Selectați pagina

Robert Glinţă : „Sunt mulţumit de ceea ce am realizat la Budapesta”

Robert Glinţă : „Sunt mulţumit de ceea ce am realizat la Budapesta”
Distribuiţi ştirea!

În vârstă de 25 de ani, Robert Glință – primul campion european de seniori al României în bazin de 50 m, aur la 100 m spate, la Budapesta 2021 , a ocupat un loc cinci în proba de 50 m spate și un loc opt în proba de 100 m spate, din cadrul mondialului de la Budapesta.

Iată ce a declarat sportivul piteştean la sosirea în ţară: „Sunt încă două finale acumulate pe cea mai înaltă scenă a lumii, la Campionatele Mondiale sau Jocurile Olimpice. Desigur, multă lume poate spune că se putea mai bine, se putea mai rău, dar ce s-a întâmplat, de acolo pornim. În calea spre a deveni un campion desăvârşit trebuie să ştii să şi pierzi întotdeauna, port aceste rezultate cum s-ar spune cu mândrie direct pe pieptul meu. Sunt mândru de ceea ce am realizat, de modul în care am abordat competiţia. Nivelul la care s-a ajuns să se înoate la procedeul spate la nivel internaţional este mai sus ca niciodată. Şi proba de 100 m spate s-a încheiat cu record mondial, şi campionul olimpic de la Jocurile Olimpice ar fi fost în afara podiumului. Aşa că numai aflându-mă printre aceşti giganţi ai nataţiei mondiale pentru mine este un mare privilegiu. Îi apreciez pe toţi, îi iubesc pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce fac, pentru că întotdeauna competiţia naşte performanţă, pentru că prin faptul că ei au ridicat nivelul atât de sus, eu nu vreau să mă las mai prejos şi vreau să demonstrez chiar dacă nu am 50 la picior sau peste doi metri în anvergura braţelor, reuşesc să le ţin piept pretendenţilor la titlul de campioni olimpici sau campioni mondiali, sau să fac tot ce îmi stă în putere să fac acest lucru”.

Talentatul înotător are cuvinte de laudă şi pentru cei care l-au susţinut pe el şi pe David Popovici: ”Sunteţi foarte mulţi aici, lucru pentru care sunt extrem de recunoscător şi eu, vă mulţumesc pentru toată susţinerea. Eu am o oarecare istorie de participare la campionatele internaţionale şi cu siguranţă niciodată nu ne-am confruntat cu o masă de oameni atât de mare care ne susţine şi cu siguranţă acest campionat s-a simţit cu totul altfel. Niciodată nu m-am simţit atât de special şi nu am avut această împingere de la spate, mulţumită vouă, tuturor românilor care ne-aţi susţinut, să fac tot ce îmi stă în putere să obţin cel mai bun rezultat de care sunt capabil şi sigur asta este în mare măsură datorită lui David şi întregii echipei a lui. Fără aceste rezultate colosale nici eu nu m-aş fi bucurat de această susţinere, aşa că îţi mulţumesc ţie, că sunt contemporan cu tine, David, şi vă mulţumesc şi eu din suflet”.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suntem şi pe Facebook

Calendarul ştirilor

august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva Argeş Sport

RSS Ştiri sportive TVR