arges-sport.ro Web analytics

Piteștiul va găzdui a doua ediție a Memorialului de marș Liodor Pescaru – Argeș Sport

Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

Piteștiul va găzdui a doua ediție a Memorialului de marș Liodor Pescaru

Piteștiul va găzdui a doua ediție a Memorialului de marș Liodor Pescaru
iunie 07
22:18 2018

Duminică, de la ora 10,  pe un traseu din incinta complexului sportiv „Nicolae Dobrin” va avea loc o competiţie de atletism în memoria celui de numele căruia se leagă în Argeş istoria probei de marş, Campionatul național de marș -Memorialul „Liodor Pescaru”,  este un eveniment organizat la iniţiativa familiei fostului sportiv şi a Asociaţiei Judeţene de Atletism Argeş.
Întrecerea este destinată seniorilor, tineretului şi juniorilor, iar sportivii vor alerga pe o distanţă de 20 km, în jurul stradionului din Trivale. Printre parteneriii întrecerii se numără: FRA, DJST Argeş, Decathlon Primăria Piteşti, CSM Piteşti și Argeş – Sport.ro.
De asemenea, în întervalul orar 10-13, circulaţia va fi întreruptă pe traseul intrarea de la Sala Sporturilor spre cartierul Turceşti.
„Deţine încă recordul naţional”
Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul de la CSM Piteşti, Valentin Coroja, a oferit mai multe detalii referitoare la acest eveniment. De asemenea, tehnicianul a readus în actualitate numele fostului sportiv, prezentând câteva din performanţele acestui. La conferinta de presă au fost prezenţi soţia fostului sportiv şi ginerele acestuia, Adrian.
Piteştiul a fost în ultimii patru ani gazda mai multor competiţii de anvergură graţie cochetei piste de atletism. Mai puţin sunt cunoscute concursurile de marş. Duminică va avea loc ediţia a doua a acestui memorial. Prima a avut loc în urmă cu doi ani, în Ştrand. Poate mulţi nu cunoaşteţi cine a fost Liviu, aşa cum îl alintam noi. A fost sportiv de performanţă, medaliat cu bronz la Jocurile Mondiale Universitare de la Bucureşti, în anul 1981, şi un reputat antrenor. De fapt, nu poţi vorbi de proba de marş în Argeş fără să spui Liodor Pescaru. Deţine încă recordul naţional la 10 km marş, care datează de vreo 30 de ani. Ca antrenor, a pregătit o serie de sportivi care au avut rezultate de excepţie la competiţii de anvergură, Balcaniade şi Campionate Europene, printre care Cosmin Cotescu, Mădălina Cotescu, Ion Olaru, Gabriel Olaru, Cornelia Burtea, Mihai Marinescu, dar descoperirea cea mai importantă se numeşte Denisa Dragomir. Liodor Pescaru a fost primul ei antrenor. În primii ani a concurat în probele de obstacole şi cros, a fost campioană a României sub îndrumarea sa. După ce Liodor nu a mai fost, a mai stat puţin la Câmpulung, apoi a venit la Piteşti (n.r. – sportiva este pregătită acum chiar de Valentin Coroja).
La rândul său, ginerele fostului sportiv şi antrenor a adăugat: „Mă bucur că reuşim să-i aducem memoria în actualitate. Să sperăm că, pe viitor, atletismul, în general, şi această disciplină, în special, vor fi la nivelul de altădată. Din păcate, sunt din ce în ce mai mulţi copii interesaţi de sport„.
Premii în bani
Familia lui Liodor Pescaru le va oferi câştigătorilor premii în bani. Astfel, câştigătorii la secţiunea seniori, masculin şi feminin, vor primi câte o mie de lei. De asemenea, nu vor pleca acasă cu mâna goală nici câştigătorii secţiunii tineret şi juniori, masculin şi feminin. Astfel, cei clasaţi pe primul loc la tineret vor primi câte 700 lei, iar la juniori, câte 500 lei.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Publicitate

Publicitate

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

PUBLICITATE

Translation

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Clasament liga 2

The latest football information here. Now retrieving info from data source.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Caută în site

Publicitate

Publicitate Adsense

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Arges-Sport.ro pe Twitter

%d blogeri au apreciat: