arges-sport.ro Web analytics

Medicina, parte integrantă a sportului – Argeș Sport

Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

Medicina, parte integrantă a sportului

Medicina, parte integrantă a sportului
ianuarie 23
12:49 2018

Odată cu trecerea timpului sportul de performanţă s-a dezvoltat si el. După cum o să vedeţi în materialul următor, medicina joacă un rol important în dezvoltarea acestuia și are un rol bine definit în sportul de performanţă.

Chiar dacă regulile jocului au rămas în marea majoritate aceleaşi, ritmul, nivelul de joc şi caracteristicile jocului s-au schimbat drastic. Drept urmare, nivelul de pregătire a crescut direct proporţional cu acesta. Ceea ce acum caţiva ani poate ni se părea de domeniul fantasticului astazi se încadrează în normalitate. Odată cu creşterea nivelului de pregătire şi creşterea numărului de meciuri anual au început sa crească şi numărul accidentărilor. Acest fapt a favorizat explozia investiţiilor în acest domeniu. Aşa s-a ajuns ca în zilele noastre să ajungem la un nivel al medicinei sportive de neimaginat.

Dar ce implică asta cu adevărat? Ce înseamnă şi care sunt obiectivele ei?

Medicina sportivă este o ramură a medicinei care incadrează prevenţia, diagnosticarea şi tratamentul afectiunilor care au loc în timpul antrenamentelor si meciurilor, dar şi toate măsurile preventive utilizate pentru mentinerea stării de sănătate a sportivului. Prin aprofundarea fiziologiei si metodologiei antrenamentului sportiv aceasta serveşte drept suport ştiinţific pentru sportul de performanţă. Medicina sportivă inglobează o serie de specialităţi medicale care impreună contribuie la buna desfăşurare a activităţii sportivului cum ar fii: ortopedia, neurologia, ORL, stomatologia, dermatologia, imagistica şi psihologia sportivă. Complementar acestora regăsim o serie de activităţii ale medicinei sportive care se regăsesc în practica sportivă: determinarea capacității de efort în pregătirea și dezvoltarea fizică, refacerea completă după efort a sportivilor, medicația pentru sportivi, nutriţia sportivului.

Din propria experienţă şi din studiul aprofundat pe care il realizez, cheia medicinei sportive este prevenţia. După cum veţi vedea în cele ce urmează este mult mai simplu să previi decăt sa recuperezi. Un aspect foarte important al prevenţiei este cel financiar, fiind mai puţin costisitor un program de prevenţie decăt unul de recuperare. Implementarea unui program de prevenţie este absolut necesar în condiţiile sportului prezent. Am sa vă prezint în cele ce urmează un review al celor de la Premier Injuries cu privire la raportul accidentărilor in sezonul 2016-2017 in prima liga engleză de fotbal, Premier League. Consecinţele unor accidentări sunt uriaşe. Performanţa sportivă este grav afectată deoarece neavând toţi componenţii lotului valizi nu iţi poţi indeplini obiectivul propus la începutul campionatului. Pierderea financiară este si ea o consecinţă importantă a accidentărilor. Pe lângă banii cheltuiţi pe tratamentul de recuperare a sportivului se adaugă salariul acestuia în perioada în care el este indisponibil.

Premier-League-injuries

După cum vedeţi pierderile sunt uriaşe. De aceea MEDICINA SPORTIVĂ joaca un rol important în obţinerea rezultatelor dorite. Pentru a fii la un nivel înalt nu neglijaţi această ramură. MEDICINA şi PREVENŢIA sunt cheile spre performanţă

Train smart not hard!

Material scris de Rareș Stelian Stoica – KTRS Sports Med

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Publicitate electorală

Publicitate

Argeş-Sport.ro pe Youtube

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Clasament liga 2

The latest football information here. Now retrieving info from data source.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

FlashScore.ro

Publicitate

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

PUBLICITATE

Translation

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Caută în site

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Arges-Sport.ro pe Twitter