Selectați Pagina

Voleibalistele ucrainene de la Prometey promit spectacol mâine, la Mioveni, în Liga Campionilor

Voleibalistele ucrainene de la Prometey promit spectacol mâine, la Mioveni, în Liga Campionilor
Distribuiţi ştirea!

Înființată de doar patru ani, echipa ucraineană de volei SC Promotey a ajuns în scurt timp să joace cu succes în Liga Campionilor, asta datorită investițiilor masive și seriozității stafului tehnic. Însă, din cauza războiului care se desfășoară în Ucraina, conducerea clubului a ales să evolueze pe teren propriu la Mioveni în acest sezon, iar mâine va avea loc primul meci din grupă, contra polonezelor de la Lodz.

Întreaga delegație ucraineană și-a ales Mioveniul ca a doua casă pentru cele trei jocuri din grupele Ligii Campionilor. Mâine, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor, SC Promotey va primi vizita echipei LKZ Commercecon Lodz și cu această ocazie azi a avut loc o conferință de presă la care au participat Maria Aleksandrova (președintele clubului), bulgarul Ivan Petkov (antrenorul principal) și jucătoarele Svetlana Dorsman (căpitanul echipei) și Bojana Milenkovic.

Maria Aleksandrova: „Sunt sigură că vom avea parte de multe emoții și dragoste”

Șefa delegației ucrainene a început prin a mulțumi din suflet tuturor românilor, în general, și miovenenilor, în special, pentru ajutorul dat echipei sale în organizarea meciurilor din Liga Campionilor. După cum bine se știe, Ucraina trece prin momente grele din cauza războiului crunt declanșat de Rusia și oficialii clubului au găsit la Mioveni tot sprijinul necesar pentru a putea juca la nivel înalt, așa cum se cere în Liga Campionilor. „Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat în aceste vremuri grele prin care trece țara noastră, în care este greu să găsești sprijin. Îmi este foarte dificil să găsesc cuvintele potrivite pentru a mulțumi poporului român care ne-a ajutat cu organizarea meciurilor din Liga Campionilor. Sala de la Mioveni este incredibilă, este caldă, este foarte frumoasă și mulțumim tuturor persoanelor din jurul nostru care ne-au dat posibilitatea de a ne continua parcursul în Liga Campionilor, așa cum vrem să o facem an de an. Din toată inima îi rog pe cei din Mioveni să vină și să ne susțină. Este foarte important pentru noi și garantez că le vom oferi un volei de calitate. Sunt sigură că vom avea parte de multe emoții și dragoste”, a declarat cu mulțumire în glas Maria Aleksandrova.

Aceasta a mai precizat că a ales cu sufletul să vină la Mioveni, după ce anul trecut Cehia a fost gazdă. Ea a simțit că românii sunt foarte calzi și primitori, dar și pentru că are mulți prieteni din lumea voleiului din România: „Ne-au făcut să ne simțim ca unii de-ai lor. Ne-au ajutat ca pe o familie!”

Maria Aleksandrova a făcut un apel nu numai către români, dar și către ucrainenii care s-au stabilit în județul Argeș să vină și să încurajeze echipa. Oricum, cele trei handbaliste ucrainene de la CS Dacia Mioveni, Viktoriya Timoshenkova, Iuliia Andrichiuk și Yevheniia Levchenko vor fi sigur în tribune la meciul conaționalelor lor. „Este foarte greu să nu fii acasă la tine… Este dificil să organizezi în altă parte aceste meciuri, să găsești condiții foarte bune pentru echipă… Este greu să îi convingi pe niște oameni străini să vină și să susțină echipa ca pe echipa lor de suflet… Nu este ușor, dar suntem foarte puternici, trebuie să înțelegeți asta! Sunt absolut convinsă că Ucraina nu va uita pe cei care ne-au ajutat în cele mai grele momente”, a mai spus Aleksandrova.

Bojana Milenkovic, singura care a mai jucat în sala din Mioveni

Una dintre componentele echipei SC Promotey, sârboaica Bojana Milenkovic, a evoluat doi ani la CSM Volei Alba Blaj și cunoaște destul de bine sala din Mioveni pentru că a avut ocazia să joace aici turneul final al Supercupei României. „Am jucat la Blaj doi ani. Au echipă foarte bună, ca în fiecare an de altfel, dar sper că le vom bate de data aceasta”, a spus Bojana. În schimb, căpitanul Svetlana Dorsman nu se gândește la meciul din ianuarie cu Blajul, ci la cel de mâine cu Lodz: „Ne-am pregătit bine pentru acest meci, vrem să facem un joc bun și în mod deosebit vrem să câștigăm”

Grupa din care SC Promotey face parte este asemănătoare cu cea de anul trecut, când adversare au fost tot CSM Volei Alba Blaj și Le Cannet. De altfel, primul meci din actualul sezon a fost pierdut în Franța, cu scorul de 3-0, dar antrenorul bulgar Ivan Petkov este încrezător că în acest an echipa sa poate face mai mult: „Pentru noi, acum, este important meciul de mâine, vom încerca să câștigăm. Toate echipele din grupă sunt campioane în țările lor, așa că ce mai poți să spui… sunt cele mai bune reprezentante ale țărilor respective. Este o grupă dificilă, respectăm fiecare dintre adversarele noastre dar vom încerca să le învingem”.

Meciurile pe care SC Prometey le are de jucat la Mioveni în Liga Campionilor:
– 15 noiembrie 2023, ora 18:00: cu LKS Commercecon Lodz
– 9 ianuarie 2024, ora 18:00: cu Volero Le Cannet
– 16 ianuarie 2024, ora 18:00: cu CSM Volei Alba Blaj

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

www.alternativo.ro

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro