Selectați pagina

Pariuri cu bankeri sau bază – Pot fi de folos sau reprezintă o capcană pentru pariori?

Pariuri cu bankeri sau bază – Pot fi de folos sau reprezintă o capcană pentru pariori?

Pariuri cu bază, bankeri sau bancheri sunt acele bilete de pariuri de tip sistem pe care se alege cel puțin o partidă ca fiind bază, adică respectiva selecție va fi prezentă pe fiecare combinație a sistemului jucat. Dacă ești începător, ți s-ar putea părea ușor complicat conceptul, însă dacă urmărești cu atenție acest material vei vedea că este la fel de simplu ca și cum ai verifica dacă biletul pariat este câștigător.

Spre exemplu, dacă ai un bilet cu 4 pronosticuri și alegi una dintre ele ca fiind bază, în momentul în care vei juca sistem, de exemplu o triplă, vei avea numai 3 combinații, pentru că bankerul selectat va fi prezent pe fiecare bilet, așa că vei rămâne cu aceeași situație ca și cum ai jucat un sistem 2/3 fără bancheri.

La fel de bine poți să selectezi 2 bancheri pe un bilet cu 6 selecții. În acest caz, dacă joci „la minus 1”, vei avea numai 4 combinații, și anume:

  1. 1-2-3
  2. 1-2-4
  3. 1-3-4
  4. 2-3-4

Practica însă este mai ușoară decât teoria, așa că dacă vrei să te uiți peste mai multe variante poți să intri pe site-ul unui operator de pariuri sportive online.

Pariuri cu bankeri, armă cu două tăișuri

Motivul principal pentru care sunt jucate astfel de bilete este mărirea profitului, însă bineînțeles, acest lucru vine la pachet cu majorarea riscului. De regulă, bazele sunt acele pronosticuri care par a fi extrem de sigure, cum ar fi victoriile unor formații de top ale Europei în fața unor echipe modeste, care sunt ieșite din formă. Așadar, bancherii sunt de cele mai multe ori victoriile unor echipe precum Manchester City, Bayern Munchen, Juventus, PSG, Barcelona și așa mai departe. În același timp, pot fi folosite ca baze și ponturi de tip Șansă dublă sau anumite selecții cu Handicap Asiatic. Dacă ar fi pariurile

Dacă este să plecăm de la premiza că pronosticurile nu trebuie repetate pe mai multe bilete, nu ar trebui să jucăm nici pariuri în sistem cu bankeri, însă de multe ori o astfel de variantă este extrem de tentantă. Prima lecție care trebuie învățată de aici este că nu trebuie să ne ghidăm după cote, adică să nu avem impresia că o formație care are o cotă de 1.20 la victorie are chiar 83.3% probabilitate de reușită. Și chiar dacă ar avea, asta nu îți garantează faptul că tu nu vei prinde surpriza… Adică acel meci din 10 în care lucrurile nu ies bine pentru favoriți.

Cum se calculează câștigul la un bilet cu sistem și bankeri

Fiecare bilet cu sistem are un număr de combinații, fie că are sau nu baze. Potențialul câștig total îți este afișat în momentul în care introduci miza în caseta aferentă tipului de pariu dorit, însă pentru a calcula anumite combinații trebuie să le cunoști. Anumite case de pariuri online îți afișează inclusiv combinațiile de pe biletele de tip sistem în timp ce altele nu.

Dacă vrei să știi la ce să te aștepți va trebui să identifici combinația cu pricina și să înmulțești cotele între ele, iar apoi să înmulțești rezultatul cu miza setată per linie. Așa că dacă ai avut un bilet cu 4 combinații și ai pariat 50 de lei, miza ta per linie din sistem va fi de 12.5 lei. De pe bilet mai trebuie să extragi și cotele de la combinația care te interesează și apoi poți calcula simplu și rapid care vor fi câștigurile pe fiecare linie în parte.

Pariuri cu baze – de ce nu se pupă bankerii cu sistemul?

Există un conflict de interese între biletele de tip sistem și cele cu baze, în sensul că atunci când alegi să joci sistem, faci acest lucru pentru a-ți mări șansele de câștig, în timp ce atunci când alegi bankeri, îți reduci șansele de reușită. Așadar, care este rostul pariurilor în sistem cu baze?

Dacă nimerești, să spunem, 9 din 10 pronosticuri corecte, iar atunci când verifici dacă biletul tău este câștigător observi că singurul pronostic greșit este un banker, s-ar putea să ai o mare dezamăgire. Gândește-te bine, de câte ori nu te-a scos cea mai mică cotă de pe bilet? Dar a doua cea mai mică?

În teorie, bankerii sunt folosiți pentru a mări cotele, în contextul în care vrei să-ți rotunjești eventualele câștiguri de pe sistem. Nu te pripi să trântești bancheri pe bilet doar pentru că ai găsit niște cote mici și niște echipe cu renume care sunt favorite într-o partidă oarecare.

146

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Calendar evenimente sportive

  1. FC Argeş – CS Mioveni

    14 iulie/20:00 - 21:45 EEST

Publicitate

Publicitate

Argeşul Online

- Argeşul Online

În Argeș au existat 29 de localități afectate de inundațiile din luna iunie, Instituția Prefectului făcând din timp demersurile pentru obținerea unui sprijin financiar din partea Guvernului. Doar 10 UAT-uri au transmis însă în timp util documentațiile complete, prin care se solicită sprijin financiar pentru refacerea obiectivelor de infrastructură afectate. Acestora li se alătură Regia […]

- Bogdan Dumitru

FC Argeș a reușit să obțină doar un punct în deplasare în fața celor de la Turris Turnu Măgurele. Partida de azi a făcut parte din prima etapă a play-off-ului de promovare în Liga 1. Alb-violeții au jucat în inferioritate numerică aproape o repriză, după ce Panait a văzut direct cartonașul roșu în minutul 48, […]

- Sorin Simion

Meciul de azi, de la Turnu Măgurele, dintre Turris din localitate şi FC Argeş, joc care deschide play-off-ul pentru promovare în Liga I de fotbal, va fi condus la centru de arbitrul Lucian Rusandu, din Sfântu-Gheorghe. Despre dl Rusandu n-am auzit şi n-am citit să spună/scrie cineva, măcar o dată, că ar fi un arbitru […]

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)