Selectați pagina

Loredana Lascău: ”Recomand practicarea judo-ului, este un sport complet”

Loredana Lascău: ”Recomand practicarea judo-ului, este un sport complet”
Distribuiţi ştirea!

Într-un interviu acordat portalului Arges-Sport.ro, Loredana Lascău a vorbit despre perioada petrecută la Clubul Sportiv Municipal Pitești( unde a practicat judo de performanță), dar și despre ceea ce face în prezent.

A.S. Ai fost sportivă la CSM Pitești,  spune-ne mai multe despre acea perioadă.

L.M.L – A fost o perioada intensă, frumoasă, plină de sacrificii, dezamăgiri și satisfacții. O perioadă care m-a marcat, m-a format si m-a canalizat către prezentul in care îmi doresc sa conturez și să transmit elevilor si copiilor mei pasiunea și dragostea pentru judo.

A.S. Ce ne poți spune despre ceea ce faci in prezent?

L.M.L – Administrez împreună cu colega mea Alina Borza, Clubul de Judo Liberty Oradea, unde avem aproximativ 100 de judoka.Predau judo, colaborez cu o școală internațională, învăț, încerc să evoluez continuu, dar consider că cea mai mare realizare a mea este că sunt mama a doi băieți minunați. Tudor (9 ani) si Bogdan (6ani). Alături de soțul meu,  Florin Lascau,  am reușit sa întemeiem o familie minunată și să ne creștem copiii in România.

 

A.S. Cum ti se pare ca merge judo-ul fata de perioada cand erai sportivă?

L.M.L – A evoluat foarte mult depășind granițele unui simplu sport, devenind concret o metoda de educație fizica, psihică si socială. Prin caracterul sau polivalent, judo-ul iti oferă șansa sa ajungi pe cele mai înalte culmi ale performanței sportive: Campionate Europene, Campionate Mondiale și Jocuri Olimpice. De asemenea, poți învăță sa te aperi, să cazi, sa fii puternic fizic si mental, prin studiu sa ajungi un adevărat Sensei și să adaugi valoare atât in viața ta cât și în viața comunității prin impactul social.

A.S. Rămâne judo un sport recomandat copiilor și de ce?

L.M.L –  Din toate punctele de vedere Judo este un sport recomandat copiilor de toate vârstele, atât băieților cat mai ales fetelor. Suntem cu toții martorii unor evenimente tragice in care sunt implicate persoane fără apărare, cu atât mai mult este nevoie de constientizarea și prevenirea unor astfel de tragedii. Prin judo copiii, viitori adulti învață prin joaca sa evite, sa anticipeze, sa reacționeze si mai ales sa se apere. Faptul ca la judo se învață școala căderii, școala alergării, elemente de gimnastica si mai ales valori morale ca si disciplina, respectul, onoarea, autocontrolul cred că sunt motive suficiente pentru părinți sa adauge judo pe lista de priorități in procesul de educație al copiilor lor.

A.S..Ai mai urmărit judoul argeșean?

L.M.L –  Sunt interesată de evoluția judoului argeșean, din punct de vedere al rezultatelor se menține un standard constant de performanță și pot doar sa le urez colegilor mei mult succes in continuare și să confirme și la nivel de seniori unde se cuantifica real rezultatele la nivel mondial.

A.S.Stiu ca ai fost recent in Japonia, spune-ne cateva cuvinte despre vizita de acolo

L.M.L –  Japonia este o țara superbă, organizată perfect. M-am bucurat încă o data de o experiență fabuloasă, am savurat judo la un nivel greu de reprodus în cuvinte și am înțeles de ce noi avem foarte mult de muncit, de învățat si de înțeles. Pentru japonezi nu exista cuvântul improvizație si nu se bazează pe noroc. Campionatele Mondiale de Judo care au avut loc la Tokio, au fost un regal de excelență si măiestrie sportivă. In același loc, în mai puțin de un an de zile se va desfășura competiția de judo din cadrul Jocurilor Olimpice. Nu știu ce le va rezerva sportivilor acel concurs dar cu siguranța Japonia si japonezii sunt deja pregătiți pentru tot.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Suntem şi pe Facebook

Calendarul ştirilor

august 2022
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva Argeş Sport

RSS Ştiri sportive TVR