Selectați Pagina

Piteşti Half Marathon | A patra ediţie a competiţiei se va desfăşura duminică

Piteşti Half Marathon | A patra ediţie a competiţiei se va desfăşura duminică
Distribuiţi ştirea!

Astăzi, 4 mai 2023, organizatorii competiției sportive Pitești Half Marathon, ajunsă la a IV-a ediție, au susținut o conferință de presă, la Primăria Municipiului Pitești, alături de parteneri și de reprezentanții municipalității, care a sprijinit acest eveniment încă de la prima ediție, desfășurată în 2019.

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a deschis conferința, exprimându-și susținerea față de semimaratonul ce a pus Piteștiul pe harta competițiilor de alergare din țară. De asemenea, a felicitat organizatorii, anunțându-și participarea în concurs, pentru al doilea an consecutiv, alături – pentru prima dată – de viceprimarul Gelu Tofan.

Ciprian Pietriș, unul dintre fondatorii Triathlon Team Pitești – organizatorul competiției, a vorbit despre provocările edițiilor anterioare, dar și despre bucuria de a pune bazele unui proiect ce a crescut, de la an la an, în calitate și număr de participanți, Piteștiul devenind deja unul dintre orașele atractive și din punct de vedere al organizării de evenimente sportive de masă. Acesta a mulțumit partenerilor și susțînătorilor evenimentului, atât celor prezenți în conferință, dar și celor care nu au fost de față, pentru sprijinul oferit în organizarea edițiilor anterioare și a celei care va avea loc duminică, 7 mai.

Aflată deja la a patra ediție, competiția Pitești Half Marathon a devenit unul dintre cele mai importante evenimente sportive din regiune, aducând laolaltă atât pasionați ai alergării, cât și sportivi profesioniști din întreagă țară. Anul acesta, evenimentul va avea loc pe 7 mai 2023, cu startul în Piață Primăriei, și va include trei probe: 5 km, 10 km și 21 km.

Competiția este organizată Pitești Triathlon Team cu sprijinul Primăriei Pitești, care își arată astfel angajamentul față de promovarea unui stil de viață activ și sănătos, și al partenerilor, fără de care acest eveniment nu ar fi posibil. Printre aceștia se numără atât companii locale, cât și naționale, care susțîn evenimentul printr-o implicare activă.

Probele vor fi desfășurate pe un traseu care va oferi o priveliște deosebită asupra orașului și a zonei din jur. Concurenții la proba de 5 km vor alerga o singură tură a traseului, ce va trece pe Stradă Victoriei, B-dul I.C. Brătianu, Calea București și retur, în timp ce cei care s-au înscris la proba de 10 km vor parcurge traseul de 2 ori, iar cei de la 21 km vor parcurge traseul de 4 ori. După spusele participanților de la edițiile trecute, traseul ales pentru această competiție nu este unul ușor dar e provoacă să îți întreci limitele.

Înscrierile  s-au încheiat și organizatorii se așteaptă la o participare numeroasă din partea alergătorilor de toate nivelele.

Organizatorii vor pune la dispoziția participanților 3 puncte de revitalizare, unul lângă Hotel Ramada, unul lângă librăria Eminescu și în Piață Primăriei, unde vor putea servi produse energizante, băuturi răcoritoare, dulciuri, toate aceastea pentru a duce la bun sfârșit toate cele 3 probe.

De asemenea fiecare participant va primi un pachet de participare ce constă în tricoul official al evenimentului, anul acesta va fi unul tehnic, fabricat din material ecologic; produse din partea partenerilor noștri (produse energizante, produse de uz sportiv), iar la final medalia de participare.

Asistență medicală va fi realizată de către un echipaj medical de urgență cu ambulanță tip B.

Pe traseu vor fi fotografi ce vor realiza fotografii fiecărui participant, iar la sfârșit se va întocmi un portofoliu de fotografii, disponibil pe pagină de facebook a evenimentului

Cronometrarea fiecărui participant se va face cu chip-uri electronice de unică folosință ce vor fi atașate la numerele de participare.

Clasamentul este împărțit în 5 categorii de vârstă pentru fiecare proba, astfel în total vor fi 90 de premii.

La general primii 3 clasați la fiecare proba vor primi cupe și diplome iar la semimaraton premiile vor constă în bani, dar și în excursii oferite de partenerii noștri.

Competiția Pitești Half Marathon reprezintă o oportunitate unică pentru alergătorii de toate nivelele de a-și testa limitele și de a experimenta emoția și satisfacția de a ajunge la linia de sosire. Mai mult decât atât, evenimentul aduce beneficii semnificative pentru comunitate, promovând un stil de viață activ și sănătos și susțînând implicarea în sport a tuturor.

Programul evenimentului este următorul:

Sâmbătă 6 mai

14:00 – 17:00 predare kituri participanți Incinta Decathlon Pitești în centrul Supernova Pitești

Duminică 7 mai

8:30 închidere validare înscrieri participanți și ridicarea pachetelor de concurs

9:00 Start Semimaraton/Cros 10km/ Cursa populară 5 km

11:00 Start curse copii

12:30 Închidere traseu alergare și deschidere circulație

12:30 afișare rezultate numai pentru câștigători

13:00 Festivitatea de premiere

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro