Selectați pagina

Elena Moale: ”Mă simt onorată pentru că am primit această distincție și țin să le mulțumesc colegelor și antrenorilor”

Elena Moale: ”Mă simt onorată pentru că am primit această distincție și țin să le mulțumesc colegelor și antrenorilor”

Liceul cu Program Sportiv Pitești (LPS Pitești) și-a desemnat recent, cei mai valoroși sportivi. La secția volei, premiul i-a revenit Elenei Gabrielei Moale (elevă a instituției de învățământ și jucătoare la echipa FC Argeș). Ea s-a născut în Pitești, pe 5 august 2001. Elena este antrenată atât la formația de club, cât și la liceu de Roxana  Ionela Davidescu(foto, jos)

Jucătoarea de 17 ani a debutat la FC Argeș într-un meci de Cupa României contra Craiovei, în anul competițional 2016-2017. Sportiva a jucat pentru piteștence când formația era în prima Divizie a voleiului românesc.

Elena Moale a participat la barajul de promovare în eșalonul superior cu echipa din Pitești, la sfârșitul lunii mai. Jucătoarele antrenate de Cristina Zanfir nu au reușit atunci să se claseze pe unul dintre primele două locuri și să meargă în Divizia A1.

”Sunt mândră de ea. Gândindu-mă că prima mișcare din volei a învățat-o de la mine. Și nu este singura. La fel s-a întâmplat și cu Alexandra Stroe”, a spus Roxana Davidescu.

”Elena este o sportivă tânără, muncitoare și cu dorință de afirmare. Mai are mult de muncă. Un sportiv care vrea performanță în ramura pe care o practică are de muncit toată cariera sa, la fel și Elena. Mai are de trecut prin anumite etape până să capete o bogată experiență și o maturitate în jocul de volei. Acesta se dobândește  o dată cu trecerea  timpului printr-un număr mare de antrenamente și meciuri, dar și printr-o voință de fier și mult sacrificiu”, a adăugat ea.

”Este o jucătoare ambițioasă care a demonstrat, în pofida vârstei, că echipa se poate baza pe ea și își merită pe deplin locul în teren. Cu multă muncă și dăruire, consider că o să aibă multe de arătat în acest sezon și pe viitor”, a declarat Cristina Zanfir antrenoarea sportivei de la FC Argeș.

Spune-mi cum ai ajuns să practici acest sport?

Părinții mei au vrut să mă ducă să mă mișc , să fac puțin sport. Prima dată  m-au dus la înot după un an m-au dus la volei să încerc și eu. Și de atunci mi-a plăcut și am zis că nu mă mai las pentru că-l fac de drag. De când eram mică mă gândeam dacă voi ajunge sa-l moștenesc pe tata. Pentru că el a fost un sportiv de performanță.

Pe ce post joci și care sunt principalele tale atribuții?

Joc pe postul de secund. În primul rând trebuie să fac preluare din serviciu, apărare și atac. Trebuie să fiu constantă în toate procedeele.

În câte meciuri ai evoluat în acest sezon pentru echipa de club? Știi și în câte ai jucat de când ești la FC Argeș?

În acest sezon am evoluat în 10 jocuri. Sunt la FC Argeș de când echipa se numea SCM Pitești. Nu mai știu câte meciuri am în total de când am venit la echipă.

Cum te simți după ce ai fost desemnată cea mai bună voliebalistă de la LPS Pitești?

Mă simt onorată, dar nu puteam ajunge nicăieri fără echipa mea și în primul rând le mulțumesc lor și antrenoarelor. Asta mă face să muncesc din ce în ce mai mult!

La ce echipe ai mai jucat până acum? (dacă ai mai jucat și la altele)

Am jucat de la 13 ani la SCM Pitești, actualul FC Argeș. În perioada competițională din anul 2015-2016 am jucat la Câmpulung Muscel, atunci fiind la cadete. În această perioadă am dublă legitimare (FC Argeș și Câmpulung).

Ce ai în palmares?

La toate categoriile de vârsta am ajuns până la turneul semifinal. La junioare am ajuns la turneul final, anul trecut și tot atunci am participat la turneul final al Diviziei A2 unde am terminat pe locul 3. În 2015 am luat același premiu ca anul acesta.

Admiri vreo jucătoare de volei în mod special? Pe cine și de ce?

Yekaterina Gamova (fostă voleibalistă, este născută în Rusia). Este o jucătoare complexă din toate punctele de vedere.

La ce formație ți-ai dori să ajungi?

Nu vreau să ajung neapărat la vreo formație. Vreau să ajung cât mai sus posibil.

Până când mai ai contract cu FC Argeș?

Până în vară.

Cât de gravă este accidentarea pe care ai suferit-o la ultimul meci? Ai mai avut și altele până acum dacă da cât ai stat departe de teren?

Nu a fost așa de gravă. Sperietura a fost mai mare. Deja am început antrenamentele.  Da, am mai avut câteva entorse și o accidentare la genunchi. Cel mai mult am stat departe de teren două săptămâni.

Pe ce clasă ești la liceu și cum te descurci?

Sunt pe clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv din oraș. Mă descurc foarte bine, am cea mai mare medie dintre toți elevii de clasa a XI-a. Sunt președinta elevilor.

Cât de greu este și cu voleiul și cu școala?

Încerc să mă împac bine și cu școala și cu voleiul. Până acum mi-a reușit, sper ca și de acum înainte să-mi reușească. E mult mai ușor. Fiind la Liceul cu Program Sportiv profesorii sunt mai înțelegători.

 

142

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

Calendar evenimente sportive

  1. FC Argeş – CS Mioveni

    14 iulie/20:00 - 21:45 EEST

Publicitate

Publicitate

Argeşul Online

- Argeşul Online

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, a anunţat ieri că nouă angajaţi şi 15 beneficiari de la Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti au fost confirmaţi cu COVID-19. DGASPC Argeş a mai anunţat că şi la Centrul de Copii „Sf. Andrei” din Piteşti un angajat a fost depistat cu noul coronavirus.

- Argeşul Online

Prefectul Emanuel Soare a organizat azi o întâlnire cu președintele CAS Argeș, Cristian Mitrofan, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, președintele Asociației Medicilor de Familie din Argeș, Mariana Boșneag și Valentin Bănică, președintele Colegiului Medicilor Argeș. Întâlnirea a avut loc în contextul răspândirii comunitare accentuate a noului coronavirus. Conform specialiștilor, foarte eficientă este depistarea activă a […]

- Argeşul Online

Verificările dispuse de prefectul Emanuel Soare, la operatorii de transport, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Astăzi, echipe mixte, formate din jandarmi și polițiști, au verificat mijloacele de transport în comun și taxiurile la una dintre intrările în municipiul Pitești, în prezența prefectului. Echipele de control și prefectul Emanuel Soare au verificat apoi […]

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Gazduire web de calitate

gazduire web de calitate

error: Conţinut protejat :)