Selectați Pagina

Neo-zelandezul Mark Stewart este câştigătorul Turului României

Neo-zelandezul Mark Stewart este câştigătorul Turului României
Distribuiţi ştirea!

Ediția cu numărul 55 a Turului României a fost câștigată de Mark Stewart, de la echipa neo zeelandeză Bolton Equities Black Spoke, aflată pentru prima dată în România, care a fost desemnată și cea mai bună echipă din competiție. Românul Eduard Grosu (Drone Hopper) a câștigat Clasamentul pe puncte, irlandezul Cormac McGeough (Wildlife Generation) – Clasamentul Cățărătorilor, germanul Mika Heming (ATT Investments) – Clasamentul Tinerilor, iar Cristian Răileanu (Echipa Națională a României) – Clasamentul Românilor.

Turul României 2022 a avut loc în perioada 6-11 septembrie pe un traseu de aproximativ 850 km de la Satu-Mare la București, trecând prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș. Devenind un veritabil ambasador al țării, traseul Micii Bucle este construit de fiecare dată astfel încât să pună în lumină importante zone turistice din România. Anul acesta, plutonul a traversat zone emblematice precum Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei, Țara Bârsei în județul Brașov și cel mai spectaculos drum din țară – Transfăgărășan.

Diversitatea peisajelor românești, o multitudine de obiceiuri, tradiții și comunități, precum și frumusețea locurilor traversate au fost promovate, în premieră pentru ciclismul românesc, în 50 de țări, prin intermediul unor rezumate zilnice transmise de Eurosport. Pe plan local, Turul a fost transmis în direct și integral pe canalul TV Sport Extra, precum și online, pe site-ul www.turulromaniei.ro și pe paginile de Facebook Tour of Romania și Auchan (partenerul principal de organizare al Turului). De asemenea, retrospectiva fiecărei etape a fost transmisă zilnic, în perioada competiției, pe TVR 1. Materiale video și știri din timpul competiției au fost disponibile zilnic pe Eurosport.ro și pe pagina de Facebook Eurosport România, iar rezumatele etapelor au fost puse la dispoziție abonaților și pe aplicația Eurosport Player.

Anul acesta, în premieră pentru ciclismul românesc, Turul României a lansat o campanie dedicată suporterilor, care au fost invitați să iasă pe traseu ca să încurajeze sportivii. A răspuns excelent invitației partea de Nord a țării, pe traseul primei etape – la Suciu de Sus, aproximativ 300 de copii îmbrăcați în costume populare, mobilizați de jurnalistul Adrian Marchiș, fiu al satului și mare iubitor de ciclism, au așteptat câteva ore pentru a-i putea saluta pe cicliști. La Căianu Mic, cicliștii au fost primiți cu aplauze și mesaje de încurajare imprimate pe un banner uriaș: „Frumoasă organizare! Felicitări! A fost o mare onoare pentru noi să vă putem întâmpina chiar la noi acasă. Mult succes!”, a transmis Paul Știr, primarul comunei Căianu. „Ne-am bucurat din suflet și autentic! Să le transmiteți tuturor cicliștilor că Turul României ne va rămâne în inimi mereu!”, a transmis și Mihaela Hiticaș, consilier de comunicare la Primăria Beclean, unde drumul a fost flancat de suporteri de la intrarea până la ieșirea din oraș.

Un alt record al ediției din acest an a fost atins la cursele pentru copii, organizate în șase dintre orașele de start/finiș: Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Cristian și București, la care au participat aproape 2000 de copii (cu un record de 800 de participanți ieri, în București). Acest lucru arată popularitatea de care se bucură bicicleta în rândul tinerilor și face o promisiune pentru viitorul ciclismului românesc.

Anul acesta, Turul României a arătat potențialul pe care îl are un asemenea eveniment în promovarea României. Niciun alt sport nu reușește asta, pentru că niciun alt sport nu poate veni la tine acasă, așa cum o face o competiție ciclistă desfășurată pe șosea. Turul României a parcurs anul acesta un traseu din Nordul până în sudul țării și, pentru prima dată, a fost întâmpinat de suporteri care s-au îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru a aplauda caravana ciclistă. Unde vom merge anul viitor? O să-i întrebăm chiar pe români asta, în săptămânile următoare, pe pagina noastră de facebook, Tour of Romania. Pentru că Turul României este al tuturor și pentru că vrem să ajungem să fim o singură inimă care să bată pentru ciclism”, spune Alex Ciocan, președintele Federației Române de Ciclism.

Premii totale în valoare de peste 26.000 euro pentru cicliști

La ediția din acest an au participat cicliști profesioniști din țări precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Columbia, care au concurat atât pentru puncte UCI, cât și pentru premiile în valoare totală de peste 26.000 de euro. La finalul fiecărei etape, liderii clasamentelor au primit tricouri distinctive pe care le-au purtat în etapa următoare, după cum urmează:

  • Tricoul galben – Lider în Clasamentul General
  • Tricoul roșu – Lider în Clasamentul pe Puncte
  • Tricoul Verde – Lider în Clasamentul Cățărătorilor
  • Tricoul Alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani)

 

S-au acordat și tricouri trofeu:

  • Tricoul albastru – Lider în Clasamentul Românilor (a fost purtat în competiție)
  • Tricoul Gri – Lider în clasamentul pe echipe (s-a acordat la finalul ultimei etape).

Turul României 2022 a fost organizat de Federația Română de Ciclism, în parteneriat cu Ministerul Turismului și Auchan Retail România.

Sponsori tricouri distinctive: Alpro – Tricoul galben, Mandy – Tricoul verde, M&M – Tricoul alb, Orange – Tricoul albastru, Auchan – Tricoul roșu, Federația Română de Ciclism – Tricoul Gri.

Sponsori Eveniment: LaDorna Lactate, Home Garden, Pedigree, Dr. Oetker – Guseppe, Albalact – Zuzu Fit, Pepsi Max, Colgate, Ariel, Elit, Hochland, Biciclete Ozaktac, Olympus, Meda, Help Net, Tissot, Albiniprassa, Joy2Wander, Tissot, Albini Prassa.

Partener mobilitate: Petrom

Apa oficială: Dorna

Partener tehnic: Bellotto

Partener auto: Porsche Inter Auto

Vestimentație asigurată de Nympha.

Parteneri instituționali: Primăriile Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Cristian, Curtea de Argeș.

Partener media: Eurosport1, Sport Extra, Tvr1, Radio Guerilla.

Parteneri media: Argespress.ro, Argeșul Online, Jurnal de Argeș, TimpOnline.ro, ObservatorBN.ro, Ziarul Răsunetul, Radio Târgu Mureș, Informația Zilei, Satu Mare Online, Satu Mare News, Sportul Sătmărean.

 

Despre Turul României

Originile Turului României datează de la începutul secolului trecut când, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobilă” a organizat, în august 1910, Circuitul Munteniei, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-București. Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiția s-a oprit. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima competiție ciclistă națională – Turului României, supranumit și „Mica Buclă”, pe o distanță de 1026 de kilometri, împărțiți în 7 etape. Pentru că a fost organizată cu pauze – cea mai notabilă de 10 ani, între  1936-1946 – competiția a ajuns de-abia la ediția 55, deși au trecut 88 de ani de la lansare. Ediția a 45-a (din 2008) a fost prima ediție care a figurat în calendarul Federației Internaționale de Ciclism.

 

Începând cu 2019, competiția este organizată în parteneriat cu Auchan România și este co-finanțată de Ministerul Sportului, Auchan și partenerii Auchan. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 6-11 septembrie. În cadrul competiției, sportivii vor lupta pentru tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul roșu (liderul în clasamentul pe puncte), tricoul verde (King of the Mountain), tricoul alb (cel mai bun U23) și tricoul albastru (cel mai bun român). Mai multe informații despre Turul României 2022 sunt disponibile pe www.turulromaniei.ro.

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri