Selectați Pagina

Iordănescu: „Avem în spate o țară întreagă care respiră odată cu echipa”

Iordănescu: „Avem în spate o țară întreagă care respiră odată cu echipa”
Distribuiţi ştirea!

Edi Iordănescu, antrenorul surpriză de la acest EURO, se va afla mâine față în față cu istoria. O eventuală calificare în sferturi ar egala performanța tatălui său, Anghel Iordănescu, cel care a obținut cel mai mare succes din istoria naționalei României, acum fix 30 de ani, la Mondialul din SUA.

Selecționerul României a dezvăluit că a trăit pe viu performanța de acum 30 de ani, fiind alături de tatăl său și de Generația de Aur în America. Faptul că ar putea duce moștenirea familiei și a fotbalului românesc mai departe nu îi crează o presiune suplimentară, cu toate că și-ar dori din tot sufletul să egaleze acea performanță: Ne inspirăm din trecut, au fost momente fantastice, dar vorbim de o altă generație, un grup fantastic din toate punctele de vedere, cu entuziasm, caracter și spirit. Ne dorim să ne jucăm șansa și știm că trebuie să fim aproape de perfecțiune pentru a avea un rezultat bun”

„Când joci cu istoria în față, e clar că este un meci de la care îți dorești foarte mult și la care ești pregătit să pui tot ce ai mai bun în joc. Nu există meci ușor de pregătit, nici măcar un joc amical nu îl pregătești superficial, cu atât mai mult un meci care poate să te ducă în sferturi de finală. Nu va fi ușor, va fi extrem de greu”. 

Meciul de mâine cu Țările de Jos reprezintă o provocare imensă pentru Edi Iordănescu, care este indecis cu privire la înlocuirea lui Bancu pe partea stângă, o decizie urmând a fi luată în ziua meciului. În plus, la antrenamentele din zilele trecute, i-a pus pe jucători să exerseze și loviturile de pedeapsă, nefiind exclus să ajungem cu echipa Țărilor de Jos la penalty-urile de departajare.

„Nu știu cât sunt de competent ca antrenor, dar e clar că am făcut o treabă bună la echipa națională. O performanță de a merge în sferturi ar fi ceva fabulos, dar e o performanță în care credem”.

În ceea ce privește adversarul, Edi Iordănescu recunoaște că e favorit în meciul de mâine, având o mulțime de atuuri în fața noastră: „Cu realism vă spun că mâine Olanda va fi favorită. Are în fața ei experiența, palmaresul, jucătorii cu o valoare deosebită, cu o cotă de piață de aproape 1 miliard, cu experiență la turneele finale… Dar avem și noi atuurile noastre: am consolidat un grup bun, sportiv și uman și, nu în ultimul rând, avem în spate o țară întreagă care respiră odată cu echipa și asta ne motivează total”.

Meciul de la Munchen va aduce din nou aproape de naționala de fotbal zeci de mii de români care, la rândul lor, vor avea meciul lor în tribune cu fantasticii suporteri neerlandezi. De altfel, fanii în galben ai României și cei în portocaliu ai Țărilor de Jos sunt cei mai apreciați de la acest turneu final, pentru atmosfera făcută înainte, în timpul și după meciurile jucate în Germania.

 

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri