Selectați Pagina

România şi Italia deschid europeanul de volei feminin, iar meciul de la Verona va fi transmis de Prima Sport 1

România şi Italia deschid europeanul de volei feminin, iar meciul de la Verona va fi transmis de Prima Sport 1
Distribuiţi ştirea!

Naţionala de volei feminin a României va deschide Campionatul European din 2023, marţi seară, în compania Italiei. Partida va avea loc în aer liber, în Colosseum-ul din Verona şi va fi transmis de PrimaSport 1.

Meciul este programat de la ora 21.00, iar din grupa B mai fac parte echipele Croaţia, Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi Elveţia. Lotul României îl aveţi în imaginea de mai jos, iar printre cele 14 jucătoare se regăseşte şi Sorin Miclăuş, de la FC Argeş.

”E o locaţie spectaculoasă. Eu sunt pasionat de Istoria Artei, aşa că sunt încântat şi din punctul acesta de vedere. Adevărul e că niciodată nu am mai jucat în aer liber. Am jucat volei pe plajă, acolo ştiam ce se întâmplă cu vântul, dar acum e altceva. Sper ca toate condiţiile să fie bune, mai ales umiditatea, pentru că ultima dată s-a jucat în aer liber în Italia acum doi-trei ani, în Supercupă. Sper ca toate condiţiile să fie bune. Atunci nu s-a putut juca finala afară, pentru că umiditatea a făcut suprafaţa de joc foarte alunecoasă. Sper că sunt pregătiţi, că nu se vor repeta erorile din Supercupă şi că nu vor fi nici un fel de probleme”, a declarat antrenorul României, Guillermo Naranjo.

Pentru Adelina Ungureanu, meciul cu Italia este unul special, având în vedere că ea evoluează de patru ani în prima ligă din această ţară. ”Am intrat în febra meciului. E o senzaţie pozitivă. Abia aştept şi o să dau tot ce e mai bun pe teren, o să mă bucur de atmosferă şi sper să facem un meci bun, să ne bucurăm de volei”, a precizat şi Adelina Ungureanu, jucătoarea naţionalei tricolore.

Potrivit FR Volei, obiectivul naţionalei este calificarea în optimile de finală, adică o clasare pe unul din primele patru locuri în grupa B.

Campionatul European din 2023 (15 august – 3 septembrie) se dispută în patru ţări – Belgia, Italia, Germania şi Estonia, cu 24 de echipe la start. Primele patru clasate în fiecare din cele şase grupe se califică în optimile de finală.

România va juca, în ordine, cu Italia (15 august, ora 21.00), cu Croaţia (17 august, 22.00), cu Bosnia-Herţegovina (19 august, 19.00), cu Elveţia (21 august, 21.00) şi cu Bulgaria (22 august, 19.00).

Meciurile din optimile de finală vor avea loc în 27 august, cele din sferturi în 29 august, pentru ca semifinalele şi finalele pentru medalii să se dispute în 1, respectiv 3 septembrie, la Bruxelles. Primele trei clasate vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025.

Campionatul European din 2023 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. Titlul continental este deţinut de Italia, după finala din 2021 cu Serbia, scor 3-1. La ediţia anterioară, o grupă a fost găzduită şi de România, în BT Arena. România s-a clasat pe locul 23, din 24 de echipe participante.

 

 

Despre autor

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro