Selectați pagina

Mircea Lucescu, concluzii după 3 luni de colindat Europa cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu, concluzii după 3 luni de colindat Europa cu Dinamo Kiev
Distribuiţi ştirea!

Dinamo Kiev, echipa ucraineană antrenata de Mircea Lucescu, și-a încheiat periplul european cu un meci vineri seara la Antwerpen. Argeș Sport a fost prezent la Bosuilstadion și la final l-a abordat pe antrenorul român, care a fost surprins și mai mult decât bucuros să stea de vorbă cu un conațional.

După un joc pe care l-a dominat copios, Dinamo Kiev a pierdut cu 1-2 (1-1), însă în repriza a doua Mircea Lucescu a operat o mulțime de schimbări.

Royal Antwerp FC, echipă antrenată acum 2 ani de Ladislau Boloni, s-a schimbat radical în această vară odată cu aducerea în conducerea clubului a fostului director sportiv al lui Ajax, Marc Overmars. Acesta l-a instalat antrenor pe Mark Van Bommel, campion în Olanda cu PSV Eindhoven, și a transferat doi internaționali belgieni (Alderweireld și Nainggolan), unul olandez (Jenssen), unul danez (Fischer) și alți fotbaliști valoroși. Antwerp atacă titlul în Belgia după o pauză de 66 de ani!

Partida dintre Royal Antwerp și Dinamo Kiev a fost una disputată sub auspiciul mesajelor anti-război și pro-pace. S-a ținut un moment de reculegere, o artistă din Ucraina a cântat imnul Ucrainei la început de meci, iar la final alte două vedete au interpretat celebrul cântec “Imagine” al lui Beatles. Peste 1.000 de refugiați ucraineni au fost în tribune, foarte mulți copii dezrădăcinați de un război inutil și odios.

Mircea Lucescu a fost în mijlocul atenției, ucrainenii dorind să facă poze cu el chiar și în timpul meciului! Extrem de cunoscut și apreciat în toată Europa, nea Mircea a reușit să își găsească foști adversari chiar și la Antwerpen, un fost fotbalist împotriva căruia a jucat în 1986! După un scurt tete-a-tete cu fostul jucător al lui PSV, Barcelona, Bayern și AC Milan, olandezul Mark Van Bommel, Mircea Lucescu a vorbit cu Argeș Sport despre cele 3 luni în pribegie.

A.S. – O ultimă întâlnire cu fanii ucraineni înainte de startul în Liga Campionilor…

Lucescu – A fost ultimul meci de pregătire și, înaintea lui, îi felicitam fiindcă sunt aproape 3 luni de zile de când suntem pe drumuri. Pe lângă fotbal, într-un fel ei și-au făcut o datorie cetățenească în a fi alături și a strânge laolaltă ucrainenii care și-au părăsit casa, țara. Pe oriunde am fost au venit în jurul echipei în număr mare, a fost emoționant.

Prin aceste meciuri, jucătorii ucraineni încearcă să aducă aminte oamenilor permanent că lucrurile nu sunt în regulă în țara lor și că se petrec niște atrocități incredibile în Ucraina, care trebuie să înceteze.

A.S. – Dar ați fost primiți foarte bine peste tot…

Lucescu – Da, pentru că au fost meciuri apreciate, spectacol, s-au mobilizat ca să facă o impresie bună. Însă, acum începe cu adevărat aventura noastră, în sensul în care Champions League înseamnă cu totul și cu totul altceva.

A.S. – Cum au fost toate aceste luni?

Lucescu – Fotbalistic, a trebuit să menținem un ritm de competiție, fiindcă nu s-a jucat din decembrie. Prin astfel de meciuri cu adversari buni am încercat să menținem un nivel de pregătire ridicat. Pe de altă parte, toate s-au desfășurat în condiții destul de grele, pentru că ne-am deplasat non-stop, aș fi preferat și eu să avem un loc stabil și acolo să jucăm meciuri cu adversari de Liga Campionilor. Așa, a trebuit să străbatem orașe, țări, din avion în autobuz și tot așa… Greu! Frumos, dar greu.

A.S. – Azi (n.r. – ieri) a reînceput și campionatul României. O părere despre nivelul lui, despre ce se întâmplă în România?

Lucescu – Din păcate, fiind mereu pe drum nu am timp să urmăresc așa că nu îmi pot forma o idee. Dacă o să am vreodatâ timp, o să mă uit la câte un meci.

A.S – Mulțumim și mult succes!

Meciurile amicale jucate de Dinamo Kiev sub egida Stop The War In Ukraine:

12 aprilie: 3-1 cu Legia Varșovia (POL)

14 aprilie: 3-1 cu Galatasaray (TUR)

20 aprilie: 0-0 cu CFR Cluj (ROM)

26 aprilie: 3-2 cu Dortmund (GER)

28 aprilie: 2-2 cu Dinamo Zagreb (CRO)

4 mai: 3-2 cu FC Basel (ELV)

13 mai: 3-0 cu Flora Tallin (EST)

26 iunie: 1-1 cu Yverdon (ELV)

29 iunie: 0-2 cu Lausanne (ELV)

2 iulie: 1-0 cu Sion (ELV)

5 iulie: 0-0 cu Young Boys (ELV)

9 iulie: 2-1 cu Luzern (ELV)

12 iulie: 3-1 și 0-3 cu Lyon (FRA)

15 iulie: 1-2 cu Antwerp (BEL)

  • – timp de 3 săptămâni, mulți jucători de la Dinamo Kiev au jucat cu naționala Ucrainei 2 meciuri din barajul pentru Mondialul din Qatar și 3 meciuri în Liga Națiunilor!
  • – pe 20 iulie (tur) și 27 iulie (retur), Dinamo va întâlni pe Fenerbahce în preliminariile Ligii Campionilor.


 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suntem şi pe Facebook

Calendarul ştirilor

august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva Argeş Sport

RSS Ştiri sportive TVR

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other