Selectați pagina

Sânzianei Motroc îi curge sânge nobil alb-violet prin vene: este nepoata unui campion cu FC Argeș!

Sânzianei Motroc îi curge sânge nobil alb-violet prin vene: este nepoata unui campion cu FC Argeș!

Frumoasa Sânziana Motroc a jucat în acest an pentru echipa de volei FC Argeș. Despre tatăl ei, Florin Motroc, toată lumea știe că este rapidist pur-sânge, dar care a jucat și pentru FC Argeș în perioada 1990-1992. Despre Vlad Motroc, fratele ei, aproape toată lumea știe că joacă la FC Argeș sub comanda antrenorului Ionuț Badea. Dar prea puțini cunosc faptul că bunicul ei a jucat toată viața numai la FC Argeș și a cucerit titlul în 1972! Este vorba de Constantin Olteanu, fundașul cu 295 de meciuri și 8 goluri pentru ”vulturi”, dar și cu trei apariții în echipa olimpică a României.

Așadar, cu sânge alb-violet curgând prin vene, bucureșteanca Sânziana a cerut să joace la Pitești în sezonul acesta, întrerupt din păcate de pandemia de coronavirus. A fost împrumutată de către Dinamo, club de care aparține, dar toți fanii voleiului din Trivale speră că o vor revedea și în viitor la FC Argeș.


– De ce ai ales voleiul și nu alt sport?
Eu am făcut mai multe sporturi de foarte mică, iar la vârsta de 9 ani am început să practic săritura în lungime. Acolo pot spune că am simțit pentru prima oară cum e să practici un sport de performanță. Un sport care m-a ajutat ulterior foarte mult în volei. La vârsta de 14 ani am fost la un antrenament al junioarelor de la Dinamo și m-am îndrăgostit iremediabil de volei.

– A fost greu să combini sportul cu școala?
Da, chiar mi-a fost foarte greu. Eu am fost la Colegiul German “Goethe”, unde era foarte mult de învățat și foarte greu să lipsești. Dar asta nu m-a împiedicat să-mi îndeplinesc visul. Îmi amintesc că în perioada liceului aveam un program “nebun”. Dimineață școală, după direct antrenament cu echipa mare și seara antrenament cu echipa de junioare, iar uneori mai strecuram și o meditație printre ele. Vreau să-i mulțumesc mamei mele, pentru că fără ea nu aș fi putut să le fac pe amândouă.

– Spune-ne câte ceva despre perioada de început, de juniorat!
Sincer, îmi este foarte dor de perioada junioratului, unde am trăit niște momente extraordinare alături de colegele mele, sub îndrumarea antrenorului nostru, Radu Adrian. Începând cu categoria “Speranțe”, nu a existat an să nu luăm medalie. Iar munca noastră s-a concretizat în ultimii ani de juniorat, când am ieșit 3 ani consecutiv campioane. În afara titlurilor câștigate, eu consider o mare performanță faptul că din acest grup de fete pregătite de “Baghera”, patru suntem jucătoare în prima ligă.

– Cum ai primit oferta de a veni la FC Argeș?
Anul trecut am căzut de comun acord cu domnul Marian Ștefan, vicepreședintele clubului Dinamo, să plec împrumutată un an la FC Argeș. Am avut mai multe variante, dar la recomandarea domnului Marian Ștefan și după discuțiile cu antrenoarea Cristina Zanfir, am decis că cel mai bine pentru mine este FC Argeș. Mă bucur că am făcut alegerea asta, pentru că FC Argeș este un club serios, cu condiții pentru performanță, acestea fiind completate mai ales de antrenoarele Cristina Zanfir și Ionela Davidescu.

– Cum a fost trecerea la senioare?
Trecerea la senioare nu pot să o uit niciodată. La vârsta de 15 ani am fost cooptată de către domnul Marian Ștefan în lotul echipei de senioare, unde am avut marea șansă să mă pregătesc alături de niște jucătoare cu foarte mare experiență, precum Ana Maria Ștefan, Alida Cioroianu, Daniela Mincă și Mirela Corjeuțanu, de la care am avut multe de învățat. Nu pot să uit emoțiile pe care le-am simțit în primul meci, când domnul Terzic mi-a oferit șansa să debutez în prima ligă la vârsta de 16 ani. Iar după a urmat o perioadă foarte frumoasă, cu câștigarea Cupei României, unde puțin am contribuit și eu, precum și participarea în meciurile din Champions League.

– Cum este să fii colegă de club cu fratele tău, iar ambii să jucați pentru clubul la care a evoluat și tatăl vostru?
Trebuie să recunosc că alegerea mea a fost influențată de faptul că fratele meu era deja jucătorul lui FC Argeș, tatăl meu a jucat la FC Argeș, bunicul meu, Constantin Olteanu, a jucat foarte mulți ani la FC Argeș, cu care a câștigat primul de titlu de campioni ai României. E o experiență foarte frumoasă să jucăm amândoi pentru același club și una nu prea des întâlnită.

– Cum îți petreci timpul liber într-o perioadă ca aceasta?
Nu fac nimic deosebit, mă antrenez și în rest îmi petrec timpul cu familia.

– Ce îți lipsește cel mai mult dintre distracțiile/activitățile dinainte de pandemia de coronavirus?
Cel mai mult îmi lipsește voleiul. Eram pregătite și determinate pentru turneul din play-out, dar întreruperea acestuia ne-a dezamăgit foarte tare.

– Cum apreciezi actuală ediție de campionat?
Regret că nu am avut șansa să terminăm acest campionat pe teren, sunt sigură că am fi terminat pe locul 7.

– Rămâi la FC Argeș și din sezonul următor?
Nu pot să dau un răspuns acum, sunt împrumutată de Dinamo la FC Argeș.

308

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Argesul Online

  • Bărbat găsit decedat în barajul din Tudor Vladimirescu

    În această dimineaţă, o persoană decedată a fost găsită în barajul de acumulare al râului Argeş din Tudor Vladimirescu. La faţa locului au intervenit un echipaj cu o autospecială și o barcă pneumatică pentru extragerea persoanei. Persoana a fost scoasă din apă, constatându-se că este bărbat. Verificarile continuă, pentru stabilirea identităţii şi a imprejurarilor în

  • „Crima Organizată”, încă o razie printre proxeneții musceleni, pentru salvarea unei copile

    Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat patru percheziţii, pe raza municipiului Câmpulung, a comunelor Mihăești și Schitu Golești, pentru salvarea unei minore de 16 ani, victimă a infracțiunilor de trafic de minori și șantaj. În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii

  • Despre „Martori și martiri”, luni seară, la Memorialul Închisoarea Pitești

    „La origine, comunismul a fost cu putință, deoarece lumea începea să se descreștineze.” Părintele Andrei Scrima După trei luni de restricții și izolare, vă invităm să redescoperiți Memorialul Închisoarea Pitești printr-o conferință despre cei închiși la închisoarea Pitești și în închisorile comuniste. Luni, 8 iunie 2020, de la ora 18:00, Andrei Găitănaru, psihoterapeut și publicist,

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)