee interne și internaționale și a câștigat trei ani consecutiv cel mai mare turneu internațional de juniori și tineret din Europa – Prague Handball Cup.Debutul la seniori a venit în 2022, tot la Slavia Praga, echipă cu care a jucat și în Cupa EHF.

Tânăra jucătoare a celor de la Dacia Mioveni a făcut deja primele declaraţii pentru pagina oficială de Facebook: “Prima întâlnire cu handbalul am avut-o la vârsta de 8 ani, când am participat la o selecție organizată de CSS 6 la școala unde învățam. Pe atunci jucam și fotbal, dar handbalul a câștigat detașat ”meciul” preferințelor…Am început antrenamentele regulate la clubul CSS 6, sub îndrumarea doamnei profesor Iuliana Buzică, care mi-a călăuzit primii pași în acest sport.În anul 2016 m-am mutat, împreună cu familia, în Republica Cehă, iar prima dorință pe care am avut-o a fost să practic în continuarea handbalul, de care eram deja îndrăgostită iremediabil.Chiar în primele zile de la sosire am început antrenamentele la clubul DHC Slavia Praga, unde am găsit o atmosferă favorabilă practicării sportului de performanță, colegele mele începuseră practicarea handbalului de la vârste mult mai mici (5-6 ani).Reîntoarcerea în România a fost pentru mine ceva natural și firesc, iar cel mai mare vis al meu a fost să evoluez pentru o echipă de club din Liga Florilor.Am ales să vin la Dacia Mioveni pentru că văd aici o mare deschidere și susținere pentru acest sport. Pe de altă parte, pot spune că pentru mine Mioveni este cu adevărat acasă, eu fiind foarte atașată de județul Argeș, pentru că mama mea s-a născut și a locuit în Pitești.Aștept cu nerăbdare să simt atmosfera meciurilor și suportul fanilor!”

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Urmărește-ne pe Facebook

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri

Categorii