Selectați pagina

„Ziua Sportului Curat”, sărbătorită în mediul online

„Ziua Sportului Curat”, sărbătorită în mediul online
În fiecare an, pe 10 aprilie, România sărbătorește „Ziua Sportului Curat” – o zi menită să atragă atenția asupra luptei globale împotriva dopajului, flagel ce afectează în mod direct sportul și indirect societatea. „Ziua Sportului Curat” este o zi dedicată nu doar sportivilor, antrenorilor și în general oamenilor implicați în sport. Este o zi în care organizații sportive (cluburi, federații, ligi profesioniste) alături de colectivități întregi, practicanți ai sportului sau simpli iubitori ai fenomenului, sărbătoresc principiile ce ghidează sportul curat, performanța nealterată de mijloace și metode interzise.

Dacă în trecut, de 10 aprilie, ANAD organiza mai multe acțiuni și evenimente dedicate promovării valorilor sportului curat, în acest an„Ziua Sportului Curat” nu trece neobservată, ci se rezumă la comunicare publică și promovare în mediul online.

„Ziua Sportului Curat” (în denumirea originală internațională „Play True Day”) a fost stabilită prin „Declarația de la Montevideo”, semnată în 2013 de 17 state, în cooperare cu Agenția Mondială Anti-Doping. În România, inițiativa marcării datei de 10 aprilie ca „Zi a Sportului Curat” a aparținut ANAD, care pe lângă activitățile curente de prevenire și combatere a dopajului, testare a sportivilor și un larg spectru de activități educaționale și-a asumat obligația de aliniere a României la politicile internaționale în materie și din acest punct de vedere.

În anii trecuți, „Ziua Sportului Curat” a fost sărbătorită în contextul unor manifestări sportive majore desfășurate în țara noastră, cum ar fi turneul „Final Four” al Cupei României la baschet masculin, finala Cupei României la volei, Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață (Divizia A), la Campionatele Europene de Lupte pentru seniori, dar și la derbiul dintre Steaua/FCSB și Dinamo la fotbal.

Anul trecut, în premieră, Agenția Națională Anti-Doping a decernat titlul onorific de „Ambasador al Sportului Curat” mai multor sportivi de legendă din atletism, scrimă, handbal și fotbal (Doina Melinte, Vali Ionescu Caciureac, Laura Badea, Mihai Covaliu, Narcisa Lecușanu, Alexandru Dedu, respectiv Miodrag Belodedici și Helmuth Duckadam).

În acest an, ideile și principiile ce formează conceptul de sport curat vor fi promovate doar prin comunicare publică și online.

Agenția Națională Anti-Doping folosește acest prilej pentru transmite tuturor sportivilor, antrenorilor, medicilor sportivi, personalului asistent al sportivilor, părinților și în general tuturor celor implicați în fenomenul sportiv, un îndemn la solidaritate și responsabilitate socială, alături de un salut plin de speranță.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

LIVE GoFM

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.

Publicitate

Calendar evenimente sportive

Nu există evenimente viitoare în acest moment.

Publicitate

Publicitate

Argeşul Online

- Sorin Simion

În cadrul unei conferinţe de presă comune, susţinute azi la sediul Prefecturii judeţului Argeş, de prefectul Emanuel Soare şi de şefa Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Sorina Honţaru, a fost evocată posibilitatea ca alte patru comune din Argeş să intre în carantină. „… în cursul săptămânii (în curs – n.r.) se va decide dacă se […]

- Argeşul Online

„În această seară, începând cu orele 22, va avea loc a doua etapă a acțiunii de dezinsecție, cu mijloace mecanizate, pentru acoperirea întregului perimetru al municipiului. În intervalul orar 22 – 5, mașinile dotate cu tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, vor circula […]

- Argeşul Online

„În urma apariţiei, în cursul serii de 03 august a.c., în spatiul public, a unor imagini privind două ipostaze în care o minoră a fost agresată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și amenințare.În cauză se desfășoară cercetări pentru identificarea tuturor […]

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    Necessary

    Advertising

    Analytics

    Other

    error: Conţinut protejat :)