arges-sport.ro Web analytics

Victorie fantastică a Piteștiului (78-74), după ce Clujul a condus cu 13 puncte – Argeș Sport

Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

Victorie fantastică a Piteștiului (78-74), după ce Clujul a condus cu 13 puncte

Foto: Gabriel Pintilei

Victorie fantastică a Piteștiului (78-74), după ce Clujul a condus cu 13 puncte
aprilie 03
21:17 2018

După finalul cu scandal din meciul precedent cu Clujul, BCMU FC Argeș Pitești și-a luat revanșa și a oferit spectatorilor din Sala Trivale o victorie fantastică! Campioana a condus în prima repriză chiar și cu 13 puncte avans, dar „vulturii” au revenit incredibil după pauză și au câștigat cu 78-74, înregistrând astfel prima victorie din TOP 6.

Prima repriză, cu bune și cu rele
Alb-violeții au început în forță meciul, încercând să surprindă campioana și să acopere astfel handicapul postului 4, rămas neacoperit după ce Titus Nicoară și Matti Nuutinen nu au putut fi recuperați. BCMU a condus pe toată durata celor 10 minute (4-0, 10-8, 18-14), beneficiind și de degringolada surprinzătoare din lotul Clujului.

Primele patru minute ale sfertului secund s-au jucat în aceeași notă, însă de la 27-22 ceva s-a întâmplat și oaspeților a început să le intre absolut tot! În doar câteva minute, Clujul a reușit un intermediar de 15-2 și se părea că s-a desprins definitiv în câștigător al meciului (29-37, apoi 30-40 și chiar 32-45).

Repriza a doua a debutat cu accidentarea lui Person
Premisele nu au fost favorabile nici în primele minute ale părții a doua. Mai întâi, clujenii au reintrat pe parchet cu un coș de 3 puncte al lui Șandor Kuti, după care, la o fază banală de joc, Jonathan Person s-a accidentat și a părăsit terenul fără a mai putea reveni.

Și cu toate acestea, încurajați de un public superb, elevii lui Hristu Șapera au început cursa de urmărire. În minutul 27, BCMU FC Argeș a egalat (50-50), însă a terminat sfertul al treilea tot în dezavantaj (56-58). Prestația foarte bună a continuat, „vulturii” s-au apărat mult mai agresiv, un plus pentru Agafonov, Chirof și Șanta, iar Russell și Kostoski au intrat foarte bine în joc, de pe bancă. A fost 62-62 și 66-66 (la mijlocul sfertului), după care a urmat un mic recital al lui Agafonov, care cu cinci puncte pe tabelă, consecutive, a stabilit în mare parte câștigătoarea.

Scor final 78-74 și BCMU FC Argeș înregistrează prima victorie în TOP 6, iar vineri se deplasează la București, pentru meciul cu CSM Steaua. Următorul meci acasă va fi miercurea viitoare, în compania BC Timișoara.

Agafonov e de pe altă planetă…
… decât cea pe care se află baschetul românesc! Pivotul ucrainean(foto) în vârstă de 31 de ani pare că este din altă lume. În meciul cu Clujul din această seară a stat pe teren 36 de minute și jumătate, enorm pentru un pivot, și a făcut tot ce a vrut. Incredibil, dar adevărat, el nu numai că a măturat tot de sub cele două panouri, dar s-a eliberat și la linia de aruncări de la distanță și a reușit 4 (patru) aruncări de 3 puncte! Mai multe chiar și decât Troupe și Kostoski, specialiștii noștri la acest capitol. Cu 21 de puncte marcate, el a urcat pe locul 3 în clasamentului marcatorilor din Liga Națională, în condițiile în care a fost o perioadă accidentat.

 

BCMU FC Argeș Pitești – U-BT Cluj-Napoca 78-74
(20-16, 18-29, 18-13, 22-16)

PITEȘTI: Agafonov 21 (4x3p), Kostoski 16 (3x3p), Russell 14 (1x3p), Troupe 10 (1x3p), Șanta 10, Ciotlăuș 3, Person 2, Chirof 2. Antrenor: Hristu Șapera
A mai jucat: Corpodean

CLUJ: Torok 16 (4x3p), Lapornik 12 (2x3p), Kuti 11 (3x3p), Kromah 10 (2x3p), Watson 9 (1x3p), Sakic 7 (1x3p), Drungilas 5, Barro 4. Antrenor: Mihai Silvășan
Au mai jucat: Calnicenco și Rasic

Arbitri: Ciprian Stoica, Sorin Drugău și Șerban Rașoga

 

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Felicitări de Paște

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

FlashScore.ro

Publicitate

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

Publicitate

PUBLICITATE

Translation

Publicitate

Clasament liga 2

The latest football information here. Now retrieving info from data source.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Caută în site

Publicitate

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Arges-Sport.ro pe Twitter