arges-sport.ro Web analytics

Florin Nini: „În prima parte a campionatului trebuie să jucăm foarte atent” – Argeș Sport

Argeș Sport

Acasă

 Breaking News

Florin Nini: „În prima parte a campionatului trebuie să jucăm foarte atent”

Florin Nini: „În prima parte a campionatului trebuie să jucăm foarte atent”
octombrie 04
13:52 2018

Astăzi la prânz a avut loc prima conferință de presă a noului sezon baschetbalistic, susținută de conducerea clubului BCMU FC Argeș Pitești. Au participat noul antrenor principal Florin Nini, directorul sportiv Silviu Corodi și noul căpitan al echipei, Mladen Jeremic.

Aflat în fața unei provocări interesante a carierei, formarea unei echipei absolut noi, de la zero, Florin Nini nu s-a declarat prea fericit pentru perioada de pregătire pe care a avut-o înaintea debutului noii ediții a Ligii Naționale. BCMU FC Argeș și-a propus disputarea a 12 partide amicale, dar ele au fost mult mai puține, iar în câteva dintre ele tehnicianul gălățean nici nu a avut lotul complet la dispoziție, Ciotlăuș, Person și Bishop fiind selecționați la diverse loturi naționale. „A fost o pregătire bună, cu meciuri de verificare în care am văzut ce trebuie să construim, dar diverse probleme care nu au ținut de noi ne-au întârziat să fim în forma pe care ne-am fi dorit-o”.

BCMU FC Argeș va avea un început „criminal” de campionat, cu două meciuri consecutive, în deplasare, la Cluj și Sibiu, urmate de un meci dificil pe teren propriu, cu BC SCM Timișoara. Cu toate acestea, Florin Nini nu se sperie, ba chiar îl motivează acest start abrupt: „Începutul nu e foarte avantajos, dar eu iau partea pozitivă din acest lucru: intrăm cu două echipe puternice, de podium, în fața cărora ne putem verifica nivelul de pregătire. Vor fi două meciuri tari, dar la începutul campionatului nimeni nu face o tragedie din pierderea unui meci, în timp ce o victorie în acest moment îți poate aduce doar încredere. În prima parte a campionatului trebuie să jucăm foarte atent, pentru a intra în Play-off-ul de 6”.

Sâmbătă, de la ora 19, într-un meci transmis în direct pe canalul de Youtube al FRB, piteștenii vor deschide sezonul cu un meci dificil la Cluj-Napoca. Florin Nini este conștient că ardelenii sunt cu doi pași în față în ceea ce privește pregătirea și meciurile oficiale, Clujul disputând până acum Supercupa României și primul meci din turul preliminar al FIBA Europe Cup. „Clujul pleacă cu o intensitate mai bună, dar am încredere în echipa mea, avem caractere puternice și jucători valoroși. Important este ca ritmul să fie în condiții bune și să respectăm tot ce am lucrat”, a mai spus noul antrenor al BCMU FC Argeș.

„Să trăim fericiți până la adânci bătrâneți”
În finalul perioadei de pregătire, „vulturii” au jucat trei partide de pregătire, toate câștigate la limită: la 2 puncte diferență cu Dinamo și SCM Craiova, iar la Memorialul Georgel Ziguli, BCMU FC Argeș a câștigat cu 105-98 în fața aceluiași Dinamo. Deși au fost trei victorii, unii suporteri au strâmbat din nas, nemulțumiți de faptul că echipa se apără precar sau se lasă dominată de adversari considerați inferiori. „Probabil se așteptau să facem o echipă care să câștige toate meciurile la 30 de puncte diferență și să trăim fericiți până la adânci bătrâneți. Și noi voiam, dar e o perioadă în care încercăm diferite formule de joc. Nu ascund că și eu am fost nemulțumit de anumite aspecte, dar evoluția și forma unor jucători în acest moment nu e definitorie pentru ce va fi în restul campionatului”, a ținut să pună lucrurile la punct Florin Nini, recunoscând însă că se așteaptă să mai fie nemulțumiri și critici la adresa echipei, dar pe care le va trata cu seriozitate.

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Aveți vreun comentariu de făcut ?

Publicitate

Publicitate

Caută în site

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Argeş-Sport.ro pe Youtube

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

FlashScore.ro

Publicitate

Susține proiectul Argeș-Sport.ro

Avem nevoie și de susținerea dvs pentru a îmbunătăți siteul Argeș Sport din toate punctele de vedere.

Mulțumim !

PUBLICITATE

Translation

Publicitate

Publicitate

Publicitate

PUBLICITATE

Publicitate

Arges-Sport.ro pe Twitter