Selectați Pagina

Edi Iordănescu: „Provocarea este să facem pasul la nivelul următor”

Edi Iordănescu: „Provocarea este să facem pasul la nivelul următor”
Distribuiţi ştirea!

Selecționerul Edi Iordănescu a susținut astăzi o conferință de presă înaintea meciului amical cu Bulgaria, dar mai mult a vorbit despre turneul final al Campionatului European decât despre jocul de pregătire de pe stadionul Steaua.

Pentru prima dată de la calificarea la EURO 2024, Edi Iordănescu a vorbit despre subiectele pe care presa le-a atacat frecvent și care rămăseseră fără răspuns oficial: selecția jucătorilor, obiectivele echipei naționale, criticile primite de selecționer și de unii jucători, etc.

Edi Iordănescu are încredere că tricolorii vor face un European bun, în ciuda faptului că România este cea mai neexperimentată echipă din grupă: „Trebuie să compensăm din nou cu energie, cu suflet mare, și să fim pregătiți pentru fiecare moment în parte. Am făcut eforturi, sacrificii, am arătat că suntem competitivi pentru a ne califica, să câștigăm grupa neînvinși, dar acum provocarea mare este să facem pasul la următorul nivel și să arătăm că suntem suficient de pregătiți pentru a produce un turneu final bun”, a spus selecționerul, amintind că Slovacia este la al treilea EURO consecutiv, Ucraina la al patrulea, iar de Belgia nu are rost să se vorbească.

Cu toate că a fost criticat pentru neconvocarea a doi jucători în formă, Mitriță și Munteanu, Iordănescu a spus că a decis să meargă pe continuitate și omogenitate: „Cu siguranță mai erau jucători care puteau fi alături de noi, erau jucători care nu au participat în campanie și au arătat lucruri bune. Dar au fost decizii pe care le-am luat și ni le-am asumat. A fost vorba de continuitate, o selecție bazată pe multă analiză, o structură bine definită, cu dubluri pe post. Cei pa care i-am ales sunt cei în care credem în totalitate”. Totuși, spune el, ușa naționalei este deschisă și el, personal, nu este un om ranchiunos.

Edi Iordănescu pune răul în față și spune că este pregătit în cazul în care vor apărea accidentări la meciurile amicale programate, așa cum s-a mai întâmplat de nenumărate și la case mai mari. „Avem back-up, avem o listă pregătită și va trebui să alegem din ea în funcție de ce se va întâmpla”, a mai spus selecțiuonerul, care a dezvăluit că dacă nimic imprevizibil nu se va întâmpla, atunci din acest lot de 28 de jucători va lăsa acasă un portar și un jucător de câmp.

Vă reamintim că România va juca două amicale înainte de a pleca la EURO: cu Bulgaria (marți, 4 iunie, ora 21:30) și cu Liechtenstein (vineri, 7 iunie, ora 21:00).

Foto: frf.tv

Despre autor

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Case Pariuri Online

Pariuri Sportive online

Reclamă

Case de pariuri online din Romania

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

Reclamă

RSS Ştiri gonews.ro