Selectați Pagina

Ediția a 5-a a Pitești Half Marathon s-a încheiat, în 2025 se va trece la alt nivel

Ediția a 5-a a Pitești Half Marathon s-a încheiat, în 2025 se va trece la alt nivel
Distribuiţi ştirea!

Evenimentul de alergare organizat pe străzile Piteștiului în fiecare lună mai și-a consumat astăzi a cincea ediție. Ca de fiecare dată, organizarea fără cusur a permis participanților să se bucure de o cursă urbană în cele mai bune condiții și pe un traseu, în 2024, inedit. Noutatea este că începând cu anul viitor, Pitești Half Marathon va trece la alt nivel, unul profesionist!

Circa 250 de adulți și mai bine de 100 de copii au alergat astăzi în centrul orașului și s-au bucurat de atenția oferită de către spectatorii de pe traseu. S-a concurat în cursa copiilor (300 de metri pentru copiii sub 8 anișori și 1200 m pentru cei mai mari), cursa populară de 5 km, crosul de 10 km și semimaratonul de 21 km.

Față de precedentele ediții, organizatorii au venit cu un traseu nou, care a inclus mai multe obiective din centrul Piteștiului. Unele dintre cele mai provocatoare au fost pantele abrupte din Pădurea Trivale, spre Cornul Vânătorului, care i-au testat la maxim pe concurenții obișnuiți mai mult cu traseele plate din orașele care găzduiesc astfel de competiții.

Cu toate acestea, timpii obținuți de către cei mai buni alergători au rivalizat cu performanțele înregistrate la alte concursuri mult mai populare, precum cele din București sau Cluj-Napoca! „De vină” ar putea fi și premiile mult mai consistente oferite de sponsorii și partenerii Pitești Half Marathon. La sfârșitul articolului veți găsi clasamentele de la cursele de azi. Au fost oferite premii în bani (maxim 1.500 lei), premii constând în produse de iluminat, produse cosmetice, vouchere medicale precum și o mulțime de produse de runing, la diverse categorii de vârstă și sex.

Aflat pentru a treia oară consecutiv pe traseu în calitate de participant, primarul Cristian Gentea a promis că va susține un proiect care să ducă Pitești Half Marathon la un alt nivel. De altfel, organizatorii de la Pitești Triathlon Team intenționează să omologheze internațional traseul la Federația Internațională de Atletism (IAAF), ceea ce ar permite ca evenimentul să atragă la start atleți profesioniști atât din România, cât și din străinătate! În plus, Piteștiul ar intra în clubul select al orașelor care găzduiesc curse urbane!

Organizatorii (Pitești Triathlon Team), precum și partenerii strategici (Argeș Sport și Primăria Pitești) țin să mulțumească partenerilor și sponsorilor pentru implicare și participare!
– Sponsorii principali ai evenimentului au fost: BCR, Alternativo și Delta Plus Trading;
Partenerii Piteşti Half Marathon au fost: Pepsi, HELL, Artesia, Tușnad, Decathlon, The Pit, Bobi Travel, Idea Group, Avon Cosmetics, YoPro, Proper Pizza&PastaeKinetic, SportinoSensodyne, Dr. Vîlcu Dental Clinic.

Rezultate Pitești Half Marathon

Semimaraton, clasament OPEN
1. Vasile Derevlean – 1:14,23
2. Hunor Bereș – 1:16,31
3. Giani Roșu – 1:21,26

Semimaraton, clasament feminin
1. Ana Gaftoniuc – 1:32,49
2. Diana Iliescu – 1:38,01
3. Maria Mirela Popescu – 1:38,43

Cros 10 km, clasament OPEN
1. Garcia Tristan – 32,29
2. Cristian Stancu – 32,44
3. Valentin Opriș – 34,59

Cros 10 km, clasament feminin
1. Nicoleta Vlad – 40,50
2. Andreea Vlădulescu – 41,56
3. Mădălina Chițu – 42,56

Cursa populară 5 km, clasament OPEN
1. Constantin Robea – 19,27
2. Cătălin Voiculescu – 19,44
3. Dragoș Marian Jianu – 20,11

Cursa populară 5 km, clasament feminin
1. Andreea Ionescu – 21,40
2. Anca Elena Nicolescu – 24,41
3. Elena Andrieș – 25,25

Pentru toate clasamentele, organizate în funcție de sex și vârstă, puteți accesa linku-ul următor: https://cronometraj.racetecresults.com/results

Foto: Silviu Constantin (www.arges-stiri.ro)

 

Despre autor

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro