Selectați Pagina

Figuri importante din istorie – întâlnite la sloturi

Figuri importante din istorie – întâlnite la sloturi
Distribuiţi ştirea!

Producătorii de sloturi folosesc tot felul de tematici și figuri din mitologie, istorie, literatură, filme, natură sau magie. Jucătorul de sloturi de astăzi se bucură de o paletă extrem de largă și de diversă de aparate. Grafica este și ea impresionantă, iar mecanicile lor spectaculoase și inedite te fac să dai spin după spin.

Așadar, sloturile oferă mai mult decât câștiguri cu linii de plată sau speciale. Oferă o experiență, unde intri în universul tematic al slotului respectiv.

Această diversitate se vede în special la cazinourile online. Platformele licențiate în țara noastră au și câteva mii de aparate de la zeci de furnizori. Cazinourile mai au și oferte cu bonus fără depunere, pachete de bun venit, rotiri gratuite la sloturi și multe alte promoții cu care ai șanse mai multe la câștig și oportunități mai mari de joc. Așa vei avea șansa să te joci cât mai multe sloturi dintre cele pe care ți le vom recomanda în acest articol.

Zeus

Zeul suprem al Olimpului este o sursă inepuizabilă pentru producătorii de sloturi. Este puternic și pus întotdeauna pe război – o combinație ideală pentru spectacolul care te așteaptă la sloturi. De asemenea, mitologia greacă este foarte bună pentru grafică. Este plină de balauri, zei puternici și evenimente.

Câteva exemple de sloturi unde Zeus este în centrul acțiunii sunt:

 • Gates of Olympus de la Pragmatic Play;
 • Rise of Olympus de la Play’n Go;
 • Zeus vs Hades – Gods of War de la Pragmatic Play;
 • Zeus Wild Thunder de la Synot;
 • Towers of Olympus de la Wizard Games.

Regele Arthur

Arthur este un rege legendar al Angliei care se bazează pe mai multe figuri istorice. Este un erou din folclorul britanic medieval. Figura a devenit populară datorită operei pseudoistorice numită ”Historia regum Britanniae” (Istoria Regilor Britaniei), scrisă de clericul Geoffrey of Monmouth, undeva în secolul al XII-lea.

Aici apare legenda celebră cu sabia Excalibur și bătălia cu Mordred. Tot în secolul al XII-lea, scriitorul francez Chretien de Troyes a adăugat mai multe elemente la poveste, precum personajul Lancelot și Sfântul Graal. De aici, Arthur a devenit o influență considerabilă în literatura medievală.

De-a lungul timpului, au existat mai multe filme cu regele Arthur și așa cum era de așteptat, și multe sloturi care ilustrează această lume fantastică și plină de magie. Cât despre magie, vom discuta în capitolul următor și despre vrăjitorul Merlin, care face și el parte din aceeași literatură. Dar până acolo, hai să-ți recomandăm câteva sloturi cu Arthur:

 • Mighty Arthur de la Quickspin;
 • Excalibur Unleashed de la Pragmatic Play;
 • The Sword and the Holy Grail de la Play’n Go;
 • Crown of Avalon de la Irondog.

Merlin

Merlin este vrăjitorul care are un rol crucial în povestea lui Arthur. Dar povestirile arturiene spun prea puține despre originea personajului. Așa cum s-a întâmplat ulterior și cu alți magicieni din literatură, începuturile vieții sunt misterioase. Dar unele surse spun că tatăl său ar fi fost un demon, iar mama sa o călugăriță de la o abație din Țara Galilor care a fost sedusă.

Merlin este foarte important pentru Arthur pentru că îl ajută pe acesta să devină rege. Finalul poveștii arată un declin al puterii lui Merlin odată cu sporirea influențelor altor științe. Povestirile arată o trecere de la obiceiurile vechi ale magiei la cele noi, legate de știința modernă. Mulți critici văd în Merlin simbolul unei lumi vechi, care se stinge.

Însă, sloturile cu Merlin îl arată pe acesta în deplinătatea puterilor. Aparatele cu magie sunt foarte populare în rândul jucătorilor pentru că au o grafică spectaculoasă și de obicei, multe speciale cu plăți foarte bune. Iată câteva exemple:

 • Power of Merlin Megaways de la Pragmatic Play;
 • Book of Merlin de la 1X2;
 • Rise of MErlin de la Play’n Go;
 • Merlin Realm of Charm de la Play’n Go.

Cleopatra

Cleopatra este una dintre cele mai reprezentative figuri ale Egiptului antic. La această imagine contribuie și operele artistice moderne și este cunoscută pentru relațiile cu Iulius Cezar și Marc Antoniu. Cleopatra este și ultima conducătoare a civilizației de pe Valea Nilului, din anul 51 până în 30 î.e.n.

În general, sloturile egiptene reprezintă cea mai populară temă, alături de cea clasică, cu fructe și șeptari. Putem să numim aparatele unde Cleopatra are rolul principal drept o subdiviziune. Găsești numeroase astfel de exemple:

 • The Magic of Cleopatra de la Slot Factory;
 • Beauty of Cleopatra de la Greentube Novomatic;
 • Eye of Cleopatra de la Pragmatic Play;
 • Legend of Cleopatra Megaways de la Playson;
 • Cleopatra’s Steps de la Slot Factory.

Concluzii

Aceste 4 figuri marcante din lumea păcănelelor dau tematici captivante de care sigur te vei îndrăgosti de la primele spinuri. Dacă vrei o incursiune în mitologia greacă, delectează-te cu păcănelele cu Zeus? Vrei în schimb să încerci ceva legendar? Atunci Arthur și Merlin te așteaptă în multe aparate de top! Dacă îți place tematica egipteană, atunci deschide jocurile cu Cleopatra!

Despre autor

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri