Selectați pagina

Universitatea Piteşti a obţinut aurul la Europenele Universitare de baschet feminin

Universitatea Piteşti a obţinut aurul la Europenele Universitare de baschet feminin
Distribuiţi ştirea!

Baschetul românesc a fost reprezentat cu cinste la Jocurile Universitare Europene de la Lodz (Polonia), echipele Universității din Pitești reușind să obțină o medalie de aur prin echipa feminină de baschet, precum și clasări în imediata apropriere a podiumului prin echipele de baschet 3×3, în vreme ce echipa de baschet masculin s-a clasat pe locul 6.

Baschetbalistele Universității din Pitești au trecut vineri seara de echipa ucraineană Vasyl Stefanyk Precarpathian National University și astăzi au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, având un bilanț de cinci victorii și o înfrângere (în grupă).

Timp de două săptămâni, peste 6000 de sportivi de pe Bătrânul Continent au concurat în cadrul Jocurilor Europene Universitare în localitatea poloneză Lodz. România a fost reprezentată în mai multe sporturi în perioada 17-30 iulie, dar baschetul românesc a fost reprezentat în totalitate de echipele Universității din Pitești, care și-au câștigat acest drept devenind campioane naționale.

UPIT a concurat în toate cele patru turnee: baschet feminin, baschet masculin, baschet 3×3 feminin și baschet 3×3 masculin. În urma unor evoluții foarte bune, echipa feminină de baschet a Universității din Pitești s-a clasat pe prima poziție a clasamentului, chiar dacă nu a jucat în ultima zi, și astfel a cucerit medaliile de aur.

Rând pe rând, echipa antrenată de Leonard Fleancu și Florin Cojanu a reușit să treacă de echipele Lodz University of Technology (Polonia), cu scorul de 77-54, Szechenyi Istvan University (Ungaria), cu scorul de 74-60, University of Aveiro (Portugalia), cu scorul de 83-56, National Institute of Applied Science Lyon (Franta), cu scorul de 80-69, și Vasyl Stefanyk Precarpathian National University (Ucraina), cu scorul de 54-44. Singura înfrângere a fost înregistrată în disputa cu Charles University (Cehia), cu scorul de 41-44. Ținând cont de bilanțul general, echipa universitară din Pitești s-a clasat pe prima poziție, acumulând același număr de puncte cu adversara din Ucraina, 11, dar a beneficiat de victoria din meciul direct, astfel că a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

Noile campioane europene universitare sunt: Dora Ardelean, Alina Podar, Ioana Ghizilă, Alexandra Ghiță, Ecaterina Armanu, Ioana Bota, Carla Popescu, Evelina Petrof, Ștefania Cătinean și Teodora Neagu, primele trei sportive fiind și principalele marcatoare.

MVP-ul competiției a fost declarată Alina Podar, care a intrat și în 5-ul turneului!

În competiția similară masculină, echipa Universității din Pitești a obținut calificarea în sferturile de finală, dar a fost învinsă în această fază de Beykent University din Istanbul, cu scorul de 57-61, la capătul unui joc foarte echilibrat. Vineri, în ultima partidă pentru locurile 5-6, studenții piteșteni au cedat și în fața Universității din Zagreb, cu scorul de 66-76, și s-au clasat pe locul 6 în clasamentul general. Componența echipei pregătite de antrenorii Ion Pița și Gabriel Stoica: Marius Ciotlăuș, Mario Lazăr, Bogdan Popa, Cristian Mainea, Ionuț Berceanu, Mihai Măciucă, Radu Voinescu, Christian Chițu, Sebastian Costeiu și Marian Ciucă.

În turneele de baschet 3×3, ambele echipe ale Universității din Pitești s-au clasat pe locurile 4. La feminin, cu patru victorii și o înfrângere în faza preliminară, echipa formată din Alina Podar, Teodora Neagu, Dora Ardelean și Ecaterina Armanu a avansat în sferturile de finală și a reușit să obțină calificarea în careul de ași, trecând la mare luptă de echipa spaniolă a Universității din Malaga, cu scorul de 14-13. În semifinale, au cedat în confruntarea cu studentele din Ljublijana, cu scorul de 14-16, iar în finala mică au pierdut și fața Universității din Viena, cu scorul de 18-21, astfel că s-au clasat pe locul 4.

La masculin, echipa formată din Cristian Mainea, Christian Chițu, Mario Lazăr și Marius Ciotlăuș a trecut cu brio de faza preliminară și a mai înregistrat alte două victorii importante care i-au adus calificarea în semifinale: 22-6 cu University Palacky Olomouc (Cehia) și 21-15 cu Riga Stredius University (Letonia). În penultimul act, studenții piteșteni au cedat în fața adversarilor lituanieni de la Vilnius University, cu scorul de 15-18, iar în finala mică au fost depășită de Universitatea din Viena, cu scorul de 4-21, și au obținut locul 4 în clasamentul general.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suntem şi pe Facebook

Calendarul ştirilor

august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva Argeş Sport

RSS Ştiri sportive TVR