Selectați pagina

Turul României la ciclism traversează Transfăgărășanul și ajunge sâmbătă la Curtea de Argeș

Turul României la ciclism traversează Transfăgărășanul și ajunge sâmbătă la Curtea de Argeș
Distribuiţi ştirea!

A 55-a ediției a Turului României la ciclism se află în desfășurare în acest moment, iar mâine va poposi, pentru penultima etapă, la Curtea de Argeș. Sosirea este prognozată a fi în jurul orei 16:30, după ce în prealabil plutonul va coborî pe Transfăgărășan.

Doar 5 etape a prevăzut Turul României în acest an, cu starturi de la Satu Mare (prolog + ziua 1), Bistrița, Târgu Mureș și București. Competiția ciclistică denumită și „Mica Buclă” a adunat la start 21 de echipaje și 125 de cicliști din mai multe țări ale lumii.

Etapa a 4-a, care va avea loc sâmbătă, va avea plecarea din localitatea Cristian, va urca pe Transfăgărășan și va poposi la Curtea de Argeș, finișul fiind la Curtea Domnească. Iată traseul exact al etapei care va trece și prin județul Argeș:

Cristian – Vulcan – Zărnești – Poiana Mărului – Șinca Nouă – Șercăița – Sebeș (Jud. Brașov) – Recea – Drăguș – Victoria – Arpașu de Sus – Cârțișoara – Transfăgărășan – Bâlea Lac – Albeștii de Argeș – Valea Uleiului – Curtea de Argeș.

Iubitorii ciclismului care doresc să vadă plutonul pe viu, pe Transfăgărășan sau la Curtea de Argeș, trebuie să știe că circulația va fi închisă timp de 3 ore sâmbătă pe Transfăgărășan, după cum urmează:
– între Cârțișoara și Bâlea Lac timp de o oră (13:30-14:30 sau în funcție de ora la care ajunge caravana ciclistă la Cârțișoara)
– între Bâlea Lac și Cetatea Poienari timp de 2 ore (14.30-16:30 sau în funcție de ora la care ajunge caravana ciclistă la Bâlea Lac).

De asemenea, în municipiul Curtea de Argeș vor fi unele străzi și bulevarde închise, așadar atenție la traseul pe care doriți să îl parcurgeți.

După disputarea prologului și a altor două etape, tricoul galben este deținut de ciclistul ceh Daniel Babor (Elkov Kasper Czech Cycling Team), urmat în clasamentul general de românul Eduard Grosu (Drone Hopper Androni Giocattoli), la doar 2 sutimi.

După sosirea la Curtea de Argeș, caravana se va muta la București pentru startul de duminică în ultima etapă, care va avea traseul pe străzile din Capitală.

Foto: turulromaniei.ro

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suntem şi pe Facebook

Calendarul ştirilor

octombrie 2022
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva Argeş Sport

RSS Ştiri sportive TVR