arges-sport.ro Web analytics

Piteștiul învinge Steaua cu 92-71 și revine pe locul 5 – Argeș Sport

Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

Piteștiul învinge Steaua cu 92-71 și revine pe locul 5

Gabriel Pintilei

Piteștiul învinge Steaua cu 92-71 și revine pe locul 5
decembrie 21
20:38 2018

BCMU FC Argeș a învins Steaua în ultimul meci de pe teren propriu al anului și, cu trei etape înainte de terminarea primei părți a campionatului, și-a asigurat în mare parte prezența în TOP 6. A fost prima victorie a piteștenilor după cinci înfrângeri consecutive. Din echipa care în primăvară juca finala campionatului, Steaua a ajuns ea la cinci insuccese la rând și a coborât în subsolul clasamentului, alături de cealaltă formație de tradiție din Capitală, Dinamo. Pentru formația militară se anunță o nouă partidă de foc săptămâna viitoare, contra Timișoarei, meci care va consfinți care dintre cele două va rămâne în afara TOP 6.

Victorie lejeră în fața unui adversar decimat
Cu doi jucători de bază dezertați (Maleșevic și Spencer), antrenorul militarilor, Sașa Ocokoljic, a stors ce a putut din echipa sa, evoluând într-o rotație de doar șapte jucători. Prin urmare, prima repriză a fost cât de cât echilibrată. BCMU a condus pe tabela de marcaj încă de la început și a avut grijă să își asigure constant o marjă de opt puncte (14-6, 18-10, 23-15, 27-19 sau 35-27). Opt puncte diferență urmau să fie și la pauză, dacă Lucic nu scotea două aruncări libere pe buzzer, aruncări pe care le-a și transformat (43-37).

În repriza a doua oaspeții au căzut fizic și meciul și-a aflat deznodământul destul de devreme, atunci când vulturii s-au dus la 20 de puncte diferență (68-48). Dacă Florin Nini „nu mai știa pe cine să introducă în teren”, rotind mult și des, Ocokoljic s-a sprijinit doar pe încăpățânarea lui Mandache și tupeul pozitiv al lui Vîrnă. La începutul sfertului al patrulea Steaua a forțat o răsturnare spectaculoasă, reușind un run de 0-9 (scor 74-60), dar spiritele s-au liniștit destul de repede, piteștenii restabilind diferența de 20 de puncte liniștitoare (86-66) fără prea mari eforturi. Altădată absent, Radu Paliciuc a făcut un meci bun, Tudor Gheorghe – în aceeași notă încurajatoare, iar Iulian Orbeanu a ridicat din nou sala în picioare cu determinarea sa rar văzută în Liga Națională.

BCMU FC Argeș se impune la 21 de puncte diferență și se pregătește de meciul cu Dinamo, ultimul din 2018. Până la finalul sezonului regulat, Piteștiul va mai juca cu Craiova (acasă) și cu Oradea (în deplasare). În acest moment, alb-violeții au 15 puncte (4 victorii și 7 înfrângeri) și vor rămâne pe locul 5 la finalul etapei dacă Timișoara va pierde pe teren propriu în fața Sibiului.

Carson – exploziv, Buljan – decisiv
Cele două noi achiziții ale Piteștiului au impresionat la primul meci în fața propriilor suporteri, marcând împreună 37 de puncte. Americanul Jahii Carson nu a avut nevoie de prea mult timp ca să-și dovedească valoarea, fiind play-makerul care a lipsit din angrenajul formației alb-violete până acum. Nici croatul Zvonko Buljan nu s-a lăsat mai prejos, arătând forță și clarviziune. Cei doi au terminat meciul cu cei mai buni indici ai eficienței (23 – Carson, 29 – Buljan), ceea ce înseamnă că BCMU FC Argeș a suferit destul de mult până acum pe posturile de coordonator, respectiv centru. „E devreme să mă pronunț. Jahii a avut aruncări foarte bune, e un jucător de explozie, de viteză, lucruri care ne-au lipsit până în acest moment și în special mă bucură că a decis fazele foarte bine din poziția de conducător de joc, a știut să creeze avantaje pentru colegi și a dat dovadă de inteligență în joc, marcând când am avut nevoie. Buljan este un jucător pe care l-am adus fiindcă rămăsesem în doi centri și după recuperarea lui Bishop vom vedea cum vom juca”, a spus despre cei doi antrenorul Florin Nini.

 

BCMU FC Argeș – Steaua București 92-71
(27-19, 16-18, 29-14, 20-19)

PITEȘTI: Carson 20, Jeremic 19 (4x3p), Buljan 17 (2x3p), T. Gheorghe 11 (2x3p), Paliciuc 8, Korniienko 8, Sturanovic 4, Orbeanu 3 (1x3p), Siriscevic 2. Antrenor: Florin Nini
A mai jucat: Ciotlăuș

STEAUA: Delas 18 (3x3p), Mandache 12 (1x3p), Lucic 11 (1x3p), Djuric 11 (1x3p), Vîrnă 9, Vlahovic 7 (1x3p), Negoițescu 3 (1x3p). Antrenor: Sașa Ocokoljic

Arbitri: Marius Ciulin, Alexandru Olaru, Șerban Rașoga

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Publicitate

Publicitate

Caută în site

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Argeş-Sport.ro pe Youtube

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

FlashScore.ro

Publicitate

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

PUBLICITATE

Translation

Publicitate

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Publicitate

Arges-Sport.ro pe Twitter