Selectați pagina

Surori gemene, adversare în meciul de handbal dintre Dacia Mioveni – CSM Tg. Jiu

Surori gemene, adversare în meciul de handbal dintre Dacia Mioveni – CSM Tg. Jiu

Partida de ieri, dintre CS Dacia Mioveni și CSM Tg. Jiu, a dat prilejul apariției unei situații mai puțin obișnuite pe terenurile de handbal: două surori gemene au fost adversare în meci direct! Ba, mai mult, cele două evoluează pe același post și au fost nevoite ca în timpul jocului să se blocheze una pe cealaltă! Și cum handbalul nu este chiar un sport de domnișoare, au ieșit destul de multe scântei…

Ioana Daniela Toader (Dacia) și Valentina Toader (Tg. Jiu) sunt surori gemene, în vârstă de 22 de ani, născute în Rovinari. Ambele au început să practice handbalul de mici și au avut aproximativ același traseu în carieră, trecând în cadrul junioratului pe la LPS Tg. Jiu și Oltchim Rm. Vâlcea. Cariera sportivă le-a despărțit, Ioana alegând să vină la Mioveni, dar legătura puternică dintre ele a rămas, cel mai bun exemplu fiind acela că ambele au ales să poarte tricoul cu numărul 9 la formațiile lor actuale. Ieri, Ioana a fost mai bună, ajutându-și echipa Dacia să câștige meciul, cu cele patru goluri ale sale. Valentina, însă, nu a marcat niciun gol pentru CSM Tg. Jiu.

Sora Iuliei Dumanska, portărița Tg. Jiului
În afară de surorile gemene Toader, la meciul de ieri disputat în Sala Sporturilor din Trivale a mai fost o pereche de surori pe parchet! Mădălina Olariu și Andreea Olariu nu sunt însă gemene și nu au fost nici adversare, ambele evoluând pentru formația oaspete.

În schimb, o altă soră a ieșit în evidență: este vorba de Marina Dumanska, cea care a apărat poarta formației din Tg. Jiu. Marina nu este altcineva decât sora mai mică a portăriței echipei naționale de handbal a României, Iulia Dumanska, cea care vineri a jucat în Liga Campionilor, în meciul CSM Rm. Vâlcea – Bietigheim.

Surorile Dumanska sunt ucrainience, dar au venit în România de mici și au învățat handbalul la Baia Mare. De altfel, ambele au acum cetățenie română, astfel s-a ajuns ca Iulia să fie portarul echipei naționale a României.

 

174

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Calendar evenimente sportive

  1. FC Argeş – CS Mioveni

    14 iulie/20:00 - 21:45 EEST

Publicitate

Publicitate

Argeşul Online

- Argeşul Online

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, a anunţat ieri că nouă angajaţi şi 15 beneficiari de la Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti au fost confirmaţi cu COVID-19. DGASPC Argeş a mai anunţat că şi la Centrul de Copii „Sf. Andrei” din Piteşti un angajat a fost depistat cu noul coronavirus.

- Argeşul Online

Prefectul Emanuel Soare a organizat azi o întâlnire cu președintele CAS Argeș, Cristian Mitrofan, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, președintele Asociației Medicilor de Familie din Argeș, Mariana Boșneag și Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș. Întâlnirea a avut loc în contextul răspândirii comunitare accentuate a noului coronavirus. Conform specialiștilor, foarte eficientă este depistarea activă a […]

- Argeşul Online

Verificările dispuse de prefectul Emanuel Soare, la operatorii de transport, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Astăzi, echipe mixte, formate din jandarmi și polițiști, au verificat mijloacele de transport în comun și taxiurile la una dintre intrările în municipiul Pitești, în prezența prefectului. Echipele de control și prefectul Emanuel Soare au verificat apoi […]

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)