Selectați Pagina

BCM U Pitește pierde greu pe terenul campioanei Oradea: 73-81

BCM U Pitește pierde greu pe terenul campioanei Oradea: 73-81
Distribuiţi ştirea!

După un meci de încălzire în prima etapă a campionatului (victoria reconfortantă în fața Galațiului), BCM U Pitești a avut de dat un examen extrem de dificil azi, pe terenul campioanei CSM CSU Oradea! Cu toate că au pierdut la 8 puncte diferență, elevii lui Hristu Șapera au demonstrat că vor avea un cuvânt greu de spus în acest campionat.
Gazdele veneau după un prim meci al sezonului pierdut în fața propriilor suporteri, este vorba de SuperCupa României, astfel că aveau o revanșă de luat. Echipa antrenată de Cristi Achim a pornit însă cu un mic handicap, absența legendarului jucător bihorean Titus Nicoară, care după 262 de partide consecutive pe teren, a trebuit să spună pas, din cauză că și-a pus mâna stângă în ghips!

Antrenorul Hristu Șapera nu a operat nicio modificare în 5-ul de start: Kabongo, Corpodean, Mladenovic, Gabric și Marinov au pătruns pe parchetul Sălii Antonio Alexe hotărâți să dea o replică bună campioanei.

Prima repriză, foarte spectaculoasă

Partida nu a început însă bine pentru piteșteni. Primele trei atacuri consecutive au fost ratate, iar Oradea s-a distanțat scurt la 7-0! Șapera simte momentul slab și cere Time-Out după doar două minute de joc, iar echilibrul se reface, mai ales că imediat după reluarea jocului, Marinov și Gabric înscriu, ambii, de 3 puncte.

Primul sfert continuă spectaculos, ambele echipe dând recital la aruncările de la mare distanță. Nu mai puțin de 10 coșuri de 3 puncte s-au consemnat, câte 5 de fiecare, iar show-ul pentru restul partidei era garantat.

.oredeapitestibaschet2

Însă, în scurta pauză dinaintea sfertului secund, ambii antrenori au tacticizat jocul, au decis să nu își mai lase elevii să joace ca în curtea școlii, sau ca la All Star Game. Consecința imediată a fost că timp de două minute și jumătate din sfertul al doilea nu s-a marcat niciun coș, iar după 6 minute de joc, scorul consemna un neverosimil 4-5! Extrem de puțin, dacă luăm în calcul avalanșa de coșuri marcate în primele 10 minute. Din această acalmie au ieșit primii orădenii, care au mai pus încă 5 puncte diferență la cele 5 din primul sfert, scorul la pauză fiind 43-33.

Din păcate, cei mai buni jucători din meciul cu Phoenix Galați, Kabongo și Mladenovic, au făcut o primă repriză foarte slabă, fără reușite, cu multe greșeli și faulturi, și cu doar 2 puncte marcate, ambele în contul canadianului!

Ultimele două sferturi, câștigate de BCM U Pitești

Mladenovic a spart gheața abia în minutul 28, când a transformat primele aruncări libere de care a beneficiat Piteștiul! Asta demonstrează cât de bine și curat s-a apărat formația gazdă, care a continuat și în al treilea sfert să domine meciul. Totuși, deși la un moment dat s-a apropiat de o diferență de 20 de puncte, Oradea s-a văzut bătută în sfertul al treilea, pe fondul unei autosuficiențe taxată de elevii lui Hristu Șapera.

Ultimul sfert a început de la scorul de 59-50 pentru gazde. Teoretic, orice se putea întâmpla în ultimele 10 minute ale meciului. Adi Tudor pune presiune pe orădeni cu două aruncări de 3 puncte consecutive, iar jocul curge în favoarea piteștenilor până la 62-56! Încă 6 puncte de recuperat în ultimele 6 minute!

Meciul se asprește, ambele echipe simt că pot să câștige și aruncă în teren tot ce au mai bun pe final. Cu toate că Mladenovic, cel mai experimentat jucător piteștean, își revine și evoluează din ce în ce mai bine, Oradea demonstrează că nu degeaba a devenit campioana țării în primăvara acestui an. Tot timpul a păstrat 8-9 puncte diferență și, cu toate eforturile oaspeților, CSM CSU Oradea a câștigat cu scorul de 81-73.

oredeapitestibaschet1

Cel mai bun jucător al lui BCM U Pitești în acest meci a fost Adi Tudor care, venit de pe bancă, a marcat 14 puncte (4 aruncări de 3 puncte reușite), a avut 3 recuperări, un blocaj și o pasă decisivă. De remarcat, la capitolul plusuri, ar mai fi și cele 12 aruncări de la distanță reușite de BCM U.

CSM CSU Oradea – BCM U Pitești 81-73
(26-21, 17-12, 16-17, 22-23)
ORADEA: Mirkovic 17 (2x3p), Pasalic 16 (4x3p), Zeno 16 (1x3p), Mandache 12 (2x3p), Țîbîrnă 8 (1x3p), Barnette 7, Denison 2, Pașca 2, Petrișor 1.
Antrenor: Cristi Achim
PITEȘTI: Tudor 14 (4x3p), Marinov 14 (2x3p), Corpodean 11 (3x3p), Hunter 11 (1x3p), Kabongo 10 (1x3p), Gabric 7 (1x3p), Mladenovic 6.
Antrenor: Hristu Șapera
Au mai jucat: Balmuș, Stăncuț.
Arbitri: Ciprian Stoica, Alin Faur și Istvan Bertalan

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Urmărește-ne pe Facebook

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri

Categorii