Selectați Pagina

Interviu cu Tamara Popović, portărița Daciei Mioveni: „România este în Top 3 campionate în Europa”

Interviu cu Tamara Popović, portărița Daciei Mioveni: „România este în Top 3 campionate în Europa”
Distribuiţi ştirea!

Dacia Mioveni a promovat în premieră, anul acesta, în Liga Florilor MOL, iar pentru a putea face față rigorilor unuia dintre cele mai puternice campionate de handbal feminin din Europa, micuța formație argeșeană s-a întărit cu câteva jucătoare cu experiență. Una dintre ele este portărița în vârstă de 27 de ani originară din Pancevo, Tamara Popović, o handbalistă care are multe meciuri disputate în EHF Cup și Challenge Cup, dar care se poate lăuda că a apărat și poarta echipei naționale a Serbiei!

Din păcate, datorită problemelor cauzate de coronavirus, libertatea de mișcare pentru Tamara Popović și Katarina Tanasković a fost limitată drastic. Din cauza unor probleme strict birocratice, jucătoarele din Serbia au ratat primele șase etape ale noului sezon, dar sperăm că din luna ianuarie 2021 cele două vor putea intra în programul normal de jocuri al echipei antrenate de Gheorghe Covaciu. Vă reamintim că până acum, CS Dacia Mioveni a repurtat două victorii și se află în clasament deasupra unor echipe cu mari pretenții, cum ar fi Rapid București sau HC Zalău.

Tamara este semifinalistă a Campionatului Mondial de junioare care s-a desfășurat în Cehia, în 2012, și a mai jucat în țara sa natală, în Ungaria și Israel. La Mioveni a sosit de la Maccabi Rishon Lezion, echipă cu care ar fi câștigat campionatul în Israel dacă acesta nu s-ar fi întrerupt din cauza pandemiei. În speranța că în scurt timp va deveni una dintre cele mai îndrăgite jucătoare ale Mioveniului, am contactat-o pe Tamara pentru a afla câte ceva despre ea, despre felul cum gândește, despre cum este ca sportivă, ce hobby-uri are și cum s-a adaptat la viața din România.

1. La ce vârstă ai început să joci handbal?
– Am început handbalul la vârsta de 10 ani. Am văzut un afiș în care scria că o să înceapă antrenamentele în școala la care învățam eu, așa că am decis să încerc.

2. Ce te-a determinat să alegi acest sport?
– Cum sportul a fost mai mereu prezent în familia mea, singura întrebare care s-a pus a fost „ce sport voi alege să fac?”. Am ales handbalul în primul rând fiindcă este un sport de echipă. Ai propria ta echipă care devine propria ta familie. Te antrenezi împreună, lupți, călătorești, treci împreună prin bune și rele. Practic, crești împreună cu familia ta. Dragostea pentru sport nu poate fi explicată, aș putea scrie mult despre motivele care m-au făcut să aleg acest sport.

3. Îți place România? Este țara noastră similară cu Serbia?
– Pe partea sportivă, cred că România este în Top 3 campionate în Europa, în acest an. Se investește mult în handbal, tocmai de aceea am un mare respect pentru țara voastră. Suntem două nații asemănătoare. Româncele sunt la fel de multe ca noi în handbal, dar și în alte sporturi este la fel.

4. Cum este viața în Mioveni?
– Trebuie să recunosc că îmi place viața aici. Este un oraș mic, frumos și liniștit. Oamenii sunt de casă. Nu am avut însă șansa de a cunoaște prea mulți, dată fiind situația. Evităm aglomerația, întâlnirile…

5. Cu ce colege te înțelegi mai bine?
– Am fost foarte bine primită de către toate fetele. Am o comunicare excelentă cu fiecare, atât pe teren, cât și în afara lui. Dar cel mai mult îmi petrec timpul cu Katarina (n.r. – Katarina Tanasković). Ne cunoaștem mai demult, am mai jucat împreună.

6. Ce iţi place să faceți în timpul liber?
– În timpul meu liber îmi place să citesc, să mă uit la seriale și să studiez. Iubesc câinii și pisicile, iar de câte ori am posibilitatea îmi place să hrănesc animalele părăsite.

7. Ce așteptări aveți de la acest sezon care este anunțat atipic din cauza Covid 19?
– În ceea ce privește Covid-19, îmi doresc din tot sufletul ca să nu fie întrerupt campionatul din cauza lui. Ar avea un impact uriaș pentru sport. Doi ani la rând cu pauză forțată în sportul profesionist este prea mult. Fac un apel pe această cale către toți oamenii să aplice măsurile de protecție cu scopul de a preveni răspândirea acestui virus.

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro