Selectați Pagina

FC Argeş îi dă replica lui Jean Vlădoiu

FC Argeş îi dă replica lui Jean Vlădoiu
Distribuiţi ştirea!

Fostul oficial al alb-violeţilor a făcut o serie de declaraţii în ultima perioadă, în care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia financiară a alb-violeţilor. FC Argeş a dat astăzi publicităţii un comunicat de presă în care oferă detalii în acest sens.

Iată comunicatul integral: „Clubul FC Argeș își prezintă poziția față de declarațiile recente făcute de dl Jean Vlădoiu, fostul manager sportiv al echipei noastre, legate de situația financiară a clubului alb-violet.La începutul sezonului 2022/23, dl Vlădoiu activa în cadrul clubului nostru în funcția de manager sportiv, având alături de antrenorul principal, dl Andrei Prepeliță, libertate totală în privința realizării transferurilor clubului nostru. Nimeni altcineva din cadrul sau din anturajul clubului nu a intervenit asupra deciziilor acestora legate de venirile sau de plecările din cadrul echipei.În vara lui 2022, perioadă în care s-a format lotul cu care am început sezonul trecut, cei mai mulți dintre jucătorii aduși au semnat contracte ce conțineau salarii care porneau de la 6000 euro lunar, precum și alte bonusuri financiare considerabile. Astfel, chiar dacă clubul a avut un buget consistent raportat la media bugetelor cluburilor din Superligă, fapt datorat aportului financiar al sponsorilor și banilor din drepturile TV, cheltuielile cu salariile au reprezentat o pondere foarte mare din bugetul total al clubului.De reținut că nu doar bugetul din sezonul trecut a fost afectat de suma mare aferentă cheltuielilor salariale cu jucătorii aduși în vara lui 2022, ci și bugetul destinat sezonului 2023/24 (în desfășurare). Unii dintre acești jucători au avut contracte ce se întindeau pe o perioadă de doi ani, astfel că rezilierile s-au materializat prin plata unor bonusuri compensatorii acoperite din bugetul aferent sezonului 2023/24 (a se vedea cazurile lui Julio Donisa și Enzo Celestine). De menționat că încă mai sunt sub contract jucători veniți în vara anului trecut, în condițiile prezentate mai sus. Astfel, o parte din bugetul clubului pentru acest sezon este dedicată plății rezilierilor, respectiv salariilor jucătorilor la a căror aducere dl Vlădoiu are parte din responsabilitate.Este important să facem o precizare și despre plecarea dlui Vlădoiu de la clubul FC Argeș. Dumnealui a fost cel care a solicitat rezilierea contractului, clubul FC Argeș nefiind obligat în această situație să îi plătească salarii compensatorii. Totuși, dl Vădoiu a condiționat această reziliere prin plata eșalonată a unor salarii compensatorii de către clubul nostru. Din respect față de ce reprezintă ca jucător pentru istoria Argeșului, dar și din respect față de aportul său la calificarea echipei în Play-off-ul Ligii 1 și în semifinalele Cupei României (sezonul 2021/22), clubul nostru a acceptat cererea dlui Vlădoiu, chiar dacă această condiție nu era o obligație contractuală.Legat de zvonurile recente care vorbesc de posibile probleme financiare, ținem să aducem o clarificare suporterilor alb-violeți. Salariile nu au fost tăiate/înjumătățite din pricina unor probleme financiare, ci doar au fost blocate din cauza formei sportive mai puțin bune pe care o traversează echipa, clubul dorind să tragă un semnal de alarmă pentru jucători”.

În încheiere, ne asigurăm suporterii că se depun toate diligențele necesare de către conducerea clubului pentru ca echipa să își mențină stabilă situația financiară, așa cum s-a întâmplat și în vara acestui an când FC Argeș a încheiat sezonul 2022/23 fără datorii. Obiectivul conducerii este ca FC Argeș să revină cât mai rapid pe prima scenă a fotbalului românesc, potrivit argesfc.ro

 

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro

Arhivă știri