Selectați Pagina

Derby-uri din fotbalul englez

Derby-uri din fotbalul englez
Distribuiţi ştirea!

Fotbalul este sportul rege, bucurandu-se de foarte multa popularitate in intreaga lume, asa ca probabil marea majoritate a statelor de pe acest glob au un campionat de fotbal. Dintre toate campionatele insa, Campionatul Angliei se dovedeste a fi cel mai special.

Cu totii suntem de acord ca in Premier League avem cele mai frumoase meciuri de fotbal. Este un campionat cu multe echipe puternice, cu o lupta stransa pentru castigarea campionatului in fiecare an si mai ales rivalitati care par sa existe dintotdeauna.

Atunci cand vine vorba despre derby-uri, Anglia ne ofera cele mai multe partide de acest tip. Sunt o multime de rivalitati intre cluburi, asa ca partidele dintre acestea ne ofera un spectacol pe cinste si un fotbal demn de pus in rama. De aceea in acest articol ne propunem sa vorbim despre cele mai importante derby-uri din fotbalul englez. Iata care sunt ele:

The North West Derby

Atunci cand spunem The Nord West Derby ne vom gandi in mod automat la disputa dintre Liverpool si Manchester United. Este poate una dintre cele mai tari confruntari din fotbalul din intreaga lume asa ca nici un astfel de meci nu ar trebui sa ne scape.

Vorbim despre cele mai titrate doua echipe din Anglia. Manchester United se poate lauda cu 20 de titluri de campioana, in timp ce Liverpool ravneste la atingerea acestei borne. Mai are nevoie insa de inca doua trofee pentru a atinge cota stabilita de rivalii sai.

Cu toate acestea, Liverpool este echipa care sta mult mai bine din punct de vedere al succeselor obtinute pe plan international. Acolo au reusit sa castige 13 trofee, in timp ce Manchester United are doar 8.

Este o rivalitate ce dateaza de multi ani, obtinand audiente remarcabile atat in randul spectatorilor ce asista la meci pe stadion cat si in celor care urmaresc meciul la televizor.

Manchester Derby

Manchester United are o rivalitate foarte crancena nu doar cu Liverpool ci si cu cealalta echipa din oras: Manchester City.

Pentru prima oara acest meci de fotbal a fost jucat in 1881 iar de atunci au avut loc numeroase confruntari.

United a castigat 77 de meciuri, City 58 iar 53 dintre partide s-au terminat la egalitate. Wayne Rooney este cel mai bun marcator al derby-ului din Manchester.

Daca obisnuiesti sa mizezi pe meciurile de fotbal din Anglia, atunci citeste aici pareri despre Netbet. Vei afla ca au o oferta foarte buna de pariere pe meciurile din Premier League asa ca sigur vei alege si tu aceasta casa de pariuri.

Liverpool & Manchester City

Liverpool este rivala nu doar cu United, ci si cu Manchester City. Drept dovada, in ultimii ani a fost o concurenta acerba intre acestea pentru a obtine titlul de campioana. Anul trecut, lupta a fost castigata de catre Manchester City care a obtinut trofeul la o distanta minima.

De-a lungul timpului, in schimb, Liverpool a inregistrat mult mai multe succese. In cele 190 de intalniri, Liverpool s-a impus de 91 de ori, 51 de partide au fost remize, iar Manchester City a castigat de 46 ori.

Arsenal & Chelsea

Dat fiind faptul ca acestea doua sunt, la randul lor, doua echipe de traditie, de-a lungul timpului s-au jucat 206 de partide intre Arsenal si Chelsea. A fost deci suficient timp pentru a se naste o rivalitate crancena.

In continuare, lupta este destul de stransa. Arsenal sta insa mai bine, avand 81 de victorii. Nu sunt de ignorat nici cele 66 de victorii obtinute de Chelsea. Au fost, bineinteles, si 59 de remize.

Chelsea & Tottenham

Un alt duel crancen din Premier League are pe teren Chelsea si Tottenham. Acestea s-au intalnit pentru prima oara in 1909. De atunci, au mai urmat multe alte partide, asa ca in final putem contoriza 174 de meciuri in total.

Chelsea a castigat 77 dintre ele si Tottenham 54. Au fost si 43 de remize. Jimmy Floyd Hasselbaink este golgheterul acestui derby, avand 12 goluri marcate.

Arsenal & Manchester United

In final, un alt derby celebru al fotbalului englez se da intre echipele Arsenal si Manchester United. Aceste doua echipe au jucat pentru prima oara pe 13 octombrie 1894. In total, s-au inregistrat 237 de partide intre cele doua rivale.

Manchester United a castigat 98 dintre ele, insa si Arsenal se poate mandri cu 86 de victorii. 53 de partide s-au terminat la egalitate, iar Wayne Rooney este golgheterul acestui derby, avand 12 goluri marcate.

Acestea sunt, asadar, cateva dintre cele mai importante derby-uri ale fotbalului englez. Nu este insa etapa fara un meci strans si spectaculos, existand rivalitati chiar si intre cele mai mici echipe din Anglia.

Englezii iubesc fotbalul si pun mult suflet in aceasta pasiune. Asa se face ca fotbalul englez este atat de spectaculos si mai ales atat de iubit in intreaga lume. Care este derby-ul tau preferat din fotbalul englez?

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Urmărește-ne pe Facebook

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri

Categorii