Selectați Pagina

Piteşti Half Marathon a pus oraşul pe harta competiţiilor de alergare din ţara noastră

Piteşti Half Marathon a pus oraşul pe harta competiţiilor de alergare din ţara noastră
Distribuiţi ştirea!

Piteştiul a devenit un oraş atractiv şi din punct de vedere al organizării de evenimente sportive de masă, aşa cum este Piteşti Half Marathon, această competiţie aflându-se la a patra ediţie şi se va derula pe 7 mai. Cei care fac parte din Triathlon Team Pitești  se ocupă în cele mai mici amănunte de Marcea Winery Run, de semimaratonul Pe Argeş în Jos, dar şi de alte competiţii de alergare organizate pe plan local.

Mai multe despre competiţiile organizate şi despre planurile de viitor aflaţi din interviul Argeş Sport realizat cu Ciprian Pietriş, unul dintre cei care au pus bazele Triathlon Team Pitești, alături de Straub Eduard, Alex Oprescu, Sorin Minea, Petrut Pascu, Catalin Gheorghe şi Cristi Aldea.

AS – Incă un an plin de competiții în Pitești! Cum a fost la început?

CP – Anul ce a trecut a fost un an plin de competiții si evenimente de alergare la Pitești. Am incercat să oferim  oportunități de participare la nivel local și ne-am bucurat de o participare activă din partea comunității. Cu fiecare an care trece, vedem o creștere a calității competițiilor și cresterea numarului participanților, ceea ce este încurajator. 2022 a fost un an bun și suntem încântați să vedem cum comunitatea de alergatori se va dezvolta în continuare. Odată cu creşterea numărului competitiilor efortul depus a fost pe masura, avem deja o experienta in organizare, experienta ce ne dorim sa o dezvoltăm in anii ce vin.

AS – Simțiti că merită efortul? S-a schimbat ceva printre piteșteni, ați atras adepți noi ai alergării?

CP -Da, credem că s-a schimbat ceva printre piteșteni în ceea ce privește interesul pentru miscare. Am observat o creștere a participării la evenimentele de alergare și un număr tot mai mare de persoane care adoptă acest stil de viață activ.Participarea numeroasă la evenimentele nostre, formarea unei comunitati de alergători in Piteşti ne răsplateşte efortul depus in organizare şi ne dă increderea necesară sa mergem  departe şi să dezvoltam noi proiecte şi activităţi pentru a motiva oamenii să iasă la mişcare.

AS – Deja sunt 3 curse consacrate: Pitești Half Marathon, Marcea Winery Run și semimaratonul Pe Argeș în Jos, plus diverse alergări organizate local. Pregătiți și altceva pentru 2023 sau în viitor?

CP -Avem in momentul acesta 3 curse, sa zicem de nivel national, pe care le-ati mentionat, sunt competitii ce necesita mult efort in organizare, competiţii pe care dorim să le dezvoltăm.Pe lângă acestea organizăm şi o alergare ce sperăm să rămână o tradiţie in Piteşti, „Parteneri in Alergare“ o alergare în perechi, parinte şi copil, in parcul Lunca Argesului, incepută anul trecut in parteneriat cu părinţii de la „Leaders Explore“.

Mai este şi Pitesti 4 Season Running aflată la al 3-lea sezon. O competiţie ce presupune alergări de 10 km in Lunca Argeşului in cele 4 anotimpuri. Fiecare concurent primeşte puncte pentru locul obtinut la fiecare editie, iar cei care au mai mult de 3 participări sunt calificaţi pentru clasamentul anual, urmand sa fie premiaţi  anul următor.

Ne pregătim să adăugăm mai multe evenimente în programul nostru pentru 2023 și în viitor. Scopul nostru este să oferim mai multe opțiuni pentru comunitatea piteșteană să se bucure de activități sănătoase. Vrem să ne concentrăm pe oferirea unei experiențe unice pentru fiecare dintre evenimentele noastre, inclusiv trasee interesante și o atmosferă plăcută pentru participanți. De asemenea, suntem în proces de evaluare a posibilităților de a adăuga noi tipuri de evenimente, cum ar fi competitii de inot, bicicleta si de ce nu una din probele de multisport, triatlon sau duatlon.

AS – Cum rămâne cu calitatea de competitor la curse de triatlon? Mai aveţi timp?

CP -Calitatea de competitor în cursele de triatlon, alergare şi inot este importantă pentru noi și ne dorim să continuăm să participăm la aceste evenimente, de fapt de aici am inceput, vrem să continuăm, dar in acelasi timp să  oferim şi experienta participarii la competitii comunitatii noastre din Piteşti.

Organizarea de competiţii necesită mult timp și efort, incercăm totuşi să găsim un echilibru între activitățile noastre de organizare,  antrenamente şi participarea la competiții, astfel încât să putem continua să ne bucurăm de toate aspectele sportului.

Pentru anul acesta avem mai multe obiective, unul din ele este participarea la unul din cele mai frumoase triatloane din zona Europa, cel de la Kotor, in Muntenegru. Vom participa şi la competiţiile de triatlon de la Oradea, Sibiu sau Mamaia. Avem si cateva competiţii de inot, la care ne dorim să fim prezenţi.

AS – Cum reușește Triathlon Team Pitești să facă în fiecare an astfel de competiții?

CP – Triathlon Team Pitești reușește să organizeze competiții de succes în fiecare an prin implicarea dedicată a întregii echipe. Fiecare membru al echipei are un rol important în planificare și desfășurarea competiției, iar colaborarea strânsă ne permite să gestionăm cu succes toate aspectele tehnice și logistice ale evenimentului. Ne adresăm sportivilor, ascultam cu atentie feedback-ul participanților, încercând să îmbunătățim experiența participării la fiecare eveniment. Acest echilibru între dedicare, colaborare, susținere și îmbunătățire continuă ne permite să organizăm competiții reușite în fiecare an.

Foarte important pentru organizarea acestor evenimente sunt voluntarii, partenerii și sponsorii care ne susțin și ne permit să oferim o experiență de calitate participanților.

Vă invităm să ne urmăriţi  pe siteul nostru,  pagina de Facebook şi pe Instagram pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Prima competiţie din 2023 este in luna mai, pe data de 7, e vorba de Pitesti Half Marathon, incepeţi să vă antrenaţi şi ne vedem la start.  Vom avea curse pe distanţe de  de 5km, 10km si 21km, vă aşteptăm!

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro