Selectați pagina

Uniunea Europeană va derula un proiect de revitalizare a sporturilor şi jocurilor tradiţionale

Uniunea Europeană va derula un proiect de revitalizare a sporturilor şi jocurilor tradiţionale
Distribuiţi ştirea!

În perioada mai 2022 și octombrie 2023 se va derula la nivel european un proiect sportiv al UE pentru promovarea și revitalizarea sporturilor și jocurilor tradiționale. Proiectul, cofinanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, se va reuni sub umbrela „BOCCIA, PLJOČKA ȘI BULIN – următoarea generație TSG”.

Proiectul NEXT GEN TSG, care va implica peste 80 de tineri cu vârste între 7 și 14 ani, urmărește să conserve sporturile și jocurile tradiționale prin creșterea implicării, familiarizării și participării copiilor și tinerilor, precum și a interacțiunii dintre generații și transferul de cunoștințe.

Pe lângă rolul de a promova boccia, pljočkanje (en. joc de aruncare cu pietre plate), petanque și oina în cele trei țări participante (Croația, România și Lituania), asigurând existența activă a ETSG și salvgardarea identității și patrimoniului cultural, proiectul își dorește să păstreze vie tradiția și să transmită generațiilor viitoare secretele sporturilor tradiționale. Aceste obiective vor fi atinse prin prezentarea TSG unui public larg, prin organizarea de sesiuni de informare de cate 3 zile pentru antrenori, educarea copiilor, organizarea și desfășurarea de evenimente sportive TSG, publicarea unui manual TSG pentru antrenori și o carte de colorat pentru copii (cu noțiuni de bază, ușor de înțeles, de bocce și pljočkanje).

Partenerii implicați sunt Institutul European de Dezvoltare a Sportului, Kinesiologie și Sănătate în calitate de coordonator, Asociația AKTYVISTAI din Lituania, Asociația Istrian Pljočke din Croația și Federația Română de Oina, membri ai Asociației Europene a Sporturilor și Jocurilor Tradiționale(AEJeST).

Prima întâlnire transnațională va avea loc în august 2022 în Croația, urmată de România în decembrie 2022, Istria centrală în martie 2023, Lituania în iunie 2023 și se va încheia cu o nouă întâlnire pe coasta croată. La sfârșitul programului, peste 80 de tineri participanți se vor familiariza cu bocce și pljočkanje, sporturi și jocuri tradiționale europene.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suntem şi pe Facebook

Calendarul ştirilor

august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva Argeş Sport

RSS Ştiri sportive TVR

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other