Selectați pagina

Naționala masculină de handbal a început anul la muncă!

Naționala masculină de handbal a început anul la muncă!

Handbaliștii tricolori nu au vacanță în această perioadă. Dacă finalul anului i-a prins în Polonia la un puternic turneu internațional (locul 2 la 4 Nations Cup după victoria 27-26 cu Cehia și înfrângerea dramatică în finală în fața gazdelor după loviturile de la 7 metri /24-24 după 60 minute), începutul lui 2019 înseamnă pregătire fizică asiduă și noi antrenamente tactice. Tricolorii s-au reunit vineri în capitală.

Săptămâna viitoare, România va juca trei amicale în Slovacia (cu Olanda pe 11 ianuarie și două meciuri cu țara gazdă pe 12-13 ianuarie) pentru a pregăti următoarele meciuri din preliminariile EURO 2020.

Speranța pentru JO vine de la Barcelona

Selecționerul Manuel Montoya Fernandez a dat credit în acest stagiu de pregătire și mai multor jucători tineri. Mezinii lotului sunt doi puști de doar 18 ani. Portarul Andrei Lazăr de la CSM București și centrul Andrei Buzle, jucător legitimat la celebra Barcelona.

Noul diamant al handbalului românesc spune că perioada petrecută la Academia grupării catalane l-a maturizat mult și simte că poate deveni o piesă de bază pentru naționala de seniori în tentativa de a se califica la Jocurile Olimpice pentru prima oară după ediția din 1992 de la Barcelona.

”Este o oportunitate mare pentru mine să fac parte din lotul național, o șansă să-mi găsesc locul la prima reprezentativă. Într-un an și jumătate la Barcelona am ajuns să acumulez multe informații și văd lucrurile într-o perspectivă diferită. Mă ajută mult faptul că la lot selecționerul este spaniol. Jucătorii cu experiență m-au primit foarte bine, nu au făcut diferență între cei mai tineri și ”veterani” . Încercăm să creem un grup unit și să devenim mai buni pe zi ce trece. Visul meu se leagă de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aș fi foarte mândru să reprezint România la JO”Andrei Buzle, handbalist echipa națională a României.

Montoya și Sadoveac, calcule pentru EURO 2020

Selecționerul Manuel Montoya și veteranul Marius Sadoveac au vorbit și despre șansele tricolorilor de a prinde biletele pentru EURO 2020 după debutul slab soldat cu înfrângerea din Portugalia 13-21 și cea de acasă în fața campioanei mondiale Franța, scor 21-31.

În aprilie, România va întâlni într-o dublă manșă Lituania și doar două victorii ne mai țin în cărțile calificării.

”Toate meciurile amicale pe care le avem în acestă perioadă sunt importante, trebuie să închegăm echipa și să căpătăm încredere pentru meciurile oficiale. Mai avem șanse la turneul final, dar este destul de greu, avem nevoie de două victorii contra Lituaniei, o victorie cu Portugalia, plus o înfrângere a Portugaliei în Lituania…eu încă sper și cred în calificare”Marius Sadoveac, handbalist echipa națională a României.

”Disputăm mai multe meciuri amicale pentru a ne îmbunătăți jocul, iar astfel de confruntări ne arată dacă mergem în direcția bună și la ce nivel suntem. Eu cred în posibilitatea de a ajunge la următorul turneu final, contează mult ce facem în meciurile cu Lituania, este destul de greu să terminăm pe locul 2, dar vom vedea totul la momentul respectiv, pentru că și în celelalte grupe au fost rezultate ciudate.  Liga Națională este de nivel bun, sunt multe cluburi care se luptă de la egal la egal, Dinamo și CSM joacă și în cupele europene, iar o astfel de experiență a jucătorilor îi ajută și la lotul național” – Manuel Montoya, selecționer naționala masculină de handbal a României.

81

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Calendar evenimente sportive

  1. FC Argeş – CS Mioveni

    14 iulie/20:00 - 21:45 EEST

Publicitate

Publicitate

Argeşul Online

- Bogdan Dumitru

Redăm mai jos conținutul unei scrisori deschise adresate Federaţiei Române de Fotbal de către primarul orașului Mioveni, dl Ion Georgescu. În esență, dumnealui spunem ce am scris și noi: că arbitrajele din play-off-ul ligii secunde, de care au avut parte FC Argeș și CS Mioveni au fost rușinoase și revoltătoare. Dl Georgescu crede că arbitrii […]

- Sorin Simion

Exact acum o săptămână, fotbalul românesc primea vestea că nu mai puţin de cinci sau şase jucători ai echipei de fotbal Petrolul Ploieşti ar fi infectaţi cu coronavirus. La câteva zile distanţă, testele au fost repetate, doar o persoană fiind confirmată infectată. Însă, rezultatele celei de-a treia serii de teste, rezultate primite azi, au arătat […]

- Argeşul Online

După cum se ştie, începând cu data de 01.07.2020, a fost deschis circulației publice DN7C Transfăgărăşan, pe întreaga sa lungime. Ca în fiecare sezon estival, foarte mulţi turişti, atât români, cât și străini, tranzitează acest drum fabulos. „Parcurgerea acestui minunat traseu montan presupune, de multe ori, şi anumite riscuri, de la apariţia fenomenelor meteo imprevizibile, […]

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)