Selectați pagina

Senzația SuperLigii a vorbit cu Argeș Sport! „Încercăm să ducem FC Argeș în cupele europene!”

Senzația SuperLigii a vorbit cu Argeș Sport! „Încercăm să ducem FC Argeș în cupele europene!”
Distribuiţi ştirea!

Indiscutabil, MVP-ul etapei 1 a SuperLigii este Dorian Bertrand, mijlocașul echipei FC Argeș! Autorul unei duble în victoria excelentă a Argeșului în fața UTA-ei, Bertrand a făcut senzație la prima apariție oficială în tricoul alb-violet. La o zi după debutul lui reușit, am vrut să îl cunoaștem mai bine pe cel care promite că va face lucruri frumoase la Pitești.

A.S. – Dorian, felicitări pentru debut! Care e povestea ta? Unde ai început fotbalul și cum a decurs cariera ta până acum?
„Mulțumesc! Sunt Dorian Bertrand, am 29 de ani și m-am născut în Saint-Denis pe Insula Reunion, o mică insulă franceză situată în Oceanul Indian, aproape de Madagascar. Am început fotbalul la vârsta de 7 ani la Reunion, am jucat până la 17 ani la Saint-Denis FC, apoi am plecat în Franța. Pentru a-mi îndeplini visul de a ajunge fotbalist profesionist a trebuit să îmi las toată familia în Reunion, dar am știut că pentru a reuși trebuie să fac sacrificii, chiar dacă mi-a fost foarte greu. Am început să joc la Nantes, apoi am trecut la Cholet, Angers și Nancy, înainte de a veni în România”.

A.S. – Cum a fost primul tău contact cu România? Știai ceva despre noi înainte de a veni aici?
„Scouterul clubului de la Pitești m-a contactat și mi-a prezentat proiectul. Ajunsesem într-un punct al carierei în care eu și familia aveam nevoie de altceva atât în ceea ce privește fotbalul, cât și în latura umană: să vedem alte culturi, să vorbim altă limbă, etc. Am ajuns la concluzia că este cel mai bun proiect pentru mine, chiar dacă nu cunoșteam foarte bine țara, dar tocmai asta era ideea: o aventură pentru descoperirea unei noi țări. Știam însă că în România este îndrăgit fotbalul, că aveți o echipă națională foarte bună care participă des la Euro și ați avut jucători grozavi”.

A.S. – Cum ți se pare echipa FC Argeș?
„Cred că avem un grup bun, sunt și mulți jucători noi în echipă. În meciurile amicale cel mai important a fost să ne dezvoltăm automatismele și cred că încetul cu încetul vom fi mai buni împreună”.

A.S. – Ce obiectiv personal ți-ai propus la FC Argeș?
„Clar, vreau să ajut să câștigăm meciuri și să terminăm cât mai sus în clasament. Și, de ce nu, să încercăm să ne calificăm în cupele europene, fotbalul și timpul vor decide”.

A.S. – Cu ce echipe ții din fotbalul internațional și care sunt idolii tăi?
„Am îndrăgit o mulțime de echipe de-a lungul anilor: naționala Braziliei, a Franței, Real Madrid sau AC Milan, dar și multe altele. Ca jucători cel mai mult mi-au plăcut Ronaldo brazilianul, Zidane, Cristiano Ronaldo, Messi, Neymar și Mbappe”.

Foto: Gabriela Neacşu

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Suntem şi pe Facebook

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri sportive TVR

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

www.alternativo.ro

Reclamă

Reclamă

RSS Romedia

  • Aproximativ 2 tone de carne și preparate din carne – retrase de la comercializare din magazinele din Curtea de Argeș! 25 martie 2023
    Peste 1,7 tone de carne și produse din carne au fost scoase de la comercializare din magazinele alimentare din municipiul Curtea de Argeș de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș în luna februarie a.c., se arată într-un comunicat al instituției. În cursul lunii februarie 2023, consilierii din cadrul DSVSA Argeș […]
  • Laborator de informatică dotat de DRÄXLMAIER la Universitatea Pitești 25 martie 2023
    Compania germană DRÄXLMAIER a investit 40.000 de euro în renovarea și echiparea laboratorului de informatică al Universității Pitești cu tehnologie de ultimă generație necesară dezvoltării  performanțelor studențești. Parteneriatul de lungă durată dintre compania DRÄXLMAIER și Universitatea Pitești continuă cu o investiție importantă pentru studenții Departamentului  Matematică-Informatică. Laboratorul modernizat este acum dotat cu 15 computere de […]

Reclamă