Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

Victorie în ultima secundă, în meciul cu CSU Sibiu: 79-78!

Foto: Gabriel Pintilei

Victorie în ultima secundă, în meciul cu CSU Sibiu: 79-78!
noiembrie 03
21:40 2017

BCMU FC Argeș Pitești a ajuns la a patra victorie în campionat, în cinci etape, după ce a învins în această seară pe CSU Sibiu, la capătul unui meci de povestit nepoților! “Vulturii” au câștigat cu 79-78, grație a două aruncări libere transformate de Agafonov cu o secundă înainte de fluierul final!

Oaspeții se pot numi USA Sibiu
Meciul nu a început prea bine pentru elevii antrenorului Hristu Șapera, care au ratat primele cinci atacuri poziționale, astfel că la jumătatea primului sfert, nu marcaseră niciun punct (0-6)! Primul care a dat trezirea a fost macedoneanul Aco Kostoski, cu două superbe aruncări de 3 puncte. Cu toate acestea, oaspeții s-au tot distanțat pe tabela de marcaj (9-18), asta și datorită jocului în viteză prestat de cei patru americani pe care antrenorul Dan Fleșeriu i-a avut în permanență pe parchet.

Sfertul al doilea a fost semnalul revenirii. Finlandezul Nuutinen a intrat foarte bine în meci, a înscris cinci puncte din două atacuri bine lucrate și a dat semnalul unei apărări mai agresive. Rezultatele au început să se vadă, diferența scăzând de la minut la minut (18-22, 29-32).

Dacă Sibiul a avut aproape aceeași echipă pe tot parcursul meciului (patru americani, plus Dragoste sau Paliciuc), în schimb Hristu Șapera a rulat continuu jucătorii, asta fiind strategia care, se pare, va fi cea câștigătoare în acest sezon, deoarece în cazul unei zile mai proaste (cum a avut azi Russell, de exemplu), există tot timpul 2-3 jucători de aceeași valoare gata să-l suplinească.

În minutul 22, BCMU s-a aflat pentru prima dată în acest meci la conducere (39-38), dar oaspeții, încurajați de o galerie numeroasă și zgomotoasă, au terminat în avantaj și acest sfert al treilea (48-52).

Final incredibil, cu o decizie a arbitrilor la limită

Cum era de așteptat, ultimul sfert a fost incredibil de echilibrat și încordat. Destul de repede, piteștenii au revenit la conducere (55-54), dar după două pase greșite ale lui Russell, care au condus la două contraatacuri devastatoare ale sibienilor, scorul a pendulat din nou în favoarea ardelenilor (57-63). La jumătatea sfertului, scorul a redevenit egal (63-63), grație jocului bun al lui Titus Nicoară, după care gazdele s-au distanțat puțin pe tabelă (71-65), până la intrarea în ultimul minut de joc.

Aceste foarte lungi 60 de secunde s-au urmărit cu respirația tăiată de către spectatori. La 77-76, americanul nostru, Porter Troupe, face fault în atac, deși arbitrii au trecut cu vederea un fault asupra lui cu câțiva metri în spate, și se părea că totul este pierdut, mai ales că CSU Sibiu a înscris la atacul care a urmat: 77-78, cu doar 6 secunde rămase de joc!

Ultimul atac a fost pregătit în Time-Out-ul cerut de Hristu Șapera. Faza de atac a fost gândită pentru aruncarea lui Kostoski, numai că acesta a ratat și se părea că meciul s-a terminat cu victoria oaspeților. Dar, dintr-o prostie incredibilă, cel mai bun jucător al Sibiului de până atunci, Tyler Laser, l-a faultat pe Andriy Agafonov și, astfel, arbitrii au dictat două aruncări libere la coș pentru BCMU FC Argeș Pitești! Dacă Laser nu l-ar fi faultat pe Agafonov, ucraineanul nostru nu ar mai fi avut timp să ridice brațul și să arunce la coș, dat fiind că ceasul s-a oprit la 0 secunde și 50 de sutimi!

Agafonov a transformat cu mari emoții, în fața unei săli înmărmurite de suspans, și astfel BCMU FC Argeș Pitești acumulează a patra victorie de campionat și urcă în premieră, după foarte mulți ani, pe podiumul clasamentului!

BCMU FC Argeș Pitești – BC CSU Sibiu 79-78
(11-18, 21-19, 16-15, 31-26)

PITEȘTI: Agafonov 20, Troupe 18 (2x3p), Nicoară 14, Kostoski 12 (4x3p), Russell 8 (1x3p), Nuutinen 5 (1x3p), Lazar 2. Antrenor: Hristu Șapera
Au mai jucat: Ciotlăuș și Corpodean

SIBIU: Laser 30 (3x3p), Pratt 16, Kinnard 9 (1x3p), Cooper 8 (1x3p), Dragoste 7 (1x3p), Davis 4, Brosser 2, Paliciuc 2. Antrenor: Dan Fleșeriu

Arbitri: Marius Ciulin, Laszlo Bukuresti, Andrei Bădilă

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

Clasament liga 2

Most recent soccer information here. Currently loading info from information feed.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Caută în site

Publicitate

Publicitate Adsense

Publicitate

Publicitate Adsense

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Translation

PUBLICITATE

Arhivă ştiri Argeş Sport

Publicitate

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Arges-Sport.ro pe Twitter

Publicitate

%d blogeri au apreciat: