arges-sport.ro Web analytics

Majoritatea pariorilor mizează pro, eu însă joc contra! – Argeș Sport

Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

Majoritatea pariorilor mizează pro, eu însă joc contra!

Majoritatea pariorilor mizează pro, eu însă joc contra!
august 24
06:44 2018

Știai că „Generația Pro” e istorie, iar acum e la modă „Generația Contra”? Da, generația fotbaliștilor convocați la echipa națională de Cosmin Contra. Nu știu cât de amuzantă e poanta pe care am auzit-o parcă la DigiSport, dar e ingenioasă.

Fac și eu parte din „Generația Contra”, dar nu de la națională, ci din rândul pariorilor. Mai precis, m-am specializat în pariuri de tip „lay” pe bursa de pariuri Betfair Exchange. Ce înseamnă asta? Platforma nominalizată este ca un spațiu virtual în care oamenii pun pariuri între ei. De exemplu, tu spui: „pun pariu pe 100 de lei că CFR Cluj o bate pe Dinamo”. În terminologia specifică, pui „back CFR Cluj”. Eu vin și spun: „Nu, CFR nu are cum să o bată pe Dinamo”, adică pun „lay CFR”, „împotriva CFR”. Pun și eu la bătaie o sumă de bani, nu neapărat cât ai pariat tu. Să zicem că mizez 50 de lei împotriva campioanei. Atunci când propui pariul, fixezi și o cotă.

Mizele nu sunt plafonate

Deosebirea esențială între un pariu pus față în față de doi prieteni și unul pus pe „piața de pariuri” este că în respectivul pariu se pot implica și alți pariori, unii care gândesc ca tine și alții care cred că eu sunt cel care are dreptate. În funcție de banii pariați de o parte sau de cealaltă se ajustează cota inițială. Dacă CFR învinge, cei care pariază Back își iau banii ceruți înmulțiți cu cota, iar cei care pariază Lay pierd banii mizați înmulțiți cu cota pariului. Dacă CFR pierde, cei care pariază Back pierd banii puși în joc, iar cei care joacă Lay câștigă miza completată de ei.

Betfair își oprește un comision de 5% din câștiguri, dar nu este un impediment atât de mare, raportat la avantajele pe care le oferă această platformă. În primul rând, mizele nu sunt plafonate. Casele de pariuri online „clasice” pot limita banii pariați pe o anumită selecție, după criterii care unori nu sunt înțelese de nimeni. Teoria este valabilă și în ceea ce privește câștigurile. La Betting Exchange poți câștiga oricât de mulți bani și nu ai nicio problemă, dacă nu există o suspiciune întemeiată că nu ai fi parior de bună credință.

Strategii bazate pe Cash Out

În al doilea rând, pe această platformă poți da Cash Out la toate pariurile. Revenind la operatorii clasici, aceștia activează funcția doar pentru anumite pariuri. De aceea, la Betfair poți să aplici strategii inaccesibile în alte părți. De exemplu, pun „Lay” pe „sub 2.5 goluri” la un meci în care mă aștept să se dea multe goluri. Se găsesc destui care să vină cu „Back”, fie pentru că nu se pricep, fie pentru că nu analizează meciul bine. Dacă am noroc și se dă gol repede, nici nu mă mai interesează să se ajungă la minim trei goluri marcate. Închid pariul și sunt pe câștig. Aceeași strategie o aplic și la pariurile pe număr de cornere sau pe cartonașe. Unul dintre avantaje este că poți să pui absolut ce pariu își trece prin minte, cât timp se găsește cineva care să parieze împotriva ta.

Ca să înțeleg ceva din aceste câștiguri parțiale, pun mize mai mari. Tocmai de aceea nu pariez decât după ce studiez în detaliu statisticile și informațiile de context. Chestia e că la bursa de pariuri nu joci împotriva unui bookmaker, care are în spate o echipă întreagă de specialiști, ci împotriva unui parior/unor pariori care pot avea multe slăbiciuni.

Dacă nu ai încercat până acum această platformă, te sfătuiesc să arunci un ochi. Poate nu am fost suficient de explicit despre cum funcționează. Găsești mult mai bine explicat, plus păreri avizate, pe forumuri precum cel al pariorilor online din România. De acolo m-am inspirat și eu, încercând să îmi perfecționez jocul. Să avem baftă!

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Publicitate

Publicitate

Caută în site

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Argeş-Sport.ro pe Youtube

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

FlashScore.ro

Publicitate

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

PUBLICITATE

Translation

Publicitate

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Publicitate

Arges-Sport.ro pe Twitter