Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

Staff-ul Federației Române de Atletism a purtat discuții cu antrenorii din țară

Staff-ul Federației Române de Atletism a purtat discuții cu antrenorii din țară
noiembrie 10
16:00 2017

Conducerea Federaţiei Române de Atletism i-a invitat pe toţi cei implicaţi în destinele atletismului de performanţă la o serie de consfături prin care să se identifice noi metode pentru stimularea activităţii competiţionale şi, implicit, a performanţei.

Programul de consfătuiri a fost organizat pe trei grupe de probe ale atletismului şi a reunit antrenorii federali,  directorii loturilor naţonale, directorul medical al federaţiei  şi conducerea Federaţiei Române de Atletism.

Cele trei grupe au fost organizate astfel:

  • Grupa de Aruncări (consfătuire 20-22 octombrie, Hotel Caraiman din Poiana Brașov)
  • Grupele de Semifond-Fond-Maraton-Marș-Alergare Montană (consfătuire 27-29 octombrie, Hotel Olimpic „Lia Manoliu” din București)
  • Grupele de Sprint-Garduri-Sărituri (consfătuire 03-05 noiembrie, Hotel Olimpic „Lia Manoliu” din București)

Cum era și firesc, au fost prezenți și antrenori din Argeș, este vorba Doina Anton, Mihaela Stănescu Fernando Georgescu, Valentin Coroja, Bogdan Vâlcu , Liviu Mihăilescu și  Otilia Eșanu.

Discuţiile libere au dus la un dialog viu, punctat de propuneri interesante, care au demonstrat că în lumea atletismului există dorinţa de a perfecţiona structura competiţională, regulamentele FRA şi pregătirea sportivilor, pentru a aduce un plus de profesionalism şi de a stimula performanţa.

Printre cele mai importante subiecte s-a aflat modul de organizare şi desfăşurare a competiţiilor, iar una dintre propuneri a fost aceea de a dezvolta campionate regionale pentru copiii 2 şi 3, a căror organizare să cadă în sarcina Asociaţiilor Judeţene de Atletism, în colaborare cu FRA.Tot la acest capitol s-a propus organizarea a trei Grand Prix-uri de alergare montană, care să puncteze şi ca etape de campionat naţional, precum şi organizarea a trei Grand Prix-uri de aruncări, contând şi ele şi ca etape de campionat național.

Una dintre propunerile cel mai viu aprobate a fost cea a îmbunătățirii și completării regulamentului FRA de arbitraj și de constituire a Lotului Național de Arbitri, o sarcină care va fi dusă la bun sfârşit de Comisia FRA de Arbitri împreună cu subcomisiile de arbitri ale Asociațiilor Județene.

Tot în cadrul consfătuirilor s-au făcut analize şi propuneri de pregătire anuală a sportivilor de performanță și mare performanță, care să ducă la îmbunăţirea rezultatelor acestora.

O altă parte interesantă a fost cea a prezentării unor teme de cercetare în atletism de către specialişti ai Institutului Național de Medicină Sportivă în domenii conexe, strâns legate de activitatea de înaltă performanţă (biochimie, psihologie).

Nu în ultimul rând a avut loc o informare legată de ultimele noutăţi din codul Anti Doping, făcută de specialiştii Agenției Naționale Anti Doping (metode de prevenție, educație, metodologie de control).

Consfătuirile au dus la identificarea anumitor probleme şi la creionarea de potenţiale soluţii pentru fiecare dintre acestea. Propunerile făcute în cadrul consfătuirilor vor merge spre analiză în comisiile de specialitate, iar rezultatele vor fi comunicate pe site-ul Federaţiei Române de Atletism.

Federaţia Română de Atletism le mulţumeşte tuturor celor care au participat la aceste consfătuiri pentru implicare, profesionalism şi dorinţa de a duce mai sus destinele atletismului românesc.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

SUSTINE Proiectul ARGES-SPORT.ro

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €10.00

Publicitate

Publicitate

Liga 2, sezonul 2017-2018

Most recent soccer data here. The system is currently retrieving statistics from data feed.

Publicitate

Caută în site

PUBLICITATE

Arhivă ştiri Argeş Sport

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Știrile care contează

CSU Craiova – CFR Cluj: 2-1 în Liga 1

CS Universitatea Craiova a învins-o cu 2-1 pe teren propriu, pe lidera CFR Cluj, în etapa a 22-a a Ligii 1. Băluță a deschis scorul pentru olteni în prelungirile primei părți, iar [...]

Real Madrid rămâne campioana mondială a cluburilor

Deținătoarea trofeului Ligii Campionilor, Real Madrid a câștigat pentru al 2-lea an la rând și Cupa Mondială a cluburilor, o premieră în istoria acestei competiții. “Galactic[...]

PSG a făcut din nou spectacol în campionatul Franței

Paris Saint-Germain a învins-o cu 4-1 pe Rennes, în etapa a 18-a a primei ligi franceze, în care rămâne lideră detașată. Brazilianul Neymar a reușit o “dublă” în minute[...]

Cristian Ciocan a fost învins de Povetkin

Boxerul român Cristian Ciocan a pierdut în fața rusului Aleksandr Povetkin, meciul de baraj pentru a stabili cine va lupta pentru titlul mondial la categoria grea, în versiunea WBO[...]

Astra – FC Botoșani: 2-1 în Liga 1

Astra Giurgiu a învins-o cu 2-1 pe FC Botoșani, pe teren propriu, în etapa a 22-a a Ligii 1, ultima din acest an. Alex Ioniță a deschis scorul pentru giurgiuveni, din penalty, în m[...]

Simona Halep este cea mai apreciată jucătoare a anului

Lidera tenisului mondial, Simona Halep a câștigat premiul WTA de “Favorită a Fanilor” în 2017. Românca a primit cele mai multe voturi în acheta de pe site-ul oficial al circuitului[...]

Chivu poate antrena în fotbalul italian

Cristian Chivu a devenit oficial antrenor și mai are doar un pas până la a putea pregăti echipe din fotbalul mare. Fostul căpitan al naționalei României a obținut licența “UEFA A”,[...]

Spania riscă excluderea la Cupa Mondială

FIFA a amenințat forul fotbalistic iberic că îi va suspenda calitatea de membru, dacă se va dovedi amestecul politicului în alegerile pentru conducerea acestei federații. Reacția v[...]