Selectați pagina

Robert Glință: “Să privim cu toții această perioadă dificilă ca pe o oportunitate de a privi în profunzime lucrurile care contează cu adevărat!”

Robert Glință: “Să privim cu toții această perioadă dificilă ca pe o oportunitate de a privi în profunzime lucrurile care contează cu adevărat!”

Robert Glinţă a acordat un interviu siteului oficial al forului de român de nataţie, în care a vorbit despre modul cum se pregăteşte în această perioadă. Potrivit frnpm.ro, Glinţă foloseşte un simulator pus la dispoziție de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern și se gândește cu optimism la reluarea cât mai rapidă a activității normale.

 

Ce face Robert Glință în această perioadă?
Îmi petrec această perioada acasă, la părinții mei, unde îmi continui pregătirea fizică pe uscat împreună cu tatăl meu. Încerc pe cat posibil să îmi mențin rutina și disciplina pentru a-mi păstra mentalitatea pe care o aveam înainte. În acest fel am grijă și de sănătatea psihică pentru a avea răbdare și pentru a fi perseverent chiar și în condițiile date.

Cât de tare te afectează faptul că nu te poți pregăti în condiții normale și că nu poti participa la competiții?
Mă afecteaza destul de tare, categoric. Însă prin prisma simulatorului procurat de federație, și de care dispun în momentul de față, încerc să reduc la minim regresul care se formează în această perioadă din lipsa antrenamentelor propriu-zise în bazin. De asemenea, pregatirea fizică pe uscat continua, iar din punct de vedere al capacității organismului de a face față efortului intensiv, încerc nu doar să mă mențin, ba chiar să mă îmbunătățesc. Este doar o chestiune de  la niște condiții noi de pregătire până totul revine la normal.

Cum privești amânarea JO de la Tokyo pentru 2021?
Amânarea Jocurilor Olimpice a fost o decizie înțeleaptă pe care cu toții o așteptam, având în vedere consecințele negative aduse de această pandemie. Sunt convins că nu a fost o decizie ușor de concluzionat pentru organizatori, însă eu mă bucur că aceasta ediție a Jocurilor Olimpice a fost amânată și nu anulată. Voi încerca să profit din plin de acest an în plus de pregătire.

Care este cea mai mare dorință a ta pentru acest an?
Pentru acest an, cel mai mult îmi doresc ca totul să revina la normal cât mai repede pentru ca toată umanitatea să repună în mișcare rotițele societății. Însă, mai mult decât atât, îmi doresc ca felul în care oamenii se vor întoarce la viețile și obiceiurile lor să fie unul îmbunătățit, mai plin de înțelepciune și înțelegere față de consecințele acțiunilor lor. Sper să privim cu toții această perioadă dificilă ca pe o oportunitate de a privi în profunzime lucrurile care contează cu adevărat și să ne reevaluăm comportamentul.

Dar cea mai mare temere?
Cea mai mare temere din acest an este posibilitatea ca această pandemie să se extindă în timp și să aibe consecinte din ce în ce mai grave, care ar destabiliza și mai mult societatea și ar pune în dificultate toți oamenii până la punctul în care nu ar mai conta statutul pe care îl dețin.

Care este obiectivul tău pentru 2021?
Obiectivul meu rămâne același indiferent de an sau de modificările programului internațional. Urmăresc să mă mențin conștiincios și responsabil, pentru a-mi depăși limitele în pregătire. Și sper ca la competițiile internaționale și, cel mai important, la Jocurile Olimpice, să mă pot bucura de un rezultat de care să fiu mândru.

341

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Argesul Online

  • Bărbat găsit decedat în barajul din Tudor Vladimirescu

    În această dimineaţă, o persoană decedată a fost găsită în barajul de acumulare al râului Argeş din Tudor Vladimirescu. La faţa locului au intervenit un echipaj cu o autospecială și o barcă pneumatică pentru extragerea persoanei. Persoana a fost scoasă din apă, constatându-se că este bărbat. Verificarile continuă, pentru stabilirea identităţii şi a imprejurarilor în

  • „Crima Organizată”, încă o razie printre proxeneții musceleni, pentru salvarea unei copile

    Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat patru percheziţii, pe raza municipiului Câmpulung, a comunelor Mihăești și Schitu Golești, pentru salvarea unei minore de 16 ani, victimă a infracțiunilor de trafic de minori și șantaj. În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii

  • Despre „Martori și martiri”, luni seară, la Memorialul Închisoarea Pitești

    „La origine, comunismul a fost cu putință, deoarece lumea începea să se descreștineze.” Părintele Andrei Scrima După trei luni de restricții și izolare, vă invităm să redescoperiți Memorialul Închisoarea Pitești printr-o conferință despre cei închiși la închisoarea Pitești și în închisorile comuniste. Luni, 8 iunie 2020, de la ora 18:00, Andrei Găitănaru, psihoterapeut și publicist,

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)