Selectați pagina

Piteșteanca Diana Enache s-a stabilit în Lituania. “Tenisul mi-a dat ocazia să mă dezvolt ca om”

Piteșteanca Diana Enache s-a stabilit în Lituania. “Tenisul mi-a dat ocazia să mă dezvolt ca om”
Fosta jucătoare de tenis Diana Enache face parte acum din staff-ul celor de la Academia Vilnius Tenis Academijia, cea mai importantă din Lituania. Piteşteanca s-a apucat de antrenorat în 2016, după ce o serie de accidentări au împiedicat-o să îşi mai continue activitatea de jucătoare profesionistă.
Diana a vorbit pentru argeș-sport.ro despre perioada în care a jucat, dar şi despre munca pe care o desfăşoară într-o academie cu adevărat impresionantă din punct de vedere al bazei materiale, cu 25 de terenuri de tenis, printre care hard indoor/outdoor, terenuri de iarbă sintetică și carpetă, 10 terenuri de zgură, 2 de padel, 2 de squash și 2 de badminton.
-Diana, îți este dor de perioada când jucai?
Îmi este dor de perioada în care jucam, bineînțeles. Tenisul mi-a dat ocazia să mă dezvolt ca om, să descopăr locuri pe care nu le-aș fi vizitat dacă nu aș fi jucat și să-mi formez o carieră și un viitor de care sunt mândră și o fac cu drag. Dar sunt lucruri frumoase și după ce te lași, unele care nu țin numai de tenis și altele care te ajută să îți aminteșți și să ai contact în continuare cu ceea ce ai făcut de-a lungul anilor. Sunt fericită să pun în practică acum ce am învățat și muncit când eram mică.
– Te-ai stabilit în Lituania! Cum este acolo, cum se vede tenisul românesc de acolo?

Tenisul în Lituania, este văzut foarte bine, la nivel internațional. Nu numai tenisul românesc. Ei respectă foarte mult acest sport, îl practică cu drag și sunt foarte mulți care joacă de plăcere. Într-adevăr, sunt discuții referitoare la mulți sportivi din tenis, iar cei din țară noastră sunt foarte lăudați și admirați.

– Ce tenismenă ți-a plăcut în perioada când jucai? Dar din cele de acum?

Am admirat-o foarte mult pe Ana Ivanovic în perioada în care am jucat. Îmi plăcea stilul ei de joc și simpla ei prezență pe terenul de tenis. Am spus-o de multe ori, am o mare admirație față de jucătoarele din România de top și nu numai, apreciez și laud munca depusă de ele și antrenorii lor. Vreau să cred că în ele este viitorul și să le aduc lor cele mai mari laude, înainte de alte jucătoare la nivel internațional.

 Perioada asta de pandemie cum e percepută acolo?

Perioada această a fost una grea pentru toată lumea. Locuitorii au respectat cu strictețe regulamentul impus încă din prima zi (în Lituania, carantina a început când erau doar 17 cazuri oficiale). Am avut ocazia totuși să ieșim afară în grup de maxim 2, să alergăm în pădure, ceea ce ne-a ajutat foarte mult să ne menținem condiția fizică. Din 27 aprilie ne-am întors pe terenurile de tenis.

– Am înțeles că te ocupi tot de tenis și după retragere. Poți detalia?

Lucrez la o academie unde se află și federația de tenis din Lituania, Academia Vilnius Tenis Academijia. Sunt condiții foarte bune, dispunem de mai bine de 25 de terenuri de tenis, printre care hard indoor/outdoor, terenuri de iarbă sintetică și carpeta. Ei încurajează mult acest sport și jucătorii juniori sunt susținuți financiar de către academie, respectiv federație (cei de elită). Mai avem 10 terenuri de zgură, 2 de padel, 2 de squash și 2 de badminton. Am rămas după retragere în lumea tenisului, înconjurată de copii și pot spune din suflet că fac ceea ce îmi place și mă regăsesc. Este o experiență unică să învețe așa cum ai fost și tu odată, sub îndrumarea unui antrenor. Să te bucuri de roadele muncii tale și de respectul pe care îl primești în schimb de le elevi, părinți și colegi. Nu este o meserie ușoară, dar atât timp cât o faci cu drag, este una care răsplătește munca înzecit.

1303

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Argesul Online

  • Bărbat găsit decedat în barajul din Tudor Vladimirescu

    În această dimineaţă, o persoană decedată a fost găsită în barajul de acumulare al râului Argeş din Tudor Vladimirescu. La faţa locului au intervenit un echipaj cu o autospecială și o barcă pneumatică pentru extragerea persoanei. Persoana a fost scoasă din apă, constatându-se că este bărbat. Verificarile continuă, pentru stabilirea identităţii şi a imprejurarilor în

  • „Crima Organizată”, încă o razie printre proxeneții musceleni, pentru salvarea unei copile

    Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat patru percheziţii, pe raza municipiului Câmpulung, a comunelor Mihăești și Schitu Golești, pentru salvarea unei minore de 16 ani, victimă a infracțiunilor de trafic de minori și șantaj. În această dimineață, polițiștii din cadrul Brigăzii

  • Despre „Martori și martiri”, luni seară, la Memorialul Închisoarea Pitești

    „La origine, comunismul a fost cu putință, deoarece lumea începea să se descreștineze.” Părintele Andrei Scrima După trei luni de restricții și izolare, vă invităm să redescoperiți Memorialul Închisoarea Pitești printr-o conferință despre cei închiși la închisoarea Pitești și în închisorile comuniste. Luni, 8 iunie 2020, de la ora 18:00, Andrei Găitănaru, psihoterapeut și publicist,

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)