arges-sport.ro Web analytics

Tabără de selecție U13 la Mogoșoaia – Argeș Sport

Argeș Sport

Tabără de selecție U13 la Mogoșoaia

 Breaking News

Tabără de selecție U13 la Mogoșoaia

www.frf.ro

Tabără de selecție U13 la Mogoșoaia
aprilie 25
09:34 2019

87 de copii născuți în anul 2006 din întreaga țară participă la o tabără de selecție chiar în „casa” echipei naționale, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Acțiunea a început duminică, 21 aprilie, și se va încheia astazi

Din Arges au fost selectionati Andrei Stoica de la ACS Viitorul Arges si Darius Serban de la FC Danut Coman.

Selecția este organizată de departamentul scouting al FRF împreună cu referenții zonali din toate regiunile țării. „Ne-am dorit să îi vedem din timp pe cei mai talentați tineri jucători din țară, pe cei care în sezonul viitor vor participa la Turneul Speranțelor, competiție dedicată categoriei de vârstă U14”, spune Ion Geolgău, managerul departamentului scouting al FRF.

Printre participanți se regăsesc jucători remarcați de referenții zonali, dar și opt dintre cei mai buni copii care au evoluat în prima ediție a Cupei Satelor.

Zilnic, cei mici, împărțiti în opt echipe reprezentând opt regiuni ale țării, dispută câte un meci și participă la un atelier care include fie teste fizice, fie exerciții de tehnică. Același lucru s-a întâmplat și miercuri.

La 9:30, primii copii au pășit pe terenul 2 al Centrului Național de Fotbal Mogoșoaia. Și-au făcut încălzirea și, sub privirile tuturor referenților zonali, sub privirile membrilor Comisiei Tehnice FRF, au luptat pentru fiecare minge și s-au bucurat de fiecare clipă pe terenul de joc.

Momentul în care un număr devine un NUME

Nu doar golurile au primit aplauze și aprecieri de pe margine. Ci și deposedările, o preluare bună și, mai ales, driblingurile. „Bravo, numărul 8!”, se aude de pe margine. O privire în foaia antrenorului și aceeași voce revine: „Bravo, Jula!”. O fază reușită, un moment de inspirație este suficient pentru ca un simplu număr purtat de un jucător să fie asociat cu un chip și apoi cu un nume. De viitor fotbalist.
Fluierul antrenorilor pune punct meciurilor. S-a încheiat însă doar prima parte. Pe sinteticul de alături, ceilalți copii, cei care vor juca mai târziu, participă la un atelier cu exerciții de control al balonului. O oră în care fiecare dintre ei simulează driblinguri, preluări, controlul în viteză și multe alte situații cu care se vor întâlni în nenumărate rânduri în cariera lor. Toți lucrează cu zâmbetul pe buze, bucurându-se că, spre deosebire de ziua precedentă, când au avut testele fizice, acum au mingea la picior. După-amiază, e rândul lor să intre la joc!

„O acțiune frumoasă, utilă, în care vedem la lucru foarte mulți copii talentați”, a punctat Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică FRF. În măsura în care vor confirma, mare parte din participanții la aceată tabără vor fi implicați în Turneul Speranțelor 2019-2020, competiție care va sta la baza formării viitoarei echipe naționale U15.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Publicitate

Publicitate

Liga 2, sezonul 2019-2020

# Echipă P
1 SCM Gloria Buzău 9
2 UTA Arad 9
3 Turris-Oltul … 9
4 CSM Reşiţa 7
5 Mioveni 7
6 Argeș 6
7 Petrolul 52 6
8 Concordia Chiajna 6
9 Rapid 4
10 Farul Constanţ… 4
11 ASU Poli Timişoara 3
12 Universitatea Cluj 3
13 Metaloglobus 3
14 Csikszereda 3
15 Ripensia Timişoara 3
16 Viitorul P. Tâ… 3
17 Daco-Getica 3
18 Dunărea Călăraşi 0
19 Pandurii Târgu Jiu 0
20 Sportul Snagov 0

Publicitate

Caută în site

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Argeş-Sport.ro pe Youtube

Publicitate

FlashScore.ro

Publicitate

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

PUBLICITATE

Translation

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Publicitate

Arges-Sport.ro pe Twitter