Selectați pagina

Federaţia Română de Baschet a oferit precizări despre reluarea activităţii de pregătire în spaţii închise

Federaţia Română de Baschet a oferit precizări despre reluarea activităţii de pregătire în spaţii închise

Federația Română de Baschet a transmis, astăzi, tuturor structurilor afiliate la FRB, o adresa de informare oficială prin care se arată că, după o lungă perioada în care activitatea noastră sportivă a fost oprită, începând din această săptămâna, în acord cu respectarea normelor publicate de autorități, activitatea de pregătire în spații închise poate fi reluată.

Astfel, în dată de 30 mai 2020, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății, nr. 601/2020, pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate în vederea reluării competițiilor sportive în aer liber sau în bazine acoperite sau aflate în aer liber, precum și a activităților de pregătire sportivă în spații închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați. Măsurile se aplică în perioada stării de alertă, în condițiile ridicării graduale a restricțiilor, coroborat cu necesitatea asigurării desfășurării în condiții de siguranță sanitară a activității sportive, antrenamente și competiții.

Ordinul comun MTS/MS nr 601/2020 conține 3 anexe, care fac parte din acest act normativ, după cum urmează:
Anexă nr. 1 – Regulament privind condițiile necesar a fi respectate de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați în vederea reluării competițiilor sportive organizate în aer liber; (vezi AICI)
Anexă nr. 2 – Regulament pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România; (vezi AICI)
Anexă nr. 3 – Regulament privind condițiile necesar a fi respectate în vederea desfășurării de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați, a activităților de pregătire fizică organizate în spații închise; (vezi AICI)

Având în vedere specificul activității de baschet, va informăm că, la acest moment, prin Ordinul comun MTS/MS nr. 601/2020, Anexă 3, activitățile de pregătire fizică organizată pentru sportivii de performanță și/sau legitimați pot începe cu respectarea normelor impuse în acest act normativ.

Mai jos gășiți un scurt rezumat al măsurilor prevăzute în Anexă 3 și care trebuie respectate în derularea activității de pregătire fizică organizată în spații închise.

Pentru organizarea activității de pregătire fizică trebuie luate următoarele măsuri:

– Organizarea spațiului de pregătire sportivă astfel încât să permită menținerea distanței de minimum 2 metri între oricare două persoane și un spațiu pentru fiecare persoană de 7 metri pătrați;

– Coordonarea administratorilor sălii cu autoritățile de sănătate și cele locale astfel încât asigurarea sănătății tuturor participanților la activitatea sportivă, dar și a personalului auxiliar să reprezinte obiectivul prioritar;

– Plasarea la loc vizibil a anunțurilor scrise privind regulile de igienă, distanțare fizică și cele de acces în sala;

– Triajul observațional zilnic la intrarea în sala. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă  de infecție respiratorie (tușe, strănut, rinoree, stare generală alterată) și febra mai mare de 37,3 grade C;

– Plasarea recipientelor cu soluții dezinfectante pentru mâini la intrarea în sala;

– Elaborarea planurilor de sănătate și securitate în muncă, în conformitate cu normele în materie;

– În cazul încăperilor climatizate prin recircularea aerului, se efectuează nebulizarea o dată pe săptămâna, în afară programului de lucru și se efectuează dezinfecția instalației de climatizare conform instrucțiunilor producătorului;

– Suprafețele și spațiile comune vor fi dezinfectate frecvent (cel puțîn o dată la 4 ore);

– Asigurarea unei ventilații adecvate a tuturor încăperilor sau aerisirea lor periodică, cel puțîn o dată la 4 ore.

În cazul în care sala este prevăzută cu aparate sportive, se va evita utilizarea acestora în regim de circuit și se va încuraja utilizarea unui singur tip de aparat în cadrul aceleiași sesiuni de antrenament. Aparatele sportive vor fi dezinfectate înainte și după fiecare utilizator;
De asemenea, cu excepția perioadei de desfășurare a activităților fizice intense, purtarea măștii este obligatorie pe toată durata prezenței în sala;

Același act normativ stabilește faptul că este interzisă folosirea în comun a dușurilor, saunei și altor zone cu risc mare de  a virusului.

Nerespectarea prevederilor privind organizarea spațiului de pregătire fizică, astfel încât să permită menținerea distanței de minimum 2 metri între oricare două persoane și un spațiu pentru fiecare persoană de 7 metri pătrați, constituie contravenție și se sancționează în conformitate cu prevederile HG nr. 857/2011, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele juridice.

În cazul în care o persoană care participa la activitatea de antrenament suspectă/confirmată cu  se realizează operațiuni de dezinfecție a încăperilor respective de către unități de dezinfecție, dezinsecție și deratizare autorizate.

Departamentul Tehnic al FRB recomandă cluburilor sportive și antrenorilor să respecte, în acest moment, următoarele principii în pregătirea fizică și tehnico-tactică a sportivilor:

– antrenorul va organiza colectivul pentru pregătirea INDIVIDUALĂ, fizică și tehnică, respectând regulile de distanțare din Ordinul 601/2020, fără contact și fără interacțiune între sportivi, în baza conceptului UN SPORTIV – O MINGE.

În funcție de evoluția pandemiei din săptămânile viitoare, precum și de regulile impuse de autorități, antrenamentele se vor putea desfășura gradual pe grupe/posturi lucrându-se pe ateliere, în această faza fiind permisă  mingii între componenții grupului, dar fără interacțiune.

Pe viitor, în funcție de măsurile de relaxare communicate de autorități se va putea permite interacțiunea între sportivii aceluiași grup/atelier și contactul moderat și/sau antrenamentul colectiv și pregătirea specifică premergătoare competițiilor.

294

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Calendar evenimente sportive

  1. FC Argeş – CS Mioveni

    14 iulie/20:00 - 21:45 EEST

Publicitate

Publicitate

Argeşul Online

- Argeşul Online

În Argeș au existat 29 de localități afectate de inundațiile din luna iunie, Instituția Prefectului făcând din timp demersurile pentru obținerea unui sprijin financiar din partea Guvernului. Doar 10 UAT-uri au transmis însă în timp util documentațiile complete, prin care se solicită sprijin financiar pentru refacerea obiectivelor de infrastructură afectate. Acestora li se alătură Regia […]

- Bogdan Dumitru

FC Argeș a reușit să obțină doar un punct în deplasare în fața celor de la Turris Turnu Măgurele. Partida de azi a făcut parte din prima etapă a play-off-ului de promovare în Liga 1. Alb-violeții au jucat în inferioritate numerică aproape o repriză, după ce Panait a văzut direct cartonașul roșu în minutul 48, […]

- Sorin Simion

Meciul de azi, de la Turnu Măgurele, dintre Turris din localitate şi FC Argeş, joc care deschide play-off-ul pentru promovare în Liga I de fotbal, va fi condus la centru de arbitrul Lucian Rusandu, din Sfântu-Gheorghe. Despre dl Rusandu n-am auzit şi n-am citit să spună/scrie cineva, măcar o dată, că ar fi un arbitru […]

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)